Jump to content

SanjaH

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na savjet zavoda za zapošljavanje sam 2006 god. ukinula svoju evidenciju s njima (nisam nikada ni radilu u HR). 31.12.2008 sam rodila 7. dijete. Predala sam zahtjev za porodiljni i dobila riješenje da mi se ne priznaje pravo na porodiljni zato što se nisam vodila u evidenciji. Dali postoji nešto što se zove "majka van statusa nezaposlenosti." Ili dali itko zna postoji li koja klauzula pod kojom ipak mogu dobiti tu novčanu naknadu. (1,600 kn mnogo znači kad imate sedmoro djece Hvala unaprijed na pomoći!!
  2. Hvala na ohrabrenju. Ja ću svakako predati zahtjev kad se dijete rodi. Naumila sam se "boriti" ako odbiju zahtjev. Nadam se da neće doći do toga. Ponovo hvala na pomoći!
  3. Trudnica sam. 06.01.2009 trebam roditi (sedmo dijete). Od 05.2006 primam porodiljni za 6. dijete. Danas sam se išla informirati kako ostvariti porodiljni za sljedeće dijete kad mi je rečeno da nemam pravo pošto nisam prijavljena na zavodu. Bila sam prijavljena do rođenja zadnjeg dijeteta kad su mi na zavodu rekli da više ne moram voditi evidenciju kod njih. Pošto sam se tek porodila i nisam imala namjere nači posao, na njihov prijedlog sam ukinula moju prijavu na zavodu (to je bilo 5.mj 2006). O novom zakonu nisam čula tek do danas. Niti na zavodu za zdravsveno niti na zavodu za zapošljavanje nisu znali kako da mi pomognu. Dali doista neću moći primati porodiljni ili postoji kakva iznimka u mojem slučaju? Molim za pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija