Jump to content

sebalji

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. situacija je slijedeća: dobiven je optužni prijedlog i poziv okrivljeniku za vožnju motocikla bez vozačke dozvole (bez položene A kategorije a sve druge položene ) i za vožnju ne registriranog motocikla (istekla registracija dulje od 15 dana). Predložena kazna 5000 kn (do mogućih 15000 kn) za vožnju bez položene kategorije i 3 kaznena boda te 2000 kn za vožnju motocikla kojem je istekla registracija. U pozivu za okrivljenika piše da se obrana može izjaviti i pismeno što je dobro ali što pametno i suvislo napisati da se tu kaznu što više smanji i da se što kasnije plati? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  2. Zanima me slijedeće: 03.10.2008. podnešen zahtjev za stambeni kredit, sve obavljeno i odobreno no nema isplate. Kažu banka nema novaca pa odugovlać. Nisu sigurni da li će biti ove godine. Do kad mogu tako? Da ne govorim da su tražili ovjeren kupoprodajni ugovor, po kojem smo postali porezni obvezici za plaćanje poreza na kupnju nekretnine, a mi još nismo isplatili nekretninu tj. nismo ju kupili niti ušli u njen posjed.
  3. ima neka caka da kada kupuješ veću nekretninu imaš i dalje pravo na oslobođenje ne sjećam se više točno ali su mi to objašnjavali u poreznoj. Najbolje otiči sa svim u poreznu i tražiti mišljenje.
  4. ok to smo savladai - stari porez za kuću moramo platiti a da li postoji ikakva mogućnos da zbog promjene županije i gore navedenih egzistncijalnih problema se smanji ili ne plati porez za kupnju stana?
  5. a znam to ali nije ok jer platiš i jedno i drugo a nisi ubiti iskoristio povlasticu tj. jesi ali ne sebi na korist. Kuća je bila bračna stečevina.
  6. Zanima nas slijedeće: kupili smo stan i trebamo ga upisati u zk. Stan je kupljen kreditom banke i ja sam nosioc kredita i kupoprodajnog ugovora. Htjela bi kod upisa u gruntovnicu navesti vlasništvo pola na supruga pola na sebe da li je to moguće i kako? Ne znam da li je važno ali na stan ide hipoteka banke. Hvala
  7. da prije napunjenih 5 godina i tako smo temeljem čl. 11 st. 10 obavezni platiti porez. Znači po tome trebamo platiti i taj porez i porez na kupnju stana jer se vodimo kao da smo iskoristitli povlasticu a u biti nismo. To nas muči, što napraviti?
  8. Oslobođena sam plaćanja poreza na promet nekretnine na temelj članka 11. t.9 Zakona o porezu na promet nekretnina i to oslobođenje je postalo izvršno 02.03.2004. 23.09.2008.kuću samo prodali - znači u roku od 5 godina i došao nam je na naplatu porez kojeg smo bili oslobođeni i to mi je sve jasno. Ono što me zanima je slijedeće: Kuća se nalazi u Krapinsko zagorskoj županiji. Zbog nemogućnosti zaposlenja u županiji putovali smo svakodnevno u Zagreb. Prodajemo kuću i kupujem stan u Zagrebu jer oboje radimo u Zg i dijete nam ide u osnovnu školu u ZG. Nemamo mogućnost ostaviti djete od 6 god. samo cijeli dan. Idemo kvadraturno na manje jer kuća je bila 66,40 m2, a stan je 46,97 m2 ali cjene nekretnina u Zg su znatno veće. Moramo sad platiti porez i na kuću i na stan, a vodimo se kao da samo iskoristili povlasticu!? Ne zna da li me se razumije ali zanma me da li se išta može napraviti, a da se ne moraju platiti oba poreza?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija