Jump to content

zokaca

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To je jedna od kompanija velikog vlasnika u Hrvatskoj - ne bi ime navodila. U sindikatu nisam od prošle godine, a sindikat šuti, sve se odvija u grupicama od manje od 20 djelatnika po krugu.
  2. Molim vas pomoć budući od 2010. g prokišnjava krov na zgradi. U zgradi ima 15 stanova od kojih je 5 pod ravnim krovom i ti stanari plaćaju pričuvu. Stanari se nisu usaglasili o predstavniku stanara. Deset vlasnika ne plaćaju pričuvu te im je upravitelj otpisao dug do 2011. temeljem 51% prikupljenih potpisa - zbog zastare, ali i zbog toga što zgrada nije bila etažirana. Ti stanari i dalje nastavljaju ne plaćati pričuvu, a s krova voda sve više prodire. Nas pet je od upravitelja zatražilo naplatu potraživanja te je on proslijedio odvjetniku, no ne platiše koje imaju više od 51% glasova izabiru predstavnika koji će stopirati postupak naplate. Sredstava na računu zgrade nema dovoljno za sanaciju. Da li stanari ne platiše i predstavnik stanara mogu zaustaviti ovrhe i na koji način da saniramo krov? Samo mi nemojte reći da sami platimo pa da ih onda tužimo za to nemamo novaca. Obratili smo se građevinskoj inspekciji čak i putem odvjetnika ali nikad nismo dobili odgovor. A kiše padaju i voda prodire. Hvala svima koji imaju bilo kakvu ideju, jer više ne znamo kome i kako da se obratimo.
  3. Pozdrav, zaposlena sam već 14,5 g kod velikog poslodavca, posljednje dvije godine na djelatnike se vrši pritisak da odu u mirovinu uz prijetnje premještanja, praćenja, prijavljivanja tehnološkog viška, mlađi radnici dobivaju opomene pred otkaz i uz dogovor odlaze na biro, ostali potpisuju anekse kojima se premještaju na druga radna mjesta itd. i tako je gotovo svaki dan. Meni je poslodavac prijetio da će mi namjestiti opomenu pred otkaz, ugasiti radno mjesto, ne dobivam informacije potrebne za obavljanje redovnog posla, sada mi nudi aneks na niže radno mjesto (izmišljeno - ne postoji nitko od kolega tko ima takvo radno mjesto) u drugoj službi,uz istu plaću što nigdje u aneksu ne piše. U aneksu se poziva na ugovor sklopljen 01.03.2015. - ali koji mi ne želi uručiti jer kaže da je aneks u svojstvu ugovora, a ugovor imam iz 2001 g. U aneksu stoji da prihvaćam video nadzor ali i probni rad 6 mjeseci. Jasno mi je već duže vrijeme da mi želi dati otkaz i da je probni rad i video nadzor samo nešto čime će mi u kratkom roku i bez otpremnine dati otkaz. Što napraviti. Poslodavac nije prijavio tehnološki višak mada otpušta više od godinu dana - u periodima u posljednjem krugu obavljen je razgovor s 16 kolega i samo nas dvije nismo potpisale. Molim savjet čim prije - vrijeme mi ističe..........
  4. drugi put plaćanje poreza na istu nekretninu 2004 godine kupili smo stan od vanknjižnog vlasnika-nije se mogao uknjižiti jer je zemljište na kom je izgrađena zgrada bilo na investitoru. 2009 investitor knjiži zemljište i etažira stanove. prvi vlasnik onaj vanknjižni je u međuvremenu umro i investitor mi nudi ugovor ali na sada na stan koji je etažiran. u tom ugovoru je navedeno da sam stan kupila od prvog vlasnika te i da sam platila porez. s novim ugovorom išla sam po vlasnički list i dobila ga. sada mi porezna šalje da platim 29.000 kn poreza na promet. šta da radim, kako je to moguće...........
  5. pomagajte, ističe mi žalbeni rok. prvostupanjski mi je odbio žalbu za povrat poreza na djecu, ni muž ih nije koristio. razlog odbijanja je da nisam dopunila dokumentaciju. kad sam donjela dječje rodne listove u poreznoj gospođa je rekla da mi to ne treba, u rješenj se spominje i nekakav zapisnik (jel mi to neko trebao poslati ili ga pokazati). šta sad , kako se žaliti, koliko me to košta i kako dokazat da su mi tako odgovorili........
  6. Hvala Floki ali može li malo detaljnije, jel mi treba odvjetnik, di da ga nađem (Split), kako to ide, koliko košta i do koje ću godine tražit povrat iz 2005.........
  7. Molim Vas pomoć, dali se tko žalio ovom sudu, ako jest kako to ide? Dobila sam odbijenicu od drugostupanjskog upravnog postupka na povrat poreza na osobni odbitak (za oslobođenje na djecu). Kao razlog se navodi da nisam donjela dokumentaciju - naime donjela sam je ali je službenica rekla da ne treba, a navod e i još nekakav zapisnik u koji sam upućena (nikad ni čula ni vidila). Muž djecu nije koristio kao poresku olakšicu,a na rad službenice sam se već žalila ravnateljici (pa su to valjda posljedice) Pa me zanima šta sad. Kako to sročit i treba li mi za to odvjetnik? Požurite ističe mi žalbeni rok.
  8. Dakle, najprije su stanovi prodani (ja kupila od prvog vlasnika-on kupio od investitora). Kupila preko agencije da bi sve bilo ok. Ali nije bilo, jer sam potom podnijela zahtjev za uknjižbu i bila odbijena. Razlog-zemljište još nije bilo uknjiženo na investitora. Sada je investitor pokrenuo postupak prepisao zemljište na sebe i napravio etažiranje zgrade-to plaćaju sami stanari. Sklapa ugovore s stanarima i oni se knjiže na stanove. Meni nudi ugovor koji sklapam direktno s njim (predhodni vlasnik je umro ali imam njegov ugovor s investitorom). U tom novom ugovoru ne navodi parkirno mjesto, ni prolaz oko zgrade ni korištenje krova. Prema građevinskoj dozvoli zgrada ima zemljište na kom su ucrtana parkirna mjesta u etažiranju nema parkirnih mjesta. U katastru se na prostoru u kojem u građevinskoj dozvoli stoje parkirna mjesta je put dat na korištenje drugim parcelama. Tj. sada je parcela manja od one koja je u građevinskoj dozvoli. Šta sad - jel on bar neki zakon prekršio il mu to stvarno može proć? Jel najpametnije potpisat i imat kakav takav stan il postoji neki način da dobijem ono što sam platila.
  9. Zahvaljujem na brzini odgovora, molim još pojašnjenja : moj je investitor trenutno uknjižen na taj moj stan, kako da zatražim to ispunjenje ugovora, mogu li se uknjižit na svoj stan pa ga onda tražit ispunjenje, koliko to traje vremenski (ja bi se htjela prodat taj stan) i kako se to radi?
  10. U mom ugovoru s prvim vlasnikom stana - kupila sam stan i parkirno mjesto. Zgrada nije bila etažirana. Stan sam kupila od prodavatelja koji je umro, a koji ga je kupio od investitora. Sada me odvjetnica investitora zove i provodi etažiranje cijele zgrade (15 stanova) nudi mi na potpis novi ugovor ali taj novi ne sadrži parkirno mjesto ni prolaz oko zgrade kao ni korištenje krova (sve je postojalo u ugovoru prvog vlasnika i u mom ugovoru s njime). Prostor oko zgrade projektom o etažiranju nije etažiran. U tom prostoru su prema građevinskoj dozvoli bila ucrtana parkirališna mjesta (njih 15), sada je od tih mjesta ostalo 7 mjesta za parking a drugih 8 mjesta ucrtano je kao put s pravom korištenja drugih parcela. Kako je moguće da investitor da na korištenje dio našeg parkirnog prostora i da ostanem bez parkirnog mjesta. Kako da najkraćim putem ostvarim svoj ugovor, da li je moguća krivična tužba protiv investitora ili kome i kako se uopće žalit?
  11. U mom ugovoru s prvim vlasnikom stana - kupila sam stan i parkirno mjesto. Zgrada nije bila etažirana. Stan sam kupila od prodavatelja koji je umro, a koji ga je kupio od investitora. Sada me odvjetnica investitora zove i provodi etažiranje cijele zgrade (15 stanova) nudi mi na potpis novi ugovor ali taj novi ne sadrži parkirno mjesto ni prolaz oko zgrade kao ni korištenje krova (sve je postojalo u ugovoru prvog vlasnika i u mom ugovoru s njime). Prostor oko zgrade projektom o etažiranju nije etažiran. U tom prostoru su prema građevinskoj dozvoli bila ucrtana parkirališna mjesta (njih 15), sada je od tih mjesta ostalo 7 mjesta za parking a drugih 8 mjesta ucrtano je kao put s pravom korištenja drugih parcela. Kako je moguće da investitor da na korištenje dio našeg parkirnog prostora i da ostanem bez parkirnog mjesta. Kako da najkraćim putem ostvarim svoj ugovor, da li je moguća krivična tužba protiv investitora ili kome i kako se uopće žalit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija