Jump to content

lovrijenac

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me kako na Kupu Hrvatske u step i show plesu suci mogu biti osobe koje nemaju veze s tom vrstom plesa.Nisu svi,neki su i plesali ali neki i nisu.I kako ti "neuki"suci mogu suditi na tako važnom događaju.Npr.neki dan je Kup održan u Dubrovniku,i naravno svi suci su bili iz Zagreba ili okolice,a njihove ocjene nisu bile baš najrealnije,barem prema djeci iz Dubrovnika.Naravno da navijaju za svoje,ali zato kad se ide na svjetsko ili europsko prvenstvo,kako je tada moguče da se doma vratimo i sa zlatom i srebrom i pokalima za 1,2,i 3 mjesto.Znači...nešto kod naših sudaca ne valja,ili su nekorektni stvarno ne znaju šta se traži.Isto tako,ako je natjecanje u stepu,kako se onda mogu natjecati djeca ali bez steperica(cipele koje imaju metal na prstima i na peti za step ples).Ili je step ples ili je show ples-u papučicama.Kod zagrebčanki je bila čak i jedna balerina,pa su ostale natjecateljice zaključile kako to nije u redu,a zaključak je došao od same djece,pa zamislite kako se osjećaju ta djeca kad vide nepravdu.Još jedan slučaj(1 je najbolja ocjena),dubrovkinje su otplesale savršeno jedan ples i ocjene su išle ovako 1 1 1 6 -po kojim je kriterijima uletila ta šestica a od strane sutkinje koja nema veze s plesom.Može li mi netko objasnit kako se određuje tko će biti sudac ili je kako odrede glavni za step ples,naravno ponovo iz Zagreba.
  2. Ona se udala za stranca i iz četverogodišnjeg braka dobili su dvoje djece(3.5 i 1god.).Dobili su stan u Hrvatskoj,ali u zadnje vrijeme je počelo neslaganje i nedavno,dok su se svađali(po tko zna koji put),on je nju udario i to ispred starije kćeri(mala sve gleda).Ona je pozvala policiju i oni su ga pritvorili na 6 dana obzirom da je on stranac.Ona je pokupila djecu i preselila kod svojih roditelja.Pitanje-ona bi se razvela,ali je strah da djecu ne dodjele njemu,jer nema ni posao a ni svoj stan.Da li se to može dogoditi,moguče da bi i odveo djecu ako njemu pripadnu!? Zahvaljujem u ime očajne majke.
  3. Ali ne mogu registrirati na njega auto jer već ima jedno,a ovo je auto na našu firmu,koja se nalazi u gradu.Može li se onda izvaditi dozvola na firmu,pa da dobijem parking oko grada(tu se inače može parkirati samo tko živi u gradu)?I zašto se ne bi moglo parkirati jedno iza drugoga,isto je kao da zauzimamo jedno parking mjesto?Hvala
  4. Pitanje-da li je moguče da odjavim tv ali da ne navedem kvar nego da jednostavno napišem da gledam filmove ili igram play station,s obzirom da od djece i ne mogu baš puno pratiti tv,a i nije nam neki program da imaš što pratiti. S obzirom da sam nedavno uzela novi lcd pa ne mogu baš staviti da je kvar u pitanju,pogotovo ako ga oni vide.Hvala.
  5. U našem gradu je napravljena nova garaža i sada je naravno prazna,a uložena lova propada,pa su odlučili da je otplačivaju građani.Sada su ukinuli parkiranje oko grada i na obližnja dva parkinga(može se do dva sata),osim stanara u blizini.Znači garaža se plača prva dva sata 6kn,ostali 3kn,ima mali bus koji kruži svako 15 min.ili možete pješačiti,ali nije problem se spustiti,nego se popeti pogotovo kad upeče sunce(na suncu temp.do 40,nema vele hlada).Jedini tzv.parking koji se nije naplačivao je bio Gradac,i još jedno manje i bliže kućama,ali sad su i tamo odlučili naplačivati i to samo za one koji žive u blizini. Svi ostali,znači koji rade u gradu i s američkog koledža(on je u blizini parkinga),svi u garažu."Parking"Gradac i nije pravi parking nego"brisani prostor nasut pržinom"koji je u obliku slova"U"i na"okuci"je udubina koja kad pada kiša pretvori se u bazen. 1.pitanje-da li se ima pravo takav"parking"naplačivati,s obzirom i da nije baš najbolje osvjetljenje jer mladi se gore zabavljaju i kad popiju"izgase rasvjetu",a mnogi su strahovali da im auto prenoći gore. 2.pitanje-meni npr.brat živi tu i ako on plača svoje mjesto,da li ja mogu njegovo auto malo uvući i parkirati iza njega,a da mi se ne naplati kazna.To je na ovom manjem parkingu bliže kućama i tako smo do sada i ljeti parkiravali aute u sezoni kad je sve puno.U biti on meni "čuva"mjesto,a tu nikome ne smetamo za prolaz.Tako su i ostali stanari koji imaju dva auta,a bilo je i onih kojima je jedno auto služilo samo za"čuvanje mjesta". Unaprijed zahvalan,zbunjeni Lovrijenac. I molim vas zašto mi se ne da ubaciti smajlić???
  6. Jako mi je žao,ali nismo u istom gradu.
  7. Imam jedan upit,pa vas molim za odgovor ili savjet ako netko zna.Pronađen je gumenjak 3.20m,naravno bez papira.Kako da ga legaliziram i da li trebaju za njega papiri obzirom da je mali.Ako mislite da mi znate pomoći,zahvaljujem.
  8. Samohrana sam majka dvoje djece,mali je (5.god.)u vrtiću,a mala krenula u 1.razred osnovne škole(7.god.).Otac kao da ne postoji,preselio je na otok,ne plaća alimentaciju,ne zove i ne viđa djecu.Moja primanja nisu dovoljna da imam povrat poreza,pa me zanima da li postoji kakav zakon da me oslobodi plaćanja vrtića i školske produžene nastave.Ili je to nebitno koliko imaš,ako imaš,i kako da preživiš ovaj usrani život,a dvoje djece da pripremim za život.I da li uopče postoje pogodnosti i olakšice za samohrane majke,ako postoje koje su to? I još nešto,znam da treba dozvola bivšeg za promjenu prezimena djeci,ali kako to izvesti kad nemamo kontakta,jer se dotični ne javlja ni ako je nešto hitno,u stvari mi ne znamo da li je on još na otoku ili je ?!?,a tko zna da li je i živ.A npr.ako se ja sutra udam(za sada nemam namjeru,ali tko zna),da li djeca mogu uzeti novo prezime bez dozvole bivšeg. P.S.Nemam namjeru tužit bivšega,jer ne želim ako i ode u zatvor,kad izađe da mi ne daj bože pa da se ide osvetiti. Hvala na odgovorima.
  9. bivši suprug nije prisutan u zivotu svoje djece, a majka želi promijeniti sebi i djeci prezime?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija