Jump to content

Hrvatist

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pišem u suprugino ime. Supruga je od 20.1.2011. na bolovanju - komplikacije u trudnoći isprva pa je 31.7.2011. rodila i cijelu 2011. godinu nije koristila ni jedan dan godišnjeg odmora. Radi u srednjoj školi. Budući da se namjerava vratiti na posao 7.5.2012., iskoristila bi puni godišnji iz 2011. godine u trajanju od 29 dana (toliko su joj rekli u školi da ima dana) koji bi taman završio 15.6., kada završava i nastava - namjera joj je ne vraćati se u nastavu, već odmah čim nastava završi. Prema Kolektivnom ugovoru, vidim da ima pravo na regres, a pročitao sam i ovdje na forumu da ima pravo čim započne koristiti godišnji. Ono što nas zanima jest sljedeće - Ministarstvo je zbog krize počelo sugerirati ravnateljima škola da ne dopuštaju lako godišnje jer onda plaćaju i zamjenu punu plaću i osobu koja je na godišnjem. Molim vas, je li moguće da supruga ne dobije traženi godišnji i na što se trebamo pozivati? Hvala!
  2. Molim ako netko ima bilo što vezano uz polaganje DSI iz hrvatskoga jezika (srednja škola) da mi pošalje na bbaraban@ffos.hr Hvala!
  3. Digao sam namjenski kredit u iznosu od 25000 kuna (za poslijediplomski doktorski studij)pa me zanima mogu li ostvariti pravo na povrat poreza? Hvala!
  4. Pozdrav! Imam jedno pitanje i nadam se da će mi netko znati odgovoriti. Naime predajem u srednjoj školi i u jednom razredu imam učenicu koja mi je kao razredniku dostavila nalaze u kojima piše da boluje od disleksije i disgrafije. Njezina mi je majka donijela i neke papire s interneta u kojima piše da profesori koji predaju u razredima u kojima ima djece s disleksijom imaju pravo na povećanje plaće ukoliko je učenik/ca integrirana u normalan odgojno-obrazovni proces. Ovaj se tekst može pronaći na stranici www.hud.hr: Nastavnicima koji rade u razrednim odjelima ili odgojno-obrazovnim skupinama s učenicima s poteškoćama u razvoju pri redovnim školama naknada za rad obračunava se tako da se osnovna plaća uveća za 10 %. Mene zanima je li to uistinu tako i vrijedi li to ako je samo jedno dijete s tim poteškoćama u razredu? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija