Jump to content

ally_16

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ally_16 objavio

  1. kolege pomoć! naišla sam na dvije presude sa izmjenjenom visinom tužbenog zahtjeva i totalno različitim odlukama o trošku. Naime u prvoj tužitelj je smanjio tužbeni zahtjev i sudac je utvrdio troškove do smanjenja (npr. 10.000,00 kn troška) i troškove nakon smanjenja (7.000,00 kn troška) i zbrojio ukupan trošak (17.000,00 kn). Onda je utvrdio uspjeh u sporu (60%)prema konačno postavljenom tužbenom zahtjevu i dosudio 60% troška. U drugoj presudi sudac je nakon što je utvrdio trošak po prvotnom tužbenom zahtjevu (npr. 25.000,00 trošak) i povećanom tužbenom zahtjevu (npr. 35.000,00 kn trošak) utvrđivao koliki je uspjeh u sporu u odnosu na prvotni tuž. zahtjev (50%) i u odnosu na povišeni tuž. zahtjev (33%)i temeljem toga dosudio 50% troška koji je tužitelj imao do povišenja tuž. zahtjeva i 33% troška koji je imao nakon povišenja. koji način je ispravan? pomagajte panika
  2. ima neka dobra dušica da mi pošalje primjere presuda, pogotovo radno i kazneno na pejic.anita@gmail.com ? :hvala:
  3. Počela sam učiti već sada za rok u 6. mjesecu jer ću imati samo mjesec dana slobodnog za učenje...i vać sad paničarim i šizim i neznam šta bi prije...jel uopće imam dovoljno vremena, imam osjećaj da ću do 6. mjeseca poluditi jer me ovaj tempo ubija
  4. Molim tko ima, ako može i meni poslati presude na mail pejic.anita@gmail.com unaprijed :hvala:
  5. Neznam dali ste primjetili... Ovo je naprosto prekrasno :tuzan: Članak 14. (1) Kandidata koji na pisanom dijelu ispita koristi nedopuštena pomagala, kao što su primjerci sudskih odluka, tehnička pomagala i komunikacijske uređaje ili remeti uredni tijek ispita, osoba koja nadzire pisani dio ispita udaljit će iz prostorije i preuzet do tada izrađen pisani dio radnje, koja će se ocijeniti uzimajući u obzir sve okolnosti. Ova činjenica upisuje se u zapisnik o tijeku pravosudnog ispita.
  6. Obzirom da je riječ o rodici nema brige. Naime obitelj odnosno bliži srodnici se ne moraju prijavljivati turističkoj zajednici niti se za njih plaća pristojba.
  7. u Hrvatskoj postoji samo jedan licencirani privatni stručnjak za provođenje poligrafskog ispitivanja. Poslodavac ga smije angažirati i provesti ispitivanje zaposlenika uz isključivi pristanak posloprimca na ispitivanje i uz zabranu pitanja koji su temelj diskriminacije i strogo osobnih pitanja sve u skladu sa čl. 29 ZR-a. A svaku povredu prava radnik može prijaviti sindikatu ako je član, nadležnoj inspekciji rada ili podići privatnu tužbu protiv poslodavca temeljem čl. 133 ZR i čl. 247 ZR te sukladno čl. 10 Zakona o suzbijanju diskriminacije sumnju u postojanje dikriminacije prijaviti pučkom pravobranitelju.
  8. Ali zastara se prekida postupovnim radnjama, dakle počinje teći iznova od donošenja rješenja o ovrsi. Čl. 245 ZOO
  9. Ali svejedno i da nema pravo na godišnji za ovu godinu ostaje joj pravo na slobodne dane za vjenčanje. Zakon je taksativno naveo primjere.
  10. prvenstveno mislim da je tvoj godišnji bio za prošlu godinu i da sad ide novi godišnji. No nevezano za to prema čl. 57 ZR radnik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) do ukupno najviše sedam radnih dana za važne osobne potrebe, a osobito u svezi sa sklapanjem braka, porodom supruge, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji. Dakle za udaju ti sigurno mora dati max. 7 dana htjela to ili ne.
  11. Gle poslodavac ima potpuno pravo pokrenuti istragu ako smatra da mu se u firmi krade i sl. Nema tog tko će mu to zabraniti. Način na koji će to provesti je potpuno drugo. Mišljenja sam da poligrafsko testiranje nebi smjeli provoditi privatnici nego isključivo policija. A ako je unajmio privatnika to je ili čisto iživljavanje ili mada sumnjam želja da sve ostane unutar firme (ipak poligraf se ne priznaje na sudu kao dokaz). Uostalom nije mi jasno niti kako privatnici mogu dobiti dozvolu za provođenje poligrfskog testiranja? Treba se napraviti blesav i tražiti na uvid tu njegovu 'dozvolu' Tvoj poslodavac se namjerio na istjerivanje nekakve pravde a ti možeš odbiti poligraf. Nadam se da je ovo približno odgovor tvom pitanju i ima bar malo logike E i ukoliko smatraš da je to mobing i potpuno neosnovano prijavi sindikatu ili inspekciji rada.
  12. Od datuma kada si ga ti preuzeo. Bar ja tako mislim (svatko sebi pogoduje )
  13. Probaj prijaviti državnoj inspekciji ili financijskoj (probaj kontaktirati nekog u HNB-u, mailom, dosta su susretljivi i pitati kome se točno obratiti) jer oni nikako kao d.. ne mogu voditi račune i obavljat takvu vrstu financijskih transakcija. Jasno je definirano da se time mogu baviti samo banke i štedionice.
  14. uopće ti ne treba proći 3 godine bez prestanka da dobiješ prijavu na neodređeno. tebi se u svakom trenutku ugovor na određeno može promijenit na neodređeno, a tek kad ti takva produženja određenog dođu do 3 godine mora poslodavac ponudit ugovor na neodređeno. nije potrebno raspisivanje nikakvog natječaja.
  15. ja imam samo ovjereni ugovor od komore i s njim sam se prijavila na mirovinsko i zdravstveno. Zašto bi bio potreban još jedan kad sam komori predala sve primjerke potpisanog samo jedan su zadržali sebi a ostatak mi vratili?
  16. molim pomoć! zna li itko pretpostavke koje se trebaju ispunit za priznanje hrv. Rješenja o ovrsi u Austriji? naime ovršenica je odselila tamo hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija