Jump to content

Justitiaest

Korisnik
 • Broj objava

  128
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Justitiaest

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, živimo na dijelu naselja u padu/usponu. Prije više od 10 godina je susjed na svojoj strani parcele betonirao zid uz među visine više od 4 metara i nasipao sebi zemlje pa time izravno svoje tlo. Kupili smo susjednu parcelu i sebi poravnali tlo odvoženjem zemlje sve do tog zida. Sada se susjed buni i tvrdi da smo poremetili statiku zida, prijeti tužbom i želi da na našoj strani dozidamo potpornje. Mišljenja smo da je zid protupravan. Molimo pomoć.
 2. Ma čemu oib pored osobnih podataka u predstavci? Ako su roditelji i dali svoj oib, sigurno ne zato da ga se navodi u kojekakvim pismenima i šalje naokolo.. Očigledno je oib zlorabljen, ili?
 3. Zašto bizarno? Žale se na ponašanje roditelja i navodi se njegov OIB. Zašto bi se OIB koristio tu? Čemu služi OIB?
 4. U ime dječjeg vrtića, navodeći da su joj se obratile odgajateljice.
 5. Pozdrav, dječji vrtić ulaže predstavku službi u kojoj je roditelj zaposlen i pored osobnih podataka roditelja navodi ravnateljica vrtića OIB. Je li zlouporabljen OIB obzirom da nije javno dostupan već je vjerojatno negdje u dokumentaciji djece koja pohađaju vrtić naveden i ako je uopće tamo naveden?
 6. Pozdrav, osoba-kriminalac, snima mobitelom policajca prilikom postupanja bez njegovog znanja pa snimak razgovora iskoristi u predstavci i policajca se kazni za neuljudno ponašanje. Isti snimak u kafiću pušta drugima i dijeli snimak, raspačava snimak. Koja kaznena djela su u pitanju? Je li MUP počinio kazneno djelo koristivši takav snimak i kaznivši na temelju tog snimka?
 7. Predsjednik upravnog vijeća nije htio potpisati zaključak vijeća o odbijanju našeg zahtjeva već je to učinio zamjenik. Nisu obrazložili zašto je to tako već su citirali zakone i dr. te da je održana sjednica vileća. Zapisnik ćemo zatražiti sa sjednice. Pravobraniteljica se nije oglasila više od tri tjedna, ministarstvo isto tako. Štetno je to za dijete, žalosno. Ima li netko još prijedlog?
 8. Čekam odgovor na moj dopis, a očigledno je kurir paket "dostavio" i mene potpisao, tako će sto posto biti. Ako bude tako, koje kazneno djelo?
 9. Pozdrav, naručio sam artikle putem interneta i iste platio. Kurir HP Expresa je došao pred kuću i samo u sandučić ubacio obavijest da mi je paket pokušao uručiti sa naznakom da ga narednog dana preuzmem u uredu pošte. O propustu kurira sam obavijestio i poštu i trgovca, kurir se nakon tri sata vratio i tu smo se porječkali pa je otišao odbivši uručiti paket. Naknadno sam vidio na stranici praćenja pošiljke da stoji da mi je paket uručen i da sam potpisnik primitka. O kojem se kaznenom djelu ovdje radi?
 10. Pozdrav, dijete je sa novom školskom godinom u vrtiću u koji ide stavljeno u grupu u kojoj nema prijatelja. Grupa je po novome mješovitog uzrasta. Evidentno je da nerado ide u vrtić, traži stalno da ide u drugu skupinu, prijatelji iz drugih skupina stalno pitaju zašto nije sa njima više. Zamolili smo ravnateljicu vrtića da ga premjesti, sazvala je sastanak na kojem smo bili mi roditelji i tete grupe, nakon kraćeg prepucavanja smo dobili samo odgovor da se dijete neće premjestiti! Tražili smo u dva navrata od ravnateljice da nam pisano obrazloži razloge neudovoljavanja našem zahtjevu i nije odgovorila na to, a usmeno nam je rekla da smo bili izrazito neugodni i bezobrazni na sastanku. Uputila nas je da se žalimo upravnom vijeću vrtića na čijem je čelu njen dobri prijatelj i to putem nje. Dijete nam više ne ide u vrtić, ovo što se događa mu šteti jako jer je navika da se u vrtiću druži sa svojim prijateljima prekinuta. Molimo savjete, kome da se obratimo? Pomislili smo na pravobraniteljicu za djecu...
 11. Račun nije nikada isporučen, sve drugo se redovno platio. Zato nije jasno od kada teče zastara i je li nastupila sada u rujnu obzirom da tvrde da je dug za kolovoz 2018.
 12. Pozdrav, vodovod je u kolovozu poslao opomenu zbog neplaćanja navodnog duga za isporuku vode od kolovoza 2018., dakle lanjske godine. Je li nastupila zastara potraživanja i prekida li opomena zastaru?
 13. Pozdrav, izgradim li 2 ili više nadstrešnica do 20 m2 površine koje bi bile postavljene na tlo, a naslonjene stranom na zid kuće, je li to legalno obzirom da ukupna površina prelazi 20 m2?
 14. Pozdrav, prema čl.7. Zakona o subv. stambenih kredita, subvencija se odobrava osobi koja nije starija od 45 godina. Ako osoba ima navršenih 45 godina, da li je prešla dobnu granicu ili je prelazi sa 46. rođendanom?
 15. Šta nije to do kartičnih kuća? Banke samo posreduju...
×
×
 • Napravi novi...