Jump to content

GIGLI

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru ali bez dokaza ništa, jel tako?
  2. hvla Biljuška. Zaista mi puno znači podrška. Ovo maltretiranje, nepravda, i naše pravosuđe je prešlo sve granice.
  3. Mislim da ste krivo shvatili. Ovo nije pisala bivša žena nego sadašnja, a bivša žena koja je "samohrana" majka maltretira nas. Dakle, svog bivšeg muža i novu suprugu.
  4. ovo se upravo nama dogodilo. Muž ima 2800 kn plaću.Alimentacija je 1900 kn. trenutno. Ostaje mi samo da se rastajem, jer od moje sve odlazi na kredite i režije
  5. Poštovani, želim dići privatnu tužbu protiv bivše žene svog supruga i tražim od Vas savjet da li je to uopće moguće. Dakle, ne postoji niti jedna poruka niti jedan poziv. Postoji vrijeđanje na ulici, postoji vrijeđenje preko djece i sl. Ništa što bi se moglo dokazati, indirektno maltretiranje mog supruga za mene. Nadalje, želim napomenuti da bolujem od epilepsije i zdrastveno stanje mi se u zadnjih 2 godine pogoršalo jer se zaista ovo više ne da izdržati. Molim vas da mi kažete da li je uopće mogu tužiti. Ne muž i ja, samo ja, i na koji način? Znam da su za sve potrebni dokazi pa vas i tu pitam što mi je za činiti. Ne znam ni kojem odvjetniku da odem. Koji je zaista dobar po pitanju takvih stvari.
  6. Radi se o specifičnom slučaju sudskog spora oko iznosa alimentacije između mog supruga i njegove bivše žene. Uz sve probleme i sudska ročišta mislim da i druga žena ima pravo glasa pa bih prije nego dignem tužbu željela savjet od kompetentne i stručne osobe. Da li uopće imam pravo na tužbu ili ne? Zapravo mi treba samo savjet. Radi se o maltretiranju (psihičkom) kroz telefonske pozive, ponižavanju pred djecom (koja žive sa svojom majkom) i koja mene izuzetno vole. Samo za usporedbu: moj muž ima plaću 2800 kn, ja 5100 kn. Ona je sada nakon donesene pressude ponovo uložila žalbu i ponovo sve ispočetka. Naime, ona traži 2400 kn po djetetu. Više nije bitno da li će ona to dobiti ili ne, jer se meni narušava brak a i imam dijagnozu kronične bolesti (nije bitno kakve) koja je u alarmantnom stanju jer mi se zdravlje pogoršalo. Znam da je možda ovo napisano zbrda zdola, ali neka mi netko pokuša pomoći. Da li ja imam prava tužiti nju?
  7. Molim vas za pomoć. Muž je darovnim ugovorom meni ustupio stan prije 2 godine. Da li njegova bivša žena ima pravo osporiti ugovor? I u kojem zakonskom roku to može učiniti? Napominjem da uredno podmiruje alimentaciju ali trenutno je uložila žalbu za viši iznos. (upravo iz razloga što je čula za stan)
  8. Na kupoprodajnom ugovoru smo zavedeni muž i ja kao vlasnici stana. On želi darovati meni svoju polovicu...da li ja u tom slučaju plaćam neki porez ili nešto drugo...?
  9. U potunosti se slažem s vama, Nelly. Upravo to je razlog zbog čega sam ovo napisala. Recite, kako bi vi okarakterizirali ženu koja djetetu kupi laptop a nema za kruh. Točno je, one ne žele nagodbu jer se očito imaju i vremena i inata i novaca ganjati po sudu. Ne kritiziram žene i ne opravdavam ni sve muškarce, ali slažem se za zadnjom rečenicom da muškarac koji je možda i bolji roditelj nikada neće dobiti dijete, jer ona u 99% slučajeva pripadnu majci.
  10. Nije bitan ni novac toliko, ali mimo te "alimentacije" mi potrošimo još barem toliko na njih. Međutim, koliko je odvjetnik provjerio po nekim izračunima ona traži i dio skrbništva za sebe...po troškovima života.
  11. Bivša supruga moga muža povuklča je nakon 10 godina zahtjev za povećanjem alimentacije. Uplaćujemo joj 1200 kn za dvoje djece (što je više nego joj je sud dodijelio). Jučer smo bili kod odvjetnika koji nam preporučuje nagodbu (muž mi ima prosjek plaće 5000 kn a ona traži za oboje djeve 2400 kn). No htijela sam zapravo pitati tj. tražiti stručan savjet u vezi maltretiranja. Naime, budući da to neće biti "predmet suda" recite kako da ja dokažem da ta majka nije baš savršena majka ako je svaki dan "na rundama" u istom kafiću, ako svaki drugi vikend ide "prijatelju" 200 km dalje, ako me zove i prijeti...i na kraju otvoreno kaže da su mogli biti četveročlana obitelj P.s. S djecom se slažem kao da su moja, u braku sam 3 godine, a rastava između mog muža i bivše žene je bila prije 10 g. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija