Jump to content

ivencija

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivencija objavio

  1. Hvala na odgovoru, idem opet kod njih!
  2. Dobar dan, Molim pomoc... Vlasnica stana je hrvatska drzavljanka koja zivi u inozemstvu. Bavila bi se iznajmljivanjem ali joj je receno da bi za to morala otvoriti obrt. Je li radi manje papirologije, i jer bi to bila samo povremena djelatnost, bilo moguce da da stan u najam domacem covjeku koji bi onda legalno i jednostavnije mogao obavljati djelatnost iznajmljivanja? Hvala puno!
  3. Postovani, ispricavam se ako vec postoji slicno pitanje. naime, darovnim ugovorom mi je majka ostavila stan (39m2) koji sam prodala. sad sam u procesu kupovine drugog stana (43 m2) i druge nekretnine nemamo ni ja ni suprug. imam li s obzirom na tu darovanu i sad vec prodanu nekretninu, pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina? puno Vam hvala i lijep pozdrav!
  4. poštovani, novac koji imam poklonila bih osobi koja nije moj prvi nasljedni red. kako ce to biti ucinjeno bez vidljivog pisanog traga, zanima me je li ta radnja kaznjiva, s obzirom da se za darovanje gotovine placa porez od oko 5%. radi se o iznosu oko 50,000€. jos vas molim jedno, ako nekretninu daruje kci ocu, i sestra bratu, placa li se porez na promet nekretnina? hvala na odgovoru!
  5. molim Vas za odgovor, u radnom sam odnosu 4 mj, na odredjeno, godinu dana, i zbog komplikacija u trudnoci su mi naredili strogo mirovanje. bolovanje jos nisam otvorila, niti ikog o tome obavijestila,jer zelim znati, posto sam cula da se zakon promjenio, ako sad odem na bolovanje radi komplikacija, imam li pravo na punu placu, ili dio, i imam li pravo na porodiljnu naknadu u visini place ili samo kao nezaposlena osoba, obzirom da nisam radila punu godinu? unaprijed HVALA!!!!
  6. poštovani, proglašena sam tehnološkim nakon porodiljnog u jednoj maloj firmi u kojoj mi je ukupni staž 23 mjeseca. bila sam prijavljena na neodredjeno. molim vas da mi kazete imam li ja ikakva prava, barem koristenje godisnjeg kojeg uopce nisam iskoristila, i koji je rok za prijavu na zavod i zdravstveno! hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija