Jump to content

lcresic

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lcresic objavio

  1. Dali žrtva kaznenog djela prijetnje ima pravo snimiti mobitelom počinitelja u svrhu dokazivanja kršenja mjera opreza zabrane približavanja po rješenju ODO-a ili suda .
  2. Dali bi ja onda trebao tražiti dozvolu od lokalne samouprave ?, što je po meni suludo pogotovo što mi susjed radi štetu u mome dvorištu .
  3. Poštovanje, Susjed ima sagrađenu kuću na mojoj međi odnosni na samoj međi sa prozorom koji gleda u moje dvorište . Ista kuća je sagrađane prije 1970. godine . Ja imam u svojem dvorištu ispred tog prozora hrastove mladice na udaljenosti koje su udaljene od moje međe te susjedove kuće 60 cm . prije par dana je isti susjed ušao u moje dvorište odnosno vrt i posjekao te iste mladice visine 12 cm . Dali ja imam pravo ispred njegova prozora napraviti panel koji bi mu sprječio gledanje u moj vrt,dvorište i na kojoj udaljenosti , sve sam prijavio policiji ali preostaje mi samo privatna tužba. dali je ta tema prozora u dvorište regulirana kakvim zakonom Molio bi savjet s obzirom da da se susjedova kuća nalazi na samoj međi mojeg posjeda i kakva su moja prava
  4. Ako se uredbom o održavanju zgrada i međuvlasničkim kaže da su dimnjaci i dimovodne cjevi zajednički dio zgrade i ako se koriste dali se čiščenje istih plača iz pričuve ili ih stanari plačaju iz svojeg đepa ? Ako se u uredbi o o održavanju zgarada kaže u Čl.3:Ako suvlasnici zgrade međuvlasničkim ugovorom ne urede drukčije, zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade smatraju se: između ostalog i - dimnjaci i ventilacijski kanali, hidranti, protupožarni sustavi i instalacije uključujući i protupožarne aparate u zajedničkim dijelovima zgrada. -ako se u uredbi nadalje u Čl. 4 kaže: Sredstva zajedničke pričuve koriste se za održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade u graditeljskom i funkcionalnom stanju i to: između ostalog - čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala (dimnjačarske usluge), Međuvlasnički ugovor : Članak 23. međuvlasničkog ugovora kaže : Sredstva zajedničke pričuve koriste se za: redovito održavanje. poboljšanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, nužne popravke zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, osiguranje zgrade kod osiguravajućeg društva. zamjenu postojećih i ugradnju novih zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, otplatu zajma za financiranje troškova održavanja i poboljšanja zgrade, poslovanje upravitelja zgrade Suvlasnici su obvezni snositi troškove radova čije izvršenje naloži nadležno tijelo, razmjerno njihovim suvlasničkim udjelima. ^ U aneksu ugovora se između ostalog navodi : Prilog 2. Meduvlasničkog ugovora POPIS ZAJEDNIČKIH DIJELOVA I UREĐAJA STAMBENE ZGRADE U -------------------------------------- KONSTRUKTIVNI VANJSKI DIJELOVI ZGRADE temelji, nosivi konstruktivni zidovi, međukatna konstrukcija, dimnjaci, krovna konstrukcija s pokrovom, krovna i druga vanjska limarija, fasada, vanjska stolarija i bravarija i balkoni. Članak 25 međuvlasničkog ugovora : Članak 25. Komunalne usluge (naknada za utrošenu električnu energiju, plin, toplinsku energiju, vodu, odvoz otpada slično), a koji se utvrđuju, odnosno raspoređuju na način utvrđen odgovarajućim odlukama, plaćanju suvlasnici zgrade na način kako to utvrde dobavljači usluga. Ako je neka naknada iz stavka 1. ovog članka nastala u svezi s korištenjem zajedničkih dijelova i uređaja u zgradi, raspored troškova te naknade određuju suvlasnici sporazumno, odnosno na način na koji su suvlasnici plaćali do sklapanja ovog ugovora. Dali članak 25 Međuvlasničkog ugovora može derogirati Članke 3 i 4 Uredbe o održavanju zgrada kao i članke 23 i Prilog 2 međuvlasničkog ugovora na taj način da se dimnaci i dimovodne cjevi ne smatraju zajedničkim djelom stambene zgrade pogotovo oni dimnjaci u kojima se sve dimovodne cjevi koriste ?
  5. Poštovanje, dali se može sklopiti Međuvlasnički između suvlasnika stanova ako zgrada nije etažirana ... --- dali se večina potpisanih u međuvlasničkom ugovoru ili bilo kojoj odluci suvlasnika broji na način da svi stanari stana moraju potpisati ili samo jedna osoba iz stana... Lp.
  6. Poštovani, iduće godine se mora kupiti novi prijemnik ili novi TV radi uvođenja DVB-T2 sustava kodiranja odnosno prijema . Pošto ne namjeravam ulaziti u nove troškove i kupovati nove prijemnike bez obzira kakvi bili ,dali mogu odjaviti pretplatu radi neposjedovanja RTV prijemnika ... Poštovana, dali se s obzirom na presudu Visokog upravnog suda Republike Hrvatske broj: Usoz-321/13-8 od 30. lipnja 2015. u kojoj se kaže; II. Ukida se u članku 3. točka 3.4. Odluke o načinu odjave prijamnika od 24. siječnja 2012. koja glasi: Zahtjev za odjavu Prijamnika podnosi se isključivo na službenom obrascu HRT-a koji je priložen Odluci i čini njen sastavni dio. Izjava ovjerena kod javnog bilježnika koja je sadržana u Zahtjevu za odjavu prijamnika sadrži izjavu Obveznika plaćanja mjesečne pristojbe: (I) da izjavu daje pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, (II) da više nema u vlasništvu i/ili posjedu Prijamnik, (III) da dopušta ovlaštenoj osobi HRT-a svakodobno provođenje kontrole posjeda Prijamnika, (IV)) je upoznat s činjenicom da ga je u slučaju odbijanja, odnosno, onemogućavanja HRT-a u provođenju kontrole posjeda Prijamnika HRT ovlašten ponovno prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe. naime HRT i dalje propisuje da se odjava mora izvršiti putem službenog obrasca u koje se traže svekojake privole temeljem ;ODLUKE O KONTROLI PLAĆANJA MJESEČNE PRISTOJBE I NAČINU ODJAVE PRIJAMNIKA ... Lp.
  7. Poštovani, Bio sam žrtva napada po javnom redu i miru . Mup je bio podnositelj prekršajnog postupka po Zakonu o javnom redu i miru te je okrivljenik prekršajno kažnjen na sudu minimalno 200 Kn. Ja sam se žalio da visinu presude jer nisam bio od strane suda pozvan na sud kao svjedok ,te na visinu kazne . te nsam obavješten o postupku ,žalba mi je odbačena kao nedopuštena . Pitanje ,dali ja kao žrtva prekršaja moram plačati na odbačenu žalbu sudsku pristojbu i eventualnu žalbu VPSRH-e. Lp.
  8. Dali Policija ima pravo ili može napisati kaznu ili izreči upozorenje vozaču koji nije vlasnik vozila u slučaju da je na vozilo dograđeno odnosno npr, da je ugrađena instalacila za pogon na LPG , te nije u zakonskom roku izveden atest , ili mora izreći upozorenje ili kaznu vlasniku vozila , te koji članci to propisuju . Lp.
  9. Zanima me dali Grad ili Općina imaju pravo postaviti civila kao portira na ulazu u zgradu Grada ili Općine gdje se nalaze javne ustanove iz zdravstva i mirovinskog ,odnosno javne ustanove . te ta ista osoba bez ikakve identifikacije traži od posjetioca ili korisnika na ovid O.Iskaznicu i još zapisuje broj O.Iskaznice . Koliko vidim to je postala sve raširenija praksa Općinskih načelnika i Gratskih čelnika ,valjda u strahu zbog svojeg nedjelovanja u interesu građana te straha od nezadovoljih građana ili mještana . Molio bi vas mišljenje o pravnoj utemeljenosti za te poteze i postupke . dali uopće u našem zakonima postoji ta mogučnost osim za ovlaštene službene osobe kao što je Policija ili Carina. Lp.
  10. Poštovani, Prije godinu i pol dana sam dobio prekršajni nalog od Policije da sam parkirao na mjestu za invalide na parkiralištu LIDL-a , ali to mjesto i drugih deset nije bilo označeno horizontalnom signalicacijom odnosno prometnim znakom jer je bila do kraja izbljedjela , a vertikalni znak je bio udaljen 20 do 30 metara . žalio sam se na nalog i rješenje MUP-a . Sada sam dobio poziv od suda za prekršajni postupak ,i još da napomenem da sam slikao mjesto parkiranja istog dana kada sam dobio cedulju ispod brisača , te se na tim slikama jasno vidi da nema horizontalnih žutih crta kao niti znaka invalida u kolocima pa čak niti u tragovima . Dali je to dovoljna obrana na prekršajnom sudu te koji članci zakona o ZSCP-a i Prekršajnog zakona su na mojoj strani te se mogu pozvati na njih . Lp.
  11. Hrvatske vode su dopisom od mene zatražile OIB sa naznakom na Čl.61.Zakona o općem upravnom postupku . Isto su zatražile sa prjetnjom sankcija u iznosu 50% godišnje bruto plaće. Sa Hrvatskim vodama nisam u nikakvom upravnom postupku ,osim što uredno plačam račune . Čl.61 Zakona o općem upravnom postupku napominje da stranka mora biti u upravnom postupku da bi obavezno morala dostaviti OIB . molio bi pojašnjenje ... Lp.
  12. Poštovanje, Molio bi vas stručno pojašnjenje u svezi zahtjeva Komunalca d. za izmještanje vodomjera iz unutrašnjosti moje obiteljske kuće na otvorenu površinu ispred moje obiteljske kuće . Da pojasnim, naime Komunalac.d. vio u mojem mjestu uz pomoć sretstava iz EU fondova radi novi voddovod u odvodnu kanalizaciju . Kod moje obiteljske kuće moguće je samo staru cjev dovoda vode spojiti na novu cjev sa već postojećim vodomjerom i vodomjernim mjestom koji se nalazi u mojoj obiteljskoj kući odmah iza ulaznih vrata . Komunalac zahtjeva da se taj vodomjer izmjesti van kuće i kažu da je to neko nepisano pravilo . Stoga me zanima dali postoji koji zakon ili neki drugi pravni akt koj mene obavezuje da postupim po njihovom zahtjevu jer onda ću imati ja za održavanje od vodomjera do kuće za održavati 3 metra cijevi što je sada obveza komunalca . Molio bi vas što precizniji odgovor Hvala . Lp.
  13. Poštovanje, Molio bi vas stručno pojašnjenje u svezi zahtjeva Komunalca d. za izmještanje vodomjera iz unutrašnjosti moje obiteljske kuće na otvorenu površinu ispred moje obiteljske kuće . Da pojasnim, naime Komunalac.d. vio u mojem mjestu uz pomoć sretstava iz EU fondova radi novi voddovod u odvodnu kanalizaciju . Kod moje obiteljske kuće moguće je samo staru cjev dovoda vode spojiti na novu cjev sa već postojećim vodomjerom i vodomjernim mjestom koji se nalazi u mojoj obiteljskoj kući odmah iza ulaznih vrata . Komunalac zahtjeva da se taj vodomjer izmjesti van kuće i kažu da je to neko nepisano pravilo . Stoga me zanima dali postoji koji zakon ili neki drugi pravni akt koj mene obavezuje da postupim po njihovom zahtjevu jer onda ću imati ja za održavanje od vodomjera do kuće za održavati 3 metra cijevi što je sada obveza komunalca . Molio bi vas što precizniji odgovor Hvala . Lp.
  14. Poštovanje, Susjed ima sagrađenu kuću na mojoj međi odnosni na samoj međi sa prozorom koji gleda u moje dvorište . Ista kuća je sagrađane prije 1970. godine . Ja imam u svojem dvorištu hrast koij je udaljen od moje međe te susjedove kuće 60 cm te su njegove grane iznad krova susjedove kuće jedno cca 100 cm . susjed mi prijeti da će me tužiti jer su grane iznad njegova krova . Molio bi savjet s obzirom da da se susjedova kuća nalazi na samoj međi mojeg posjeda i kakva su moja prava i dali me susjed može tužiti i koje su moje mogučnosti ako do toga dođe ? Lj p.
  15. Poštovanje, molio bi mišljenje tj navođenje zakona kojim je propisano da dimnjačar tj Komunalno društvo nekog mjesta mora čistiti dimnjak i naplačivati pod obavezno čiščenje OGRIJEV DRVO . Da ne bi bilo zabune ja si sam čistim dimnjak redovitije nego dimnjačar ,ali me zanima dali moram obavezno plačati komunalnom društvu koje ima zaposleno dimnjačara čiščenje dimnjaka te dali je on obavezan čistiti dimnjak ako si ga čisti sam stanar. Lj.p
  16. Nije prvostepeni sud ništa zeznuo več se županijski sud poziva na čl.1100 Z. -a i na smanjenje sekundarnog straha tj odnos primarnog na sekundarni strah . Pa čekajte molim vas zašto onda sud u ovom slučaju prvostepeni angažira medicinskog viještaka kojega ja plačam kao oštečenik i onda županijski sud to poništava , odnosno valjda su suci stručniji od specijaliste medicinskog vještaka i mogu samo uvidom u žalbu odlučiti dali kome fali dio tjela ili ne ... ? !
  17. ne jer ga nije niti bilo , ali se poziva na čl.1100 Z.. , što mi nije logično jer čemu onda vještaci , specijalisti medici koji vještače na temelju pregleda i medicinske dokumentacije .
  18. Imao sam prometnu nezgodu te mi je nakon vještačenja donesena pravomočna presuda na općinskom sudu . Nakon istog osiguravajuća kuća tuženika se žalila županiskom sudu i isti je nakon dvije godine donio presudu i smanjio odštetni zahtjev za dvije trećine . Kako je to moguće kada je vještak na temelju medicinskih nalaza i mog pregleda odredio jedu odštetnu mjeru i kako se može sudac županiskog suda igrati doktora i dokidati nalaz istog za dvije trećine a ionako su odštetne svote male za takve velike zdravstvene posljedice . Molio bi pojašnjenje i šta da radim dalje .
  19. Poštovanje, zanima me ako je lokalna samouprava počinila kazneno djelo dodjele javnog zemljišta privatnoj osobi godine 2001 ,dali je do sada nastupila zastara . radi podnošenja kaznene prijave . Te koj kazneni zakon je nadležan za isto onaj izb 1997 ili iz 2011 godine .
  20. Poštovanje, Što učiniti kada Komunalna firma u Općini prilikom košenja trave na groblju napravi takav nered na Spomeniku (gomila pijeska,trave, te oštečenja od pijeska na spomeniku ) , jer kose tako da praktički oru zemlju trimerom kako bi čim manje puta kosili u ljetnoj sezoni . trebao bi savjet šta i kome se žaliti ,tužiti komunalnu firmu za dobivanje odštete? ,ili zavdovoljštine . Srdačan pozdrav .
  21. Poštovanje , U mirovini sa god dana po pos propisima tj bio sam djelatnik Mupa 20 god . Prije mupa od 91 do 92 sam bio u HV-u , te me zanima dali imam pravo na braniteljski dodatak na moju mirovinu i kako ga ostvariti . Lj p
  22. Poštovanje . Molio bi vas odgovor ili savjet . Naime u 2007 i 2009 godine imao sam prometne nezgode u kojima ja nisam bio krivac . Uz ostale šte koje sam zatražio preko suda je gubitak zarade za 6 mjeseci bolovanja u 2007 i 6 mjeseci u 2009 godini . Sud mi je priznao za 2007 godinu samo gubitak u neto zaradi za 2009 Sudac kaže zato bi tražio bruto zaradu da to on neće suditi odnosno uplate doprinose za I i II stup mirovinskog osiguranja koji za za 2007 iznose šta se tiče razlike od 7.500.00 Kn do 10.000,00 KN , kao i za 2009 godinu isti 0d 7,500,00 Kn do 10,000,00 Kn . znači ukupno mi je manje uplačeno u mirovinski fond za 12 mjeseci u dvije godine koliko sam bio na bolovanju radi prometnih nezgoda oko 20,000,00 Kuna . Taj manjak izravno utječe na visinu moje morovine Molio bi savjet dali ja imam pravo na odštetu šta se tiće uplata u mirovinske fondove .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija