Jump to content

marko27

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Danas mi je otac na kućnu adresu dobio Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave Prepisujem Prijedlog ovrhe u cijelosti: Molio bih vas za pomoć da li se može pozvati na zastaru ili se to treba platiti. Radi se kaznama za parkiranje u Varaždinu. 1) Na temelju vjerodostojne isprave - izvatka iz poslovnih knjiga, ovrhovoditelj ima nepodmirenu tražbinu prema ovršeniku u ukupnom iznosu od 334,00 kn. Navedeni je iznos dospio na naplatu 03.03.2010. godine. Dokaz - izvadak iz poslovnih knjiga ovrhovoditelja od 20.05.2011. godine U tom izvatku iz poslovnih knjiga piše: Podaci o vozilu i vlasniku Registarska oz. Tip terećenja Datum D.V.O. Datum dosp. ZG3444AC osnovna kazna 08.11.2008. 16.11.2008. ZG3444XX trošak opom. 31.01.2009. 08.04.2009. ZG3444XX osnovna kazna 28.02.2009. 08.03.2009. ZG3444XX trošak opomene 31.07.2009. 11.11.2009. ZG3444XX osnovna kazna 23.10.2009. 31.10.2009. ZG3444XX trošak opomene 15.02.2010. 03.03.2010. UKUPNO: 334 kune 2) S obzirom da ovršenih do danas nije dobrovoljno ispunio svoju obvezu, ovrhovoditelj predlaže da javni bilježnik donese slijedeće Rješenje o ovrsi. itd. Uglavnom ukupni trošak od 334 kn je narastao do 1094,70kn Molim cijenjene forumaše da li se može pozvati na zastaru jer je rok 8 dana za to plaćanje. Ili treba platiti i gotovo (ako nema izbora platit će se).
  2. Burn, interesira me, kako da ja npr. dokažem da je netko bio u posjeti kod mene tj. npr. taj i taj državljanin. Recimo zbilja mi je bila u posjeti državljanka BiH na 2 dana i otišla doma (bila preko vikenda). U putovnici joj npr. nisu udarili pečat kad je prelazila granicu. Što bi trebalo? Pozvati susjede za svjedoke koji bi potvrdili da je zbilja bila ili kako? A što mogu ako bi se navelo osobu koja je umrla, a na dan prekršaja je bila živa? Jel onda stvarno ne mogu ništa? Npr. kažem da je osoba došla ispitati kolika je cijena automobila i isprobala kako auto vozi, da je htjela kupiti auto za unuka, unuku, sina, bla bla.... Na kome je teret dokaza? Ja mislim na policiji, da oni utvrde jer osoba stvarno bila u tom auto ili ne.
  3. Poštovani, ne znam hoće li vam pomoći ili ne, da se oslobodite krivnje, ali sam informaciju o tome kako izbjeći plaćanje kazne pročitao u HAK-u kojeg redovito dobivam poštom prije jedno 2 mjeseca. Naime, vozači su za prekršaje koje im je policija dostavila kao i vama morali napisati tko je upravljao vozilom, pa su se neki dosjetili. Jedni su napisali osobu koja je umrla (znači kopali su po osmrtnicama i napisali neku osobu koja je u trenutku počinjenja prekršaja bila živa) i napisali da je ta i ta vozila automobil. Drugi su napisali osobu koja je državljanin Republike Bosne i Hercegovine i koja je kao bila u posjetu i vozila automobil. Znam da zvuči grozno i ujedno je i laž (pogotovo navesti ime umrle osobe ili nekog iz BiH) da se izvuče od plaćanja kazne, ali mislim da bi trebalo biti djelotvorno. Umrloj osobi ne mogu ništa, a niti državljaninu BiH jer njemu ne mogu poslat kaznu (dobro vjerovatno mogu) ali sumnjam da to rade. Eto jedan savjet, ne znam hoće li vam pomoći ili ne, ali ja bih pokušao da meni tako nešto dođe.
  4. Poštovani forumaši molio bih pomoć. Naime, usljed promjene vlasti u županiji, došli su i novi članovi školskog odbora u naš školski odbor. Priča ide ovako: 5. travnja 2009. imenovan je Školski odbor i sukladno čl. 115. Statutu sazvana je konstituirajuća sjednica. U članku piše: (1) Za predsjednika i zamjenika ŠO može biti izabran svaki član ŠO prema osobnoj ili prihvaćenoj kandidaturi. (2) Predsjednik i zamjenik predsjednika ŠO biraju se na četiri godine. (3) O kandidatima za predsjednika i zamjenika predsjednika ŠO članovi ŠO glasuju javno dizanjem ruke. Na toj sjednici imenovan je predsjednik ŠO i njegov zamjenik. E sad, prije nekoliko dana, a naravno nakon što su prošli lokalni izbori osnivač je imenovao nove članove iz reda osnivača (njih troje jer se promjenila politička opcija) i oni su zajedno s drugim članovima većinom glasova uvrstili u dnevni red razrješenje dosadašnjeg predsjednika ŠO i zamjenika ŠO.Kako politika ima većinu (5 od 9 članova) predsjednik i zamjenik ŠO su razrješeni. Ono što me interesira da li su članovi ŠO mogli razrješiti predsjednika i zamjenika predsjednika jer se on prije dvije sjednice imenovao sukladno gornjem čl. 115. stavak 2 na vrijeme od četiri godine. Napominjem da nigdje niti u statutu niti u poslovniku ŠO nije navedena mogućnost kako se razrješava predsjednik i zamjenik ŠO. Znam da ŠO ima pravo razriješiti predsjednika i zamjenika (jer su ih članovi i birali), ali što je sa čl. 115. stavak 2. koji kaže da se oni biraju na rok od četiri godine. Hvala unaprijed.
  5. Moj savjet je vadi novu putovnicu. Obavezno. Nemoj da se moraš tamo natezati sa graničnom policijom ili službenicima i sl., a moguće je da te neće uopće pustiti u zemlju. Ja osobno imam iskustvo sa odlaskom u Mađarsku, gdje sam išao na jednodnevan izlet. Putovnica mi je isticala 3 dana poslije. Naša policija me uredno propustila, ali granična policija Mađarske nije. Za našu policiju putna isprava je važeća, a za Mađare nije. Pročitali su mi neki njihov pravilnik (preveden na hrvatski) gdje piše da važeća putna isprave (osobna/putovnica) mora vrijediti još najmanje mjesec dana od dana ulaska u zemlju. Uglavno, s graničnog prijelaza sam se vratio kući:(
  6. Poštovani forumaši, danas sam se vraćao kući vlakom iz Zg-a, i vlak je kasnio te nisam uspio uhvatiti vezu za odlazak prema doma. Došlo je do kašnjenja vlaka oko 30 minuta i ja sam htio napisati žalbu u prometnom uredu u stanici N. Kapela da izrazim nezadovoljstvo kašnjenjem vlaka. Kada sam zatražio knjigu žalbe, tri osobe su bile u prometnom uredu i jedna od njih je rekla: Kakva knjiga žalbe? Koji ti kur.. želiš pisati u knjigu žalbe? Ako ti se ne sviđa idi autobusom! Ja sam ponovno tražio da mi daju knjigu žalbe, međutim nisu mi ju dali. Ovako ponašanje ne zaslužuje nitko, i želim nešto poduzeti u vezi toga, jer smatram da mi moraju dati da upišem svoje nezadovoljstvo s "pruženom" uslugom. Vidio sam na stranicama gonga da Knjigu žalbe moraju dati, ako ne da ih prijavim Državnom inspektoratu, što i mislim učiniti. Htio bih još nekome poslati informaciju o bezobrazluku konduktera/prometnika ili koga već. Kako da saznam tko mu je nadređeni ili slično? Ima li još netko nekakav savjet što napraviti? Hvala lijepo unaprijed na pomoći.
  7. Isprave o pravu korištenja akademskog naziva magistar / magistra prava Obavijest o postupku izdavanja isprava Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na temelju članka 120. stavak 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 14. stavak 1. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju i članka 103. Statuta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na zahtjev osoba koje su završile pravni studij i stekle stručni naziv diplomirani pravnik, izdavat će nove isprave kojima će se utvrditi da se na temelju završenog studija i stečenog stručnog naziva imaju pravo koristiti akademskim nazivom magistar / magistra prava i svim pravima koja uz taj akademski naziv po propisima pripadaju. Isprave će se zainteresiranima izdavati na ime i prezime na koje im je izdana diploma o završenom pravnom studiju i stečenom stručnom nazivu diplomirani pravnik. Zainteresirane osobe dužne su svom zahtjevu priložiti presliku svoje diplome i uplatnicu o uplaćenom iznosu na žiro račun fakulteta broj: 2360000-1101264729 i to: - za potvrdu - 200,00 kuna - za potvrdu u obliku diplome - 400,00 kuna - za potvrdu u obliku diplome na latinskom jeziku - 500,00 kuna Prilikom uplate za izdavanje diplome pravnog studija upisati poziv na broj: 1011, te kod opisa plaćanja: štampanje mag. diplome IME i PREZIME. Zahtjevi se podnose na adresu: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Trg maršala Tita 14. Osobe koje su u prethodnom razdoblju već podnijele zahtjev za izdavanje predmetne isprave bit će obaviještene o uvjetima za njezino izdavanje na adresu koje su označile u svom zahtjevu.
  8. Ispričavam se što odmah nisam odgovorio. Veliko hvala svima na savjetima. Mike06 zahvaljujem na iskustvu iz prakse. Ista situacija, kako je kod tebe je i kod mene. Isto se radi o Bosancima, samo puno starijima. Nisam htio napisati u uvodnom postu da se radi o Bosancima, da ne bi netko mislio da mi smetaju zato što su Bosanci. Moja obitelj također tu stanuje više od 50 godina, a oni se doselili prije dvije godine i sad im već nešto ne valja. Ista situacija koju si ti opisao je kod mene. Oni jednostavno ne prihvaćaju gdje je mjernik rekao da je međa. Mjernik je zabio kolčiće kad je određivao među, na svakih recimo 6-7 metara, možda i malo više. Djed (susjed) je odmah kad je mjernik otišao zabio debele kolčeve da mi ne bi slučajno po noći ili ne znam kad izvadili i premjestili te kolčiče. Kao da ćemo ih mi micati?! Ali dobro. Kad se trebala stavljati žica, mi smo kolčiće povezali špagom, da znamo staviti stupove za žicu. Odmah nakon toga evo susjeda (babe i djeda) koji kaže da međa ne ide po špagi nego treba ići prema nama unutra, tj. neće biti ravno i da je tako mjernik rekao. Što da vam ja više na to kažem? Mi kažemo mjernik je zato zabio kolčiće da se vidi kud prolazi međa, a oni da to nije tako. I sad uz psovke, jedva smo mi stavili tu žicu, da bi oni iz dana u dan pomjerali jedan stup u toj našoj ogradi. On im smeta, čisto da napakoste. Zabetonirali smo ga, pa ga oni smotali s nekom cijevi. Sad je ukošen i vjesi na jednu stranu. Ono grozno za vidjeti. Mi ga ispravili, oni ga opet smotali i razbijaju beton koji smo mi betonirali. Svaki put kad priđemo ogradi (čistiti lišće, uređivati cvijeće i sl.) dolaze nas vrijeđati i kao što je Mike rekao takvim psovkama kao u najgoreg kočijaša. Jednostavno rečeno, to su takvi ljudi, koje je vrijeme pregazilo i ne može im se dokazati neke stvari. Oni stalno po svome, iako je logično da međa ide po špagi između dva kolčiča, ali ne, ne i ne. S njima se ne može normalno razgovarati. Onda se djed još i napije pa onda još više počne s vrijeđanjima. Nije problem tražiti sud da utvrdi među, ali ja znam da se situacija neće niti malo promjeniti. Sve će biti kao i kod Mike-a06. Oni će nas i nakon toga stalno vrijeđati da smo potplatili sud i da smo im ukrali zemlju te ostalim psovkama. Ono što sam već razmišljao da li bi mi pomoglo da to sve snimim (ili kamerom) ili na diktafon ili na mobitel i da mi bude dokaz što oni nama rade i koliko psuju i vrijeđaju nas. Ono što bi pomoglo je da ih se kazni s nekom kaznom. Možda bi se onda nešto promjenilo. Na kraju, da pravo kažem, ponekad se bojim jer djed je toliko blesav da mi se čini da kad popije da bi me mogao i s nečim udariti preko žice. Ne bih se iznenadio da ga zbog godina sud proglasi neuračunljivim kad bi došlo do nedaj Bože nečega. Kako sam rekao da su već u prijašnjem selu imali problema sa susjedima, možda u policiji to imaju negdje zabilježeno, pa da se vidi da se radi o problematičnim susjedima. Još jednom zahvaljujem svima na odgovorima, ali ne znam što ću dalje.
  9. Molio bih nekoga ako može da mi odgovori. Prije negdje dvije godine dobili smo nove susjede. 20 godina nitko nije živio do nas s lijeve strane. Kuća odnosno imanje je bilo prazno. Ispočetka, sve bilo ok. Međutim, nakon godinu dana stanovanja, traže oni mjernika da vide gdje je međa između nas. I mjernik izašao, ispostavilo se na međi da smo mi u 20-tak metara na početku ušli 50cm u njihovo, a oni niže niz među jedno metar u naše. I sve ostavit će se to tako kako je, ako je tako bilo 20 godina nećemo dirati. E sad, nastupa zanimljivi dio. Susjedi su stariji ljudi, djed ima negdje 80 godina, a baka 75 godina. Ali su vrlo vitalni. I jednostavno kad god prođemo pored međe počnu vikanja i bezobrazluk s njihove strane (lopove što gledaš, počnu psovati sve po spisku od majke, oca i što se ne sjete, konje jedan). Ne mogu reći da se to dogodi baš svaki put, ali kao da čekaju da se na nekom iživljavaju. S njima se jednostavno ne može razgovarati, oni tupe i tupe, da smo mi ukrali njihovu zemlju, da smo ukrali i više, ali smo potplatili mjernika da pokaže da smo manje ukrali, itd. Svaki puta nas iznenade s nečim novim. Jednostavno ja se ne želim spuštati na njihov nivo i vrijeđati ih, ali mi to počinje smetati. Inače, oni su se doselili iz neke zabiti gdje su i tamo imali problema. Koliko smo saznali, policija je tamo bila čest gost. E sad, interesira me što mogu napraviti kad me tako iz čista mira počnu vrijeđati? Razmišljao sam da li da kupim nešto za snimanje, pa da to sve snimim, pa pokrenem možda privatnu tužbu zbog vrijeđanja? Da li je ta snimka dokaz na sudu i što bi se trebalo napraviti da bude uzeta kao dokaz? Da zovem policiju, da me susjed konstantno vrijeđa,...? Pitanje je da li bi policija uopće izašla. Ako netko ima savjet što napraviti, molio bih da mi pomogne. Jer ovako više ne ide. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija