Jump to content

panker

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. U ovom slučaju, nakon uplate troška, pisano obaviješten Vodovod da je dug u cijelosti podmiren i da se povuče prijedlog za ovrhu
  2. Mi smo dobili obavijest da je molba za pomilovanje odbijena prije par dana, a molba je podnijeta, ako se ne varam, početkom 2014. g.
  3. Pozdrav, evo upravo danas stiglo Rješenje o ovrsi zajedno s Prijedlogom za ovrhu od javnog bilježnika radi naplate računa za vodovod i kanalizaciju iz 2012. g. Prijedlog za ovrhu kao i Rješenje su iz 2013. g. U međuvremenu su (tijekom 2013. g.) sva dugovanja podmirena. Bila sam provjeriti u vodovodu da slučajno nije drugačije pa su mi rekli da su sva dugovanja podmirena i da mi preostaje platiti trošak javnobilježničkog postupka (cca 160,00 kn). Meni to baš i nije jasno. Moram li ili ne moram platiti javnobilježničke troškove postupka? Nisam sto posto sigurna, ali mislim da je ovo prvi put da mi stiže taj prijedlog/rješenje od javnog bilježnika doma. Napisan je početkom 2013., a poslan krajem 2015.???? Šta uraditi po tom pitanju?
  4. G-man, hvala. Po dobroj staroj navadi ne piše ništa (šaljem u privitku) po pitanju toga odgađa li ili ne izvršenje. Još jednu nedoumicu imam. U žalbi treba navesti i oznaku rješenja, ali ja ne znam koja je. Na rješenju stoji oznaka koja započinje KV i završava s 2015. No, na prvoj stranici rješenja je precrtano kemijskom i preko napisana oznaka spisa pod kojim se predmet vodio K.../2009. ???
  5. Odluka je već "pala", zahtjev je ocijenjen neosnovanim, vijeće smatra da je 7000,00 kn zarađenih tijekom 2014. i 2015. (sveukupno od čega je 1500,00 novčana pomoć Centra za socijalnu skrb) dostatno osuđeniku i da podmirenje troškova od 3000,00 kn ne ugrožava egzistenciju. Sad treba napisati žalbu o kojoj onda odlučuje (u ovom slučaju) Vrhovni sud pa smo se mislili pozvati na neažurnost postupanja (da je kojim slučajem propisana)... Troškovi su dijelom plaćeni, a u trenutku kada je osuđenik počeo s izvršavanjem kazne zatvora i kada su nastupile drugačije životne okolnosti osuđenik se sudu obratio sa zamolbom. Dva puta je zamolba pisana i poslana iz zatvora (naravno bez povratnice ili pečata), na nju nikad nije odgovoreno. Opomena o preostalom dijelu neplaćenih sudskih troškova stiže čim je osuđenik izišao na uvjetnu slobodu. Tada piše 3. zamolbu, dostavlja je u pisarnicu suda i tek na nju dobiva odgovor... Još jedno pitanje... Rješenje je primljeno u petak ujutro, rok za žalbu je 3 dana. Kada ističe rok? P. S. Znam da je o tome već na forumu pisano, ali dani vikenda uvijek pomute izračun.
  6. Ako se podnese zahtjev za naknadnim oslobođenjem od plaćanja sudskih troškova, /ZKP, čl. 148. st. 6/ postoji li nekakav zakonski rok u kojem bi se trebala sazvati sjednica sudskog vijeća da donese odluku o tom zahtjevu ili ne?
  7. Naša molba je otišla u svibnju 2013. Odsluženje kazne pri kraju. Ni traga ni glasa odgovoru. S gospođama (ili gospođom) u ministarstvu nemoguće razgovarati, pisali Komisiji za pomilovanje da se raspitamo o statusu molbe, oni odgovorili da nisu nadležni davati informacije o tome, već da jedino Ministarstvo to može (LOL). Uglavnom, evo mi sad palo na pamet, mislim da ću pisati Ministarstvu da nam vrate papire koje smo uz molbu dostavili LP
  8. evo najnovijih odluka o pomilovanju - Narodne novine broj: 76/2014 24.06.2014. http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx Bilo bi mi drago kada bi netko napisao svoje iskustvo, odnosno je li netko tko je poslao molbu za pomilovanje, a nije mu "usvojena" dobio obavijest da mu je molba odbijena (obzirom da i u ministarstvu pravosuđa i kod predsjednika kažu da će se i informacija dobiti)
  9. Mislim da je važno tko je organizirao paintball upravo zbog utvrđivanja odgovornosti.Ako je bio u sklopu aranžmana turističke agencije, onda je to agencija koja bi trebala uključivati u svojoj cijeni i osiguranje. Nisam sigurna je li škola dužna organizirati izlete isključivo u aranžmanu turističkih agencija (mislim da to ovisi o duljini trajanja putovanja i sl.). Trebali biste pronaći na stranici neke škole pravilnik o organiziranju školskih izleta i ekskurzija (pripazite da to ne bude najnoviji od nedavno) pa ćete tu naći potrebne informacije o načinu organiziranja izleta. Možete razgovarati s nekim iz stručne službe škole, ali osobno mislim da opisanoj situaciji škola nije odgovorna, već turistička agencija ili eventualno onaj tko drži taj paintball (što ne mora biti točno, vi ćete sigurno bolje znati kada iščitate taj pravilnik).
  10. Ako niste dobili vi, učiteljica je morala dobiti plan putovanja, osim ako izlet nije bio organiziran mimo turističke agencije, što ne bi smjelo biti. Pitanje je u čijoj je organizaciji bio paintball. Kopiram vam što je uključivala cijena jednog nedavnog učeničkog jednodnevnog izleta. CIJENA IZLETNIČKOG PROGRAMA: 160,00 kn na bazi 40 plaćenih mjesta U cijenu je uključeno: • prijevoz klimatiziranim autobsom turističke klase na sve destinacije prema programu • trajektna karta • ulaznica za Koraljarnicu • ulaznica u Sokolarski centar • pratitelj putovanja (iz turističke agencije) • sve razglede prema programu • osiguranje učenika i nastavnika od posljedica nesretnog slučaja • organizaciju putovanja, jamčevinu za turistički paket aranžman
  11. Obično je u tim ponudama za školski izlet koje šalju agencije i po kojima se kasnije organizira izlet, uključeno u cijenu i osiguranje učenika tijekom putovanja. Pogledajte na papiru koji ste dobili prije izleta ili pokušajte kontaktirati agenciju.
  12. Pozz, Genius123 ne znam kada se sastaje komisija za pomilovanja ove godine, ali ako razmišljate o slanju te molbe, onda to učinite čim prije. Molba se šalje ministarstvu, oni po zaprimanju iste "obrađuju" podatke, a tek potom šalju komisiji za pomilovanje pri uredu predsjednika. Ovo obrađuju je pod navodnicima jer taj proces jako dugo traje ili zna potrajati. Mi smo molbu slali u 5 mj. prošle godine, tek u 1. mjesecu ove godine su nam u ministarstvu rekli da je obrađena molba, ne znam je li supjela od tada doći do te komisije, ali još nema nikakve povratne informacije. Nećete pogriješiti ako je pošaljete odmah u ponedjeljak Sretno
  13. istražila... našla "Isto tako postavilo se pitanje što ako ovlaštenik naknade umre tijekom prvostupanjskog postupka. Sud je zauzeo shvaćanje da ako ovlaštenik naknade umre tijekom prvostupanjskog postupka, postupak se nastavlja i dio koji bi pripao umrlom ovlašteniku pripada njegovom nasljedniku. Radi se o stvarno pravnom potraživanju na koje se ne primjenjuju ograničenja iz članka 9. Zakona o naknadi u pogledu nasljednog reda." (Lj. Karlovčan-Đurović, Zakon o naknadi za imovinu oduzetu... Zb. Prav. fak. Sveuč. Rij. (1991) v. 29, br. 1, ???-??? (2008)) I opet pitanje: - Nastavlja li se na ime nasljednika ili ovlaštenika, tj. bilježi li se gdje u tim rješenjima spora da je osoba umrla? (Čitala sam da se nastavlja nakon što nasljednici daju izjavu da žele nastaviti)
  14. Podižem temu. 1. ako je pastorak i gospođin nasljednik, može li njemu biti vraćen dio tog nacionaliziranog stana (čitam da se nacionalizirana imovina vraća 1. nasljednom redu, te sam negdje pronašla da postoji i ono što se po zakonu ne može naslijediti) ukoliko on sam nije podnio zahtjev za istim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija