Jump to content

0606

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali se majka koja je umirovljenica smatra članom obitelji? Živimo u kućanstvu zajedno sa njom.
  2. Da ali se ta radnica vratila s bolovanja 2005 g. a ova druga 2007.g. A sada sa HZZ-a traže odluku o raskidu ugovora, koju iz firme nisu poslali mada ih je ona zvala prije 2 tjedna i obečali su joj tu odluku sa ostalim papirima i knjižicom (koje je dobila).
  3. Žena je radila od 11.mj. 2003.g. do 2.mj. 2009.g. Zamjena za bolovanje- porodiljni. S tim da su dvije zaposlenice bile na pordiljnom, a tada je ona otišla na bolovanje pa porodiljni. Sada kad joj je završio porodiljni dali su joj raskid ugovora zbog povratka djelatnice sa bolovanja. Dali je to u redu? Dobila je samo jednu kopiju ugovora kao određeno do povratka djelatnice sa bolovanja. Nakon 1.g. kako je u firmi zbog dolaska inspekcije vidjela je da je netko potpisao njen ugovor. Nikad nije bio produženi ugovor niti ništa. Dali je trebala dobiti ugovor na neodređeno ili ne? Dali ima pravo na naknadu sa zavoda ili otpremninu i na godišnji?
  4. Evo da se i ja nadovežem. Žena je radila od 11.mj. 2003.g. do 2.mj. 2009.g. Zamjena za bolovanje- porodiljni. S tim da su dvije zaposlenice bile na pordiljnom, a tada je ona otišla na bolovanje pa porodiljni. Sada kad joj je završio porodiljni dali su joj raskid ugovora zbog povratka djelatnice sa bolovanja. Dali je to u redu? Dobila je samo jednu kopiju ugovora kao određeno do povratka djelatnice sa bolovanja. Nakon 1.g. kako je u firmi zbog dolaska inspekcije vidjela je da je netko potpisao njen ugovor. Nikad nije bio produženi ugovor niti ništa. Dali je trebala dobiti ugovor na neodređeno ili ne? Dali ima pravo na naknadu sa zavoda ili otpremninu i na godišnji?
  5. Da li se porodiljna naknada smatra dohotkom. Osoba je cijlu godinu primala porodiljnu naknadu, pa me zanima da li ta osoba može biti uzdržavani član?
  6. Poštovani, znam da je ovo tisućiti post o toj temi, ali što učiniti? Naime danas ujutro dotični gospodin Damir na području Varaždina igrom riječi je iz supruge koja se hrvala malim djetetom iskoristivši situaciju i zbunjenost izvukao informaciju da posjedujemo televizor. Službeno smo u proceduri izrade podataka o prebivalištu na toj adresi ali kao postanari. Zbunjenu ženu je dobio, iako ga nije pustila u stan da potpiše prijavu za marku Sony za koje je izjavila da posjedujemo, iako je rekla da smo doselili prije 3 mjeseca te da smo prije nekoliko dana dobila na poklon stari TV. Potpisala je prijavu, te mu bez uvida u osobnu iskaznicu dala moje ime i prezime te datum rođenja kao i kontakt telefon. prijetio je tužbama i kaznama do 2000,00 kn, te sam ga ja tražio na telefon i objasnio mu sitaciju, te u za te dane prema zakonu platiti razliku. On kao meni ide na ruku te mi daje mogućnost plaćanja tokom dana iako je prvo kod žene inzistirao na kešu i to 1000,00, pa zatim 400injak kn za 6 mjeseci i sl. Rekao sam mu putem telefona da napravi uplatnicu, te da ću po potrebi dalje plaćati ali da ne mislčim plaćati unazad, ali je ipakm ostavio uplatnicu ručno popunjenu i tiket o prijavi tva koji je žena potpisala na moje ime. Na uplatnici ne piše svota koja se treba uplatiti, ali mi je dotični na moj broj mobitela, koji im je zbunjena žena dala čovjek poslao poruku sa broja telefona koji je ostavio za kontakt, koja glasi: Kada danas uplatite 219 kn pošaljite mi poruku da ste uplatili hvala Damir HRT Da li moram platiti taj nekakav zaostatak od 219 kn koi je u biti za tri mjeseca od kada smo na stanu ili ne. Da platim 73 kn za ovaj mjesec? Šta učiniti da se ne ganjam po sudu ? Nije ulazio u stan niti nemože znati da li imam TV ili ne osim izjave i potpisa prijave zbunjene isprepadane žene? Danas 26.11.2008.g. je tražio telefonski da se plati i pošalje SMS inače će predati prijavu pravnoj službi koja će pokrenuti tužbu. na moje ime iako nemaju mojih podataka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija