Jump to content

marie

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ne mogu nikako na netu naci link na tu knjigu, pa lijpo molim da mi posaljete link na marija.pusic@plinacro.hr HVALA UNAPRIJED!
  2. Ne dajte se, stisnite zube i izdržite do kraja. Za sav uložen trud i muku, ne isplati se sada odugovlačiti, trošiti vrijeme i energiju na žaljenje, nego skupiti svu snagu i odlučno zgaziti te ispite do kraja! Nakon što steknete zvanje i primite diplomu u ruke NEMA LJEPŠEG OSJEĆAJA! I VRIJEDI SVAKOG TRUDA! Istina je da VAs kasnije druge muke muče, traženje posla, pravosudni i ostalo...ali zašto je život tu ako nije zato da stalno idemo naprijed i tražimo nove izazove! Za sve kolege pravnike kojima se ne sviđa stanje kakvo je sada imam samo jednu poruku : "Be the change You want to see. Mahatma Ghandi "
  3. ...dakle kolege, ema je izuzetan pravnik, vrijedna i sposobna, svatko tko se kod nje zaposli može samo profitirati - naravno ako ta osoba koja se zapošljava, i to prvenstveno ona koja je postavila pitanje ima volju učiti i raditi na postizanju izvrsnosti kao pravnika
  4. iza 20.9. salje uplatnice, no nije rekla Kate na koliki iznos....
  5. Poštovani, tužite - isplati Vam se. U duhu bolje išta nego ništa, obzirom da niste krivi, moguć je samo dobitak-gubitak nikakav. Tužite obavezno za sebe i za suprugu, ukoliko nemate ozljeda po Vaše zdravlje, osnovan Vam je zahtjev u dijelu pretrpljenog straha i duševnih bolova . Uzmite u obzir da su Vaši troškovi u slučaju tužbe- trošak odvjetniku po okončanju postupka, plaćanje sudske pristojbe - osim ako Vas sud ne oslobodi plaćanja iste na Vaš zahtjev radi imovinskog stanja-, i trošak vještačenja od oko 2.200,00 kuna kojeg predujmljujete za vještačenje, a vraća Vam se na kraju postupka ukoliko je zahtjev opravdan, a VAš je. Neophodno je samo da se pripremite na dugo parničenje( ovisi o sudu na kojem je pokrenut postupak ) - ukoliko Vam osiguravajuće društvo ne ponudi adekvatan iznos po Vašem postavljenom odštetnom zahtjevu.
  6. zanima me -ukoliko si zaposlen na neodređeno uz probni rok od tri mjeseca, imaš li pravo na regres? ( ako uopće nisi koristio godišnji odmor prije i nisi kod prijašnjeg poslodavca dobio regres)??????
  7. Smatram da bi bio pametno sklopiti određeni predugovor, u kojem bi se rijesili ti dogovori unaprijed, i upisalo koliko je placeno unaprijed uz obavezu da prodavatelj isti iznos vrati ukoliko ne dodje do sklapanja samog ugovora o kupoprodaji. U zemljisne knjige možete se upisati kao vlasnik tek po sklapanju ugovora o kupoprodaji. Bilo bi uputno da tražite od prodavatelja dokaz o vlasništvu stana, građevinsku i uporabnu dozvolu, i pitate unaprijed odmah sve sto Vas zanima.
  8. Pretpostavljam da unutar prekrsajnog postupka u krajnjoj liniji moze doci do suocavanja tvoje price sa policajcem koji je pisao prekrsajni nalog, ukoliko se isti policeman odazove pozivu suda. Drzi se svoje price i istine. Osobno mislim da bi sudac trebao obustaviti takav prekrsajni postupak ukoliko dodje do pokretanja istoga. Dakle, ti zapravo dobro stojis, jer nista na prekrsajnom nalogu ne upucuje na tvoje vozilo. Llijepi pozdrav!
  9. Pozdrav! Sukladno članku 65. Zakona o javnoj nabavi koji glasi " Naručitelju je zabranjeno otkriti podatke čije bi otkrivanje bilo suprotno ovom zakonu, onemogućavalo provedbu ovog zakona, ne bi bilo u interesu javnosti, štetilo bi poslovnim interesima naručitelja ili ponuditelja ili bi onemogućilo pošteno tržišno nadmetanje ili koji su označeni poslovnom tajnom ili intelektualnim vlasništvom." Dakle, smatram da ne bi bilo sukladno zakonu, kao ni pravilima tažnišnog natjecanja da nakon donošenja odluke naručitelja o odabiru ponuditelja isti naručitelj daje na uvid ponudu konkurentnog (drugog) ponuditelja, a ne samo Zapisnik povjerenstva naručitelja. Ujedno ističem, ukoliko postoje bilo kakove nepravilnosti, ponuditelj ima pravo sukladno zakonu podnijeti prigovor naručitelju u roku tri dana od dana primitka pisane odluke o odabiru ili poništenju nadmetanja, radi zaštite svojih prava.
  10. sukladno odredbama Zakona o vlasništvu ..., moguće je razvrgnuti suvlasništvo dobrovoljnim putem-sklopite sporazum o diobi ili ukoliko isto nije moguće riješite to sudskim putem u izvanparničnom postupku.
  11. Obzirom da Vaše dijete više nije maloljetno, nema pravo na alimentaciju. Naime sukladno zakonskim odredbama, ima pravo na alimentaciju dijete koje se po završetku srednjoškolskog obrazovanja redovno školuje, dakle imao bi pravo da je odmah po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisao fakultet. Lijepi pozdrav!
  12. Obzirom da je tvrtka preuzela obvezu izvršavanja projekta od naručitelja, a ne Vi osobno tada niti Vi osobno ne odgovarate za to što navedeni projekti neće eventualno biti završeni u roku. Smatram nadalje, da ukoliko Vi Vaš dio poslova izvršite za poslodavca uredno, znači dovršite projekte do stupnja koliko je to sukladno pravilima struke moguće do vremena dok još radite u otkaznom roku, tada poslodavac ne bi mogao tužiti Vas za naknadu štete. Sretno! :mig: :coffe:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija