Jump to content

caribou

Korisnik
  • Broj objava

    85
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Koliko vidim, nekima ni preko 90 bodova nije bilo dovoljno!
  2. DSV primjenio istu metodu obračuna bodova, samo se kod njih ne može reći je li netko time oštećen budući da nisu bili baš transparentni tako da nisu objavili bodove s pravosudnog svih kandidata koji pristupaju razgovoru.
  3. Očito su pogriješili i na sreću nitko nije oštećen sad ostaje vidjeti kako će bodove obračunavati DSV i kakvog bi to utjecaja moglo imati na završnu ocjenu u Školi (bodovi s liste nose 25%)
  4. Da, izgleda da su samo na bodove s pravosudnog dodali bodove s usmenog (do 30), za razliku od prošle godine gdje su bodove s pravosudnog razmjerno umanjili tako da je ukupni max bio 100.
  5. Znači ovaj tjedan su razgovori kod DOV-a, a idući tjedan kod DSV-a. Nisam primjetio na temi da je netko od prošle generacije spominjao iskustva s razgovora, a zanima me kako to izgleda u praksi, vodi li se više neformalan razgovor ili članovi vijeća postavljaju konkretna pitanja?
  6. Na stranicama DOV-a objavljena je konačna lista kandidata za DO sa datumima razgovora (10.-12. srpnja). Minimum za odlazak na razgovor je 83 boda (tako nešto je bilo i prošle godine). Sada se još čeka DSV no s obzirom da primaju samo 20 kandidata mislim da će kod njih granica biti i preko 86 bodova.
  7. Natječaji za savjetnike nemaju veze sa državnom školom i bodovi na pravosudnom tu nisu nikakav uvjet, tako da se možeš prijaviti i biti primljen kao savjetnik neovisno o bodovima. Osobno znam dosta ljudi koji su nedavno primljeni kao savjetnici sa manje bodova ili sa tek nešto više od 70 što opet ne bi bilo dovoljno za Školu. Dugoročno (a možda i kratkoročno) sigurno možemo očekivati izmjene propisa u svezi imenovanja sudaca/zamjenika (samo npr. treba dočekati da netko s manje od 70 bodova postane blizak politici ) pa niti manjak bodova ne mora biti prepreka eventualnom napredovanju!
  8. Koliko sam shvatio, trenutna generacija ima predavanja svakih par mjeseci (4 kvartala godišnje) kroz nekih tjedan dana, a na kraju se polaže završni ispit.
  9. Na stranici DSVa napokon objavili rezultate testiranja za kandidate koji su polagali pravosudni po starome. Rezultatimi se čine lošiji nego prošle godine pa će se ipak sa nešto manje bodova moći upisati Školu. No treba čekati konačnu listu sa svim kandidatima kad ovi odrade psihotestiranje.
  10. Ovo se već previše odužilo i ne znam što toliko čekaju! Navodno je stvar zapela kod DSV-a koji još nije ispravio svoj dio pisanih radnji (rok im je ako se ne varam mjesec dana, a prošlo je više od 2 mjeseca). I da odgovorim na prethodni upit: psihološko testiranje se ne boduje, potrebno ga je samo proći da se vidi jesi li sposoban za dužnost a za DO je bodovni prag prošle godine (ustvari pretprošle!) bio par bodova niži nego za sud
  11. Kakvi su dojmovi kolega koji su ovaj tjedan pisali radnje? Koliko je otprilike bilo kandidata? Je li rečeno što o tome kada će biti rezultati i do kada bi se natječaj napokon mogao zgotoviti?
  12. Izgleda da će se ove godine natječaj malo odužiti (prošle godine je mislim sve bilo gotovo do božića/NG). Ima tko informaciju o tome kada uopće ovi koji su polagali pravosudni po starom pišu svoje radnje?
  13. Ne postoji bolje/lošije mjesto! Ako se prijaviš za svako mjesto, podrazumjeva se da si tamo spreman ići raditi. Jedina moguća logika razmještanja je da ako se osoba A prijavi samo za mjesto X, a osoba B za mjesto X i Y, onda će i u slučaju da B ima više bodova, neovisno o "željama", osoba B ići na mjesto Y, a osoba A na mjesto X. Svima je trebala biti poznata ta metoda razmještaja pa sad nema mjesta kukanju. Prijavljivanjem na više/sva mjesta željeli ste umanjiti rizik od neuspjeha na natječaju, a tko ne riskira - ne profitira (iako se mnogi ne bi složili oko toga da niste profitirali). Inače, čestitam
  14. odličan im je tajming. siguran sam da je dosta kolega u izbornim povjerenstvima i oni stave testiranje baš usred izbora. najbolje je onima koji će morati 5.12. u 12h biti u zagrebu. ali dobro, samo neka bude brzo gotovo kao prošle godine
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija