Jump to content

ivosevci

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije tri godine sa radnog mjesta referenta raspoređen sam na upražnjeno radno mjesto rukovoditelja službe na veću plaću i za to radno mjesto sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme i također tom prilikom potpisao sam aneks ugovora o radu da ću i dalje obavljati poslove referenta jer je tako tražio poslodavac, radi se o državnoj ustanovi. Međutim sad mi se daje Ugovor o radu na neodređeno vrijeme za mjesto referenta a aneksom ugovora o radu da obavljam poslove rukovoditelja službe, što ja ne želim. Obrazloženje poslodavca je da bi ja i dalje radio poslove rukovoditelja i imao tu plaću.U važećem Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i sistematizacija sadržana su obadva radna mjesta sa opisom poslova i uvjetima.Da li postoji uporište u Zakon da mi se na ovakav način mjenja Ugovor o radu i koja je uloga aneksa ugovora o radu.
  2. U prijavu za polaganje stručnog ispita između ostalog traži se i potvrda o radnom iskustvu na poslovima zaštite na radu kod poslodavaca.Poslodavac kod kojeg sam radio 5 godine već dugo ne postoji, kako dokazati taj staž.
  3. Kolega, popis propisa dobiti ćete od Ministarstva zajedno sa rješenjem o temi pisanog rada, a nakon što se prijavite za polaganje. To je što se tiče općeg dijela. Posebni dio odnositi će se na vaš rad i tuće Vas uglavnom pitati ono što je vezano baš uz vaš posao. Nema straha. Evo ja sam u vrijeme polagana radila u metalurškoj industriji, na posebnom dijelu pitali su me ispitivanje strojeva koje imamo, osobna zaštitna sredstva, struju....ako trvrtka u kojoj radite ima procjenu opasnosti, i ako naučite propise koje će Vam navesti, to je to. Postovana kolegice, Tvrtka ima procjenu opasnosti a pitanje je dali se za stručni ispit u posebnom dijelu radi pisani rad kojeg branis na ispitu.
  4. Postovana kolegice, Tvrtka ima procjenu opasnosti a pitanje je dali se za stručni ispit u posebnom dijelu radi pisani rad kojeg branis na ispitu.
  5. kako se može doći do literature za polaganje stručnog ispita za stručnjaka zaštite na radu
  6. kako je moguće doći do literature za polaganje stručnog ispita iz zaštite na radu
  7. Ja radim na poslovima zaštite na radu imam vss ali uskoro bih trebao polagati stručni ispit za stručnjaka zaštite na radu. Pošto sam daleko od Zagreba problem je kako doći do literature potrebne za polaganje tog ispita. Ako mi netko može pomoći savjetom ili prodati ako je položio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija