Jump to content

Sharry

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sharry objavio

  1. I ja sam mislio isto, ali, eto, nada pa pokušavam na sve moguće načine. Hvala Vam u svako slučaju na brzom odgovoru! Moja je krivica, ne smije se nikomu vjerovati! Ali ipak ljut na sve grrr. Taj čovjek i dalje radi prevare i dokle sve to. Ne znam, ali ja da nekome to napravim, sigurno ne bi mogao zaspati.
  2. Pokušat ću što kraće, a što jasnije složiti svoj post. Naime, radi se o tome da sam kod jedne osiguravajuće kuće osigurao svoje vozilo te sam policu plaćao na rate. Uredno sam sve plaćao, ali ne na banku, nego osobno g. kod kojeg osiguravam auto. Poznajem ga! Prošle godine zbog informacija što sam dobio o njemu prešao sam na drugo osiguranje i uredno očistio račune. No, neki dan mi je stiglo preporučeno pismo u kojem se navodi prijedlog za ovrhu zbog premije osiguranja koju sam platila. Razlog što sam pribjegla drugoj osiguravajućoj kući jest u tome što je meni bliskoj osobi isto to napravio, ali na malo većem iznosu. Njemu su dolazile opomene, a osiguravatelj(mislim na tog gospodina što radi za o. kuču) mu je na svaki prigovor te osobe da mu dolaze opomene, opovrgavao da išta ima sporno s riječima „ma to još nije proknjiženo, znaš mene ne bi ja…“ I on je prošle godine saznao za dug koji je platio - umalo se nije ubio. Mene zanima, pošto imam roka 7 dana prigovora, na što se ja mogu vaditi. Hoće li mi sud uvažiti prigovor da sam mu davao novce na ruke? Mogao bi otprilike navesti datume i po kojega svjedoka, a i ta bi mi bliska osoba kojoj je isto to napravio potvrdila sve. Ili će biti „nemaš račun, slikaj se“. Još nešto, ja police nisam nikada potpisivao, to je sve taj gospodin radio umjesto mene. Bi li trebao i to navesti. PS: iako se radi o ovrsi, msm prije da pripada ova tema obveznom pravu. Neka administratori i moderatori ne zamjere ako sam pogriješio.
  3. Hvala ti Veteranu što si mi pokušao pomoći! Nostrificirat se može i ona u travniku i skoro svaka kao što sam i naveo, to sam sve provjerio. Mene samo zanima taj zakon o tome da osoba mora diplomirat u HR jeli postoji neka rupa za taj zakon ako ne, zašto onda toliko naših studenata ide u mostar
  4. Srdačan pozdrav svima! Završio sam srednju školu i želja mi je da upišem pravo i naravno da ga i završim te da poslije počnem raditi kao odvjetnik. Najprihvatljiviji fakultet mi je onaj u Travniku iz razloga što je privatni pa im je puno više stalo do studenata i zato što tamo imam rodbine pa bi mi studiranje i stanovanje bilo puno lakše. Naravno kao i svaki drugi pametni, budući student sam provjerio jeli ta škola priznata u HR i kakve su procedure itd. Za provjeru obratio sam se prvo „ministarstvu znanosti, obrazovanja u športa“ oni su mi odgovorili da oni takve informacije ne posjeduju te da se obratim „ENIC/NARIC“ uredu kao što sam i napravio iz tog ureda su mi odgovorili da sa nostrifikacijom nema nikakvih problema zato što meni titulu ne može nitko oduzeti, ali na moje pitanje iz članka 48 točke 5 zakona o odvjetništvu mogu li se zaposliti kao odvjetnik nisu znali odgovor te su me uputili da se obratim HOK-u koji također ne znaju odgovor. Zakon o odvjetništvu članak 48 govori da je za upis u imenik odvjetnika potrebno ispunjavati 14 uvjeta(točaka) od kojih je 5. Uvjet(točka) „Da je završila sveučilišni studij prava na pravnom fakultetu u Republici Hrvatskoj“ Što meni govori da ako bih diplomirao u BiH da ne bi mogao da radim u HR pa od toga nemam ni neke koristi. Sa druge strane sam čuo od odvjetnika jednog da njegov sin studira u pravnom fakultetu u Mostaru te da on nema nikakvih problema kod upisivanja u imenik. Mene zanima jeli priznaju oni tu diplomu iz Mostara zato što je Mostar većinski hrvatski grad ili pak postoji neka rupa u zakonu po kojoj im diplomirani pravnici iz BiH mogu raditi kao odvjetnici i odvjetnički vježbenici u Hrvatskoj. Bitan mi je skoriji odgovor da mi ne prođu upisi i da napokon više mogu odahnuti da riješim tu zabrinutost u glavi svojoj. unaprijed svima Hvala Velika!
  5. Poštovanje svima, evo kao što naslov kaže, vozio sam pijan bez vozačke 19.10 ove godine gdje me je zaustavila policija i izmjerila 0,65 promila + tolerancija = 0,55. 11.11 mi je bio osamnesti rođendan, a 26.11 sam išao na sud radi davanja izjave o predmenu. Danas znaći 28.11 mi je stigla presuda i uplatnica od 2200 kuna. 13.11 sam položio vozački ispit! Nemam posla idem u školu Šta vi mislite bil se ja mogao žaliti na ovu presudu i na osnovu čega, bi li mi to išta pomoglo jer ipak sam maloljetan napravio prekršaj? Hvala puno unaprijed!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija