Jump to content

Sophie2509

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala! Odvjetnik radi na tom slučaju- ne znam, naravno, kako nas brani. Tužba nije upisana u vlasničkom listu, tako da valjda neće biti problema. Hvala, hvala!
  2. Poštovanje, molim pomoć. Susjedi susjedne zgrade tuže mene i sve vlasnike stanova u našoj zgradi za korištenje njihove septičke jame(mi se nismo spojili na nju, nego je investitor na njihovoj čestici napravio jamu za obe zgrade). Sada se jama više uopće ne koristi jer smo se priključili na kanalizaciju. Sprječava li me ta tužba, koja se odnosi na prošlo razdoblje, da prodam stan? pretpostavljam da bi tužba trebala i dalje biti prema meni i ne ticati se potencijalnih novih vlasnika. Hvala.
  3. Prekršio je zakon tako što je prevario majku-neće da se upiše kao vlasnik, pa mami još uvijek stižu računi. Brod je uzeo a njoj nije dao kopiju darovnice-dakle, dokaz o tome. Inače u poslu surađujem s Lučkim kapetanijama, pa znam cijeli proces. Jedan drugi odvjetnik joj je savjetovao da mu poštom ošalje uplatnice i zatraži da riješi problem u 2 tjedna ili će uputiti službeni prigovor Odvjetničkoj komori.
  4. Moja majka darovnicom je poklonila čamac(mali od 3m) odvjetniku kojeg je upoznala kad je prodavala jednu nekretninu.To se dogodilo pred 2 godine. On joj je dao darovnicu da potpiše. Ne sjeća se da je darovnica ovjerena i u bilježnika i nema kopiju. Dala mu je i izvadak iz ostavinske na kojoj piše vlasnik čamca(moj pokojni otac) jer ona nije nikad vlasništvo prebacila na sebe. Problem je u tome što odvjetnik nije sebe upisao u lučki upisnik kao vlasnika, pa mojoj mami stižu računi- naknade za pomorsko dobro. Odvjetnik se ne javlja na telefon.Može li ga se prijaviti policiji? Mama može dignuti prijepis plovidbene dozvole , na kojoj je moj pokojni tata vlasnik, ali ne zna gdje se doista čamac nalazi, pa da optuži odvjetnika. Boji se da bi on mogao još nju tužiti za klevetu. Ako je on darovnicu bacio u smeće i prodao na crno čamac nekome, onda ništa njega ne vezuje za brod.Imate kakav savjet?
  5. Hvala. Nije bio problem obaviti taj pregled da sam znala da pregled privatnika ništa ne vrijedi. Najviše me ljuti moja firma koja mi nameće osiguranje koje ništa ne vrijedi.
  6. Pozdrav! Molim vas znate li vrijedi li nalaz i uputa na tarapiju privatnog liječnika jednako kao i državnog? Može li me itko odbiti uputiti na terapiju ako je tako odredio privatnik, ili odbiti primiti uputnicu na terpiju doktora opće prakse koji ima ugovor s Hzzo-om. Da pojasnim, doktor opće prakse uputio me na fizikalnu terapiju prema nalazu privatnika. Međutim, ne mogu ostvariti upis na tu terpiju bez pregleda fizijatra koji radi u bolnici. Mislim da to nije po zakonu. Ja slučajno imam od firme sklopljeno dopunsko osiguranje koje je bilo najpovoljnije, a ono nije HZZo nego Croatia. Ono mi je omogućilo 3 besplatna specijalistička pregleda. Međutim, sad ispada da sam te preglede uzalud radila.
  7. Evo, da se nadovežem...da budem potpuno sigurna. Moja majka prodala je vikendicu koja je davno bila izgrađena (porez je platio kupac). Meni i sestri poklonila po 1/3 novaca, bez darovnog ugovora. Koliko razumijem, ako pošaljem povrat poreza, na ovaj dar ne trebam platiti porez? Hvala!
  8. Ok, hvala. Imam još jedno pitanje. Tek sam sad vidila da sam trebala imati i VŠS. Jel moja krivnja što obavljam poslove za stručnu spremu koju nemam? Ako odem na sud, ili prigovorim poslodavcu, mogu li izgubiti posao zbog toga, iako nikada nije bilo prigovora na moj rad, čak, štoviše, samo pohvale.
  9. Ok, hvala. A imam još jedno pitanje. Tek sam sad vidila da sam trebala ispunjavat i posebni uvjet VŠS. Jesam li i ja odgovorna što radim bez potrebne stručne spreme, ili samo firma? I da li u tom slučaju postoji mogućnost da ostanem bez posla, ako odem na sud?
  10. Radim na mjestu samostalnog referenta već 5 godina. Sada direktor donosi novu sistematizaciju radnih mjesta, po kojoj bi se mene degradiralo u referenta. Po staroj sistematizaciji nisam zadovoljavala sve tražene uvjete- položen vozački ispit. Moram li potpisati novi ugovor o radu, s promijenjenim radnim mjestom? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija