Jump to content

Metkovac

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo i ja bi molio hitno ako mi može netko poslati skriptu za stručni ispit VSS na mail: metkovcanin@yahoo.co.uk Molio bi one koji imaju ovu skriptu da je pošalju. Hvala unaprijed.
  2. ja bi isto molio kolege koji imaju pitanja za pravosudni da mi ih hitno pošalju na mail: metkovcanin@yahoo.co.uk Hvala unaprijed!
  3. Ja bi isto molio one koji ovo imaju da mi hitno pošalju na mail: metkovcanin@yahoo.co.uk. Unaprijed hvala!
  4. Poštovane Kolege, molio bi sve koji imaju skripte, pitanja, potrebne zakone...bilo što za pravosudni ispit. Ovih dana sam počeo spremati pravosudni ispit a nisam još došao do potrebne dokumentacije. Zato bih vas sve molio da mi pošaljete na mail svu literaturu za pravosudni koji imate na moj mali: metkovcanin@yahoo.co.uk . Molio bih vas za hitnost! Unaprijed hvala svima!!!!
  5. Imam jedno pitanje na koje trebam odgovor iz prakse. Imam jednu ovrhu kod koje zastupam ovršenika, predmet je po prigovoru otišao u parnicu gdje sam ja istakao prigovor zastare. Po mom prigovoru tužitelj je povukao tužbeni zahtjev što se tiče 7 od 8 neplaćenih računa a ovaj jedan nije povučen jer tužitelj tvrdi da je tu mastao prekid zastare zbog toga što je račun djelomično plaćen. Međutim, ja tvrdim da nije istina da je zastala prestala po ZOO jer smo mi platili samo onaj dio računa koji priznajemo dok ostali dio računa ne priznamo, dakle za ostali dio računa vrijedi zastara kao i za druge povučene račune. Zanima me je li možda netko od vas već imao u praksi možda nekakav ovakav slučaj i da li možda netk ima sudsku praksu vezano na ovaj slučaj. Sudska praksa bi mi puno pomogla pa molim ako se netko nađe da mi je pošalje na moj mail metkovcanin@yahoo.co.uk. Unaprijed zahvaljujem
  6. U slučaju da se traži naknada za tuđu pomoć i njegu postoji li već određena satnica (i koliko iznosi) po kojoj bi se to obračunavalo? postoje li bar kriteriji za određivanje satnice?
  7. rojko je u pravu, zastarni rok je 10 godina i svi sudovi ga kao takvog prihvaćaju a i sudska praksa je takva. Županiski sudovi kao drugostupanjsko tijelo je zauzelo takav stav.
  8. Ukratko: pod 1. nema Vam šta on vraćati punomoć nego mu vi punomoć otkazujete jako jednostavno. Otkažete punomoć pisanim dopisom uz uvijet da nadoknadite sve troškove koje je taj odvjetnik imao do tada u tom predmetu. pod 2. kod punomoći se ne ide na ovjeru kod javnog bilježnika, nikada! pod 3. Vi niti ne možete dobiti svoj primjerak ovrhe jer to nije takva isprava da vi tražite svoj primjerak. Vi zapravo imate jako jednostavan problemčić koji vrlo lako možete rješiti.
  9. Naravno da moraš plaćati, po zakonu svatko tko posjeduje televizor dužan je plaćati pretplatu bez obzira da li on ima kabelsku ili ne. To što plaćate kabelsku ne oslobađa vas obveze plaćanja pretplate hrt-u.
  10. može i meni skripta ako nije problem na mail: metkovcanin@yahoo.co.uk
  11. I ja počinjem skupljati skripte pa molim da mi pošaljete na mail što god imate. Hvala unaprijed! metkovcanin@yahoo.co.uk
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija