Jump to content

HIM

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije 2 i pol godine imao sam tešku klasičnu operaciju donjeg dijela kralježnice(L5/S1).Što se tiče radne sposobnosti ne smijem : dugo sjediti,biti u nefiziološkim položajima te ne dizati teže terete.Nedavno sam opet ležao-mirovao jer sam imao jake bolove i sada sam naručena za MR-kralježnice pa me zaniuma sljedeće:S obzirom da imam tek 30 godina zanima me da li mogu tražiti procjenu tjelesnog oštećenja i koja je procedura ako znate. Hvala!
  2. Imao sam obrt koji sam zatvorio prije par mjeseci.Sada sam isplatio zadnju ratu osobnog vozila koje sam uzeo prije 5 godina na svoj obrt - operativni leasing.Sada me zanima kako dalje ako vozilo ostavljam sebi jer ja sam korisnik lesinga(kao obrtnik) a vlasnik je leasing kuća.Predao sam zahtjev za isplatu jamčevine ali ja moram na nju još platiti PDV.Da li mogu vozilo prepisati na sebe kao fizičku osobu ili na nekog trećeg.Koja je procedura ako ide na mene ili na treču osobu jel moram napraviti kupoprodajni ugovor ili izdati si R-1 račun,da li moram ići na policiju sa prometnom dozvolom... Hvala!
  3. Imao sam obrt koji sam zatvorio prije par mjeseci.Sada sam isplatio zadnju ratu osobnog vozila koje sam uzeo prije 5 godina na svoj obrt - operativni leasing.Sada me zanima kako dalje ako vozilo ostavljam sebi jer ja sam korisnik lesinga(kao obrtnik) a vlasnik je leasing kuća.Predao sam zahtjev za isplatu jamčevine ali ja moram na nju još platiti PDV.Da li mogu vozilo prepisati na sebe kao fizičku osobu ili na nekog trećeg.Koja je procedura ako ide na mene ili na treču osobu jel moram napraviti kupoprodajni ugovor ili izdati si R-1 račun,da li moram ići na policiju sa prometnom dozvolom... Hvala!
  4. Otac sam 2,5 godine starog djeteta i u braku sam 3.5 godine.Supruga i ja se nikako ne slažemo čak ni u odgoju djeteta.Pokušavao sam sve i svašta ali neće se dogovarati ni ništa i malo ga zanemaruje.Ja bi pokrenuo razvod ali da li postoji mogućnost da ja dobijem skrbništvo i kako? Imam bolja primanja i uvjete za djetetov život,a mislim da zajedničko skrbništvo ne bi išlo jer se nikako ne slažemo.Probao sam razgovarati sa suprugom ali ne možemo se dogovoriti. Hvala, HIM
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija