Jump to content

andrea07

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je andrea07 objavio

  1. Sagradili smo zajedno firmu, a dala sam svoj rad, znanje, materijalne stvari i financije, a nije me nigdje stavio u dokumentaciju vlasništva firme. Jedini svjedok koji je započeo zajedno s bivšim suprugom i samnom umro je. Ostavila sam dobro radno mjesto, da krenem raditi u toj zajedno napravljenoj privatnoj firmi ali je tada naglo prestala potreba za mnom(shvatila sam da sam samo zatvorena u kuću) a zaposlena je... Sada je krenuo s razvodom a ja sam nezaposlena i na temelju ugovora o najmu stana u mom vlasništvu izborila sam se da dobijem maloljetno dijete. Da li mogu tražiti sada kakvu naknadu za mene od supruga radi moje nezaposlenosti jer se firma razvila a suprug je i suvlasnik i direktor a imaju i nove automobile kada su moga potpuno istrošili?
  2. Otac i ja smo polubratu, ženi i djeci svakog ljeta omogućavali besplatno ljetovanje u kući(on živi u drugoj zemlji), kuhali im, čuvali djecu, čistili, prali i sve financirali, a on se uvijek bahato, provocirajuće i osorno ponašao prema tati, a tako je i učio i djecu. Ponižavanje je išlo i do agresivnosti, gdje sam bila uključena u spašavanje golog tatinog života, bile su to daleke osamdesete policiju zvati bilo bi još i gore a i radi sramote... Nakon toga fućkao bi i provocirao godinama iz daljine sa suprotne strane ulice sve do tatinog infarkta da li se to kako može koristiti za smanjenje nužnog dijela koga sada traži nakon što se izrugivao i trljao ruke da je napokon tatu dokrajčio?
  3. u povijesnom vlaničkom listu mi piše da je livada po rješenju općinskog suda upisana 1971. kao društveno vlasništvo. Da li to moguće da od 1945. do tog riješenja od 1971. nije bila društveno vlasništvo? u tom slučaju ako zbrajam te godine do 1971. i one od 1991. dalje tada bi bilo 20 godina?
  4. Već mi je prije provođenja darovnog ugovora na mene rečeno da unatoč darovanju nakon smrti tate nastupam sa svakim popravkom kao za poboljšanjem svoje koristi, a znam da polubrat traži nužni dio i da se radi toga kaže da ne nastupam u dobroj vjeri. Ali meni to nije logično, da li ste sigurni da i nakon smrti tate mogu ulagati, jer ja sam ulagala i prije smrti tate, a to moram dokazati računima.
  5. andrea07

    Dosjelost

    Podnijela sam tužbu za dosjelost za livadu koju je još prije 1960.g. čistio moj tata a poslije njegove smrti ja.Desilo se da je osoba iz Italije, koja je bila upisana kao korisnik, a teren glasio kao društveno vlasništvo(ja sam uvijek mislila da je livada naša i na našem imenu),odmah po davanju moje tužbe upisana kao vlasnik, a kako je taj vlasnik u stotoj godini i to te iste godine kad je upisan kao vlasnik i umro, vodi se i ostavinski postupak iza njega. Sud traži od mene nasljednike te osobe, a ja sam uvidjela da je osoba bila živa i da su je na brzinu te iste godine prije smrti nasljednici upisali kao vlasnika tj. ja sam ih sjetila na livadu za koju nisu znali. Da li imam pravo na livadu bez plaćanja naknade nasljednicima i to po dosjelosti, jer zbrajanjem godin ne društvenog vlasništva imam 20 godina držanja livade?
  6. Darovnim ugovorom pok. tate upisana sam kao vlasnik kuće na kojoj polubrat(iz tatinog prvog braka), koji nikad nije živio sa nama u toj kući, traži nužni dio. Dali ja mogu popraviti derutni krov na kući, a da on ne dobije i u tome, od mene uloženom, nakon smrti tate, dio?
  7. Pročitala sam u Novom listu da se u Opatiji daju besplatni pravni savjeti.Znate li možda gdje točno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija