Jump to content

platypus

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa pobogu, ljudi... Je l' ja stvarno postavljam neka pitanja na koja je toliko tesko odgovoriti? Vidim, cita se post, ali odgovora nigdje...
  2. Postoji li neki vremenski rok u okviru kojega bi se morao podnijeti zahtjev za podjelom imovine stečenoj u izvanbračnoj zajednici? Nakon mojeg odlaska prije dvije godine bivši je prisvojio apsolutno svu zajedničku imovinu, dio nje je do sada i rasprodao. Postoji li ikakav (i kakav) način da barem dio toga vratim?
  3. Nije me bilo par mjeseci na uobicajenoj adresi. U medjuvremenu je stiglo nekoliko sudskih poziva koje nije imao tko preuzeti za raspravu u svezi prava na skrb za moje maloljetno dijete . Sto se dogadja u slucaju visekratnog nepreuzimanja sudskog poziva?
  4. I za komplikacije u trudnoći i za rodiljnu naknadu do navršenih 6 mjeseci djetetovog života je predviđen isti iznos - 100% plaće, ali do limita od 4250 kn. Znači, ako ti je isplaćeno 4000 kn za komplikacije, najvjerojatnije ćeš isto toliko dobijati i kada odeš na obavezni rodiljni dopust. BTW, ako si na komplikacijama neprekidno tri mjeseca, mogla bi imati pravo na isplatu jednokratne pomoći od nekih 3300 kn. Raspitaj se u računovodstvu firme.
  5. Pozvana sam na sud, predmet je alimentacija, viđanje i skrbništvo nad maloljetnim djetetom rođenom u izvanbračnoj zajednici. Kako izgleda taj postupak na sudu, treba li mi odvjetnik?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija