Jump to content

utaja

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. utaja

    pozajmica

    molim savjet. posudio bi prijatelju neke novce na godinu dana bez kamata. ako mi netko može napisati primjerak ugovora koji bi potvrdio kod javnog bilježnika??
  2. Hvala na odgovoru. Ja prodajem i ja kupujem, što se tiče suvlasništva uopće nam ne igra ulogu tj ako navedem da kupujemo zajedno 1/2 dali ćemo onda imati kakve povlastice u vezi poreza?
  3. Hvala na odgovoru. Jedno od mogućih riješenja bi bilo i da se u međuvremenu prije kupnje druge nekretnine oženimo pa bi se vodili kao 3 člana? Dali bi to bilo zakonski ako se oženimo recimo dva tjedna prije kupnje druge nekretnine ? Znači ne zanima me ništa što nije po zakonu, već da zakonski iskoristimo što se iskoristiti da. Još jedno pitanje... baka mi je stan dala darovnim ugovorom prije 4 godine a prije dvije godine je preminula. Ja sam se tek tada išla upisati u gruntovno, makar sam mogla i odma. Dali se računa da je stan u mojem vlasništvu 4 godine od kada je bio napravljen darovni ugovor ili se računa samo dvije godine od kada sam se ja upisala u gruntovnicu?
  4. Poštovanje. Molim vas ako možete odgovoriti na moj upit ili preporučiti nekoga da odgovori.
  5. Poštovani. Ako netko može odgovoriti. Nasljedstvom sam dobila stan od 50 m2 od bake na koji nisam platila porez jer mi je prva nekretnina. Živim sa djetetom i vanbračnim partnerom i još jedna beba je na putu! Ja bi sada taj stan prodala a razlog prodaje je teška situacija krediti itd... pa bi kupila stan iste kvadrature ali dosta jeftiniji, sa razlikom novaca bi riješili neke dugove i došli bi na pozitivnu nulu. Molim za odgovor što ja sada mogu očekivati u svezi poreza?? Napomena da je od nasljeđivanja stana prošlo više od tri godine ako to išta znači. I još jedan upit, što se može očekivati sa porezom ako bi kupili kuću od 80 m2, znači u tom slučaju bi išli na više kvadrata a u slučaju stana bi išli na iste kvadrate, ako i to pravi neku razliku. Još jedna napomena, vanbračni partner nema na sebi nikakve nekretnine. Molim da mi netko odgovori, unaprijed zahvaljujem.
  6. Moj otac je takodjer ziv ali bi postavio jedno pitanje na temu nuzni dio. Situacija je ovakva..Roditelji su mi rastavljeni od moje prve godine zivota,ja sam zivio sa majkom. Otac i ja smo imali kontakte do moje dvanaeste godine,od tada pa do danas nemamo apsolutno nikakav kontakt,sada su mi 34g. Placao je alimentaciju kakvu takvu ali je,do moje osamnaeste godine. Koliko sam cuo on ima kcer sa drugom zenom,tj imam polusestru od oko devetnaest godina koju nisam nikada vidio,upoznao. Zivi u Hrvatskoj kao i ja,i to je to odprilike. Pitanje je: Dal ja danas sutra imam ikakvo pravo na nekakav nuzni dio ili me on moze razbastinit da nemam nikakva prava? Zahvaljujem na odgovoru!
  7. Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi poreza i prireza na mirovinu. Tocnije,ja sam u braniteljskoj mirovini,opca nesposobnost 50%,mirovina mi oko 3900kn i na tu cifru mi skidaju porez i prirez oko 150kn.Pitanje je dal to tako mora biti ili mozda imam pravo na povrat!? Zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija