Jump to content

alessia

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alessia objavio

  1. Suprug i ja živimo u kući u koju smo uložili mnogo,a kuća je donedavno bila u vlasništvu njegovog oca.U međuvremenu je kuća darovana mom suprugu.S obzirom na to da smo godinama zajednički ulagali ja sam sada pravno gledajući nigdje jer po zakonu kolko sm saznala darovano ne ulazi u bračnu stečevinu.Napominjem da imamo malodobno dijete.Pitanje; Na koji način mogu doći do ravnopravnosti u ovom slučaju? Da li suprug može meni darovati polovicu i koliko bi nas to koštalo? U slučaju razvoda dal on može pobiti taj ugovor ili je to trajno u mojem vlasništvu? Molim ako neko može pomoći savjetom.
  2. Imam ugostiteljski obrt od 1.7. ove godine.dnevni utržak se kreće oko 700 kn.do 85 000 kn nisam u sustavu pdv a poslije po sili zakona ulazim u sustav.Pitanje je da li ulazom u ortakluk brat stiče također pravo neulaska u sustav u 1,godini poslovanja .Ja bi nakon 30 dana po sklapanju ortakluka izašla iz obrta. Hvala na pomoći.
  3. Vlasnici smo poslovnog prostora-caffe bar- u privatnoj kući(koja je naša) koji smo iznajmili na 5 godina . Najam ističe i nećemo produžiti ugovor sadašnjem najmoprimcu već se opet namjeravamo baviti istom ugostiteljskom djelatnošću.Jedna trećina kuće je njegova i u tom dijelu je napravio fast food s točenjem svih pića i napitaka te terasu odmah do naše tj.u produžetku.Naglašavam da je to isti neodvojeni objekt.Znači konkurencija.Pitanje je dali mi možemo na bilo koji način osporiti otvaranje još jednog ugostiteljskog objekta u istoj kući pošto ugrožava poslovanje i egzistenciju našeg obrta-
  4. Zapanjujuće brz oggovor,hvala puno. Da mislim pobijati jer je to sve jedan veliki bezobrazluk i prevara.Osim toga imam djecu koju moram prehraniti,a naći drugi posao u današnje vrijeme kad svi samo otpuštaju je vrlo teško. U praksi kakve su mi šanse ako idem na sud? Dal me moraju vratiti na posao do donošenja sudske odluke?Ili izvanredni otkaz za mene vrijedi od dana uručivanja i ja ostajem sjediti kod kuće i čekati što će biti dalje(bez plaće)? Mislila sam da me bolovanje ne može od ničega spasiti no bio je to potez očaja.Ako je bolovanje zbog profesionalnog oboljenja?Onda ne smije dati otkaz koliko sam čitala tu po forumu.
  5. Imam ugovor na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci na mjestu voditelja odjela.Nakon 3 mjeseca kad sam uhodala i organizirala posao poslodavac mi daje otkaz i naravno predlaže da potpišem sporazumni na što ne pristajem.U bivšoj firmi iz koje sam prešla u ovu novu radila sam niz godina na identičnom radnom mjestu i tamo ostavila siguran i uhodan posao jer su mi ovdje ponudili puno bolju plaću i uvjete rada.Posao je štimao nije došlo do nikakve povrede radne obaveze,naprotiv izrazili su zadovoljstvo mojim radom.No sada odjednom se sve izokrenulo,mislim da su me samo htjeli iskoristiti da im uhodam posao i sad me se žele riješiti.Slijedi izvanredni otkaz koji mi još nije uručen(sve se odigrava od jučerašnjeg dana). Da li imam pravo tražiti da me vrate na radno mjesto dok se ne riješi definitivno? Trenutno sam otvorila bolovanje jer su me jučer jednostavno poslali doma s radnog mjesta na slobodne dane(imam ih 4).Dal je to pametno? Kako postupiti? Ne namjeravam potpisati nikakvi sporazumni otkaz niti akceptirati izvanredni bez razloga.Razlog je očito da otpuštaju polovicu radnika koje su nedavno zaposlili jer im više nisu potrebni.Trebali su nas za otvorenje dok se sve ne uhoda a sad adio.Ima tu dosta ljudi koji su dali otkaze na svojim prijašnjim radnim mjestima u dobroj vjeri povjerovali ovoj firmi i sad ostaju na cesti,izigrani,planski iskorišteni.Pa zašto se to dozvoljava u ovoj državi,zašto ne uzmu radnu snagu studente,ljude na određeno,ljude s burze i pošteno nek vele trebam vas 3 mjeseca i to je to!!A ne da ti nude stalni radni super plaću i onda te šutiraju za 3 mjeseca,a ti si ostavio siguran posao koji si prije imao.To je bezobrazno i podlo uništavanje ljudske egzistencije. Dali imam pravo na bilo kakvu pravnu pomoć?
  6. dijete iz 1.braka živi s majkom u novom braku . da li je to dijete punopravni nasljednik kao i zajedničko dijete?ako ne ,kako to postići da postane punopravni nasljednik?
  7. Situacija je slijedeća:imam vanbračno dijete s čovjekom koji živi u braku i ima tamo dvoje djece.do sada je živio dupli život,balansirao između njih i nas.pomagao mi je financijski na kapaljku.žena je doznala, on se okrenuo protiv mene (klasika) ali želi mi uzeti zajedničko dijete tj.traži skrbništvo.dijete ima 2 1/2 god, od rođenja živi samnom, on je tu bio samo kao prolaznik.dijete je zakonski priznao(tj.u rodilištu je dao upisati svoje ime kao ime oca),ali ne nosi njegovo prezime.napominjem da je njegova žena pristala na to i voljna je odgajati moje dijete.ja sam trenutno nezaposlena,no imam rješeno stambeno pitanje-zajedničko kućansto s tatom i sestrom i njihovu punu podršku s financijske strane.nisam kažnjavana,brinem za svoje dijete koje mi je sve. kakve šanse ima on da dobije skrbništvo? da li sam ja sada trenutno automatizmom po rođenju djeteta kao samohrana majka skrbnik? na koji način mogu tražiti alimentaciju?(on radi u ženinoj firmi i mislim da nije legalno zaposlen,već je to sve u familiji)? što učiniti i kako zaštiti prava djeteta? hitno mi ,najljepše molim za savjet.
  8. jasno. još jedno malo pitanje: u slučaju da on umre prije mene, kakva je tu podjela s obzirom na 2 djece iz bivšeg braka?
  9. Moj suprug će darovnim ugovorom dobiti kuću od svojeg oca u kojoj mi već duže zajedno živimo i zajedno smo nadogradjivali,renovirali itd.zanima me dali ta kuća nakon darovanja ulazi u bračnu stečevinu i dali se ta imovina i kako dijeli u slučaju razvoda i gdje sam ja kao supruga u svemu tome.imamo zajedničko dijete,a on ima 2 djece iz 1.braka.Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija