Jump to content

donmario

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je donmario objavio

  1. Radi se o leasingu na pokretnini koja je potpisan 2003 god.No god.2004 leasing kuca otkazuje ugovor. Nakon 3 god. i 20 dana pokrecu ovrhu kod jav. biljeznika. PITANJE : Da li je predmet zastario u biti da li imaju nakon 3 godine pravo tuzbe??????????
  2. Radi se o leasingu na pokretnini.Leasing je potpisan i sproveden 2003 god. no raskinut je sa strane leasing kuce godinu dana kasnije t.j 2004. Nakon 3 god. i 20 dana pokrecu ovrhu kod jav.biljeznika koja je u tijeku. E sad PITANJE : Da li se mogu pozivati na zastaru posto su prosle 3 god. ????I da li imaju pravo na ovrhu nakon tog roka?
  3. Aha znaci kupim LCD bez prijemnika odjavim TV i na taj nacin ne koristim freq. televizije?????
  4. Zasto placati HRT pristojbu ako sam prikljucen na mrezu MAX TV ??????????????????
  5. Ukratko veza sa vanbracnom suprugom se raspala od prvog dana sve smo zajedno ulagali u sve pa i u d..Nasa tvrtka je debelo u dugovima no da bi se zivjelo i krpalo otvorili smo novu u kojoj je njezin brat osnivac a ona clan a ja samo potpisnik na kartonu.Imamo nekretninu koja sa prodajom pokriva dugovanja za postojecu staru firmu ALI ??? Sta mene muci.Posto joj ne vjerujem i mislim da nesto kemija iza ledja kako da se zastitim ????Koji je prvi korak ,da stavim privremenu mjeru na svoj dio,da pokrecem imovinsku parnicu ili sta??? Valjda ima netko tko zna sta prije privatno rjesavati ili trgovacki sud.U svemu je 50:50
  6. Eto malo švrljam po forumima postavijo sam već svoj problem veza puca , firma se mora podijeliti dogovor smo skoro postigli ali ispada da ga bas nece prihvatiti.E sad citam o privremenoj mjeri i zastiti poslovnog udijela , citam problematiku i zbunjen sam sa tom sporoscu sudova ,nazadnje ispada da druga strana stvarno ocisti staru firmu i otvori novu.E pa vidite upravo se to meni događa sad bi ja morao i od svog dijela bankama potpisati kojesta da izvucemo poslovanje stare firme.E ja se ne slazem jer je nova firma otvorena na njezinog brata a ona zastupa kao opunomocenik u svemu a mene nema osim na potpisnom kartonu. STA ONDA DA IDEM SA ZASTITOM POSLOVNOG UDJELA , PRIVREMENOM MJEROM NEMAM VISE BLAGE VEZE STA DA RADIM A IZ DANA U DAN MI GOMILA DUGOVE?????????????
  7. Zivimo u vanbracnoj zajednici vise od 12 godina a isto toliko smo 50/50 suvlasnici tvrtke.U kratko veza puca.Sad bi trebali to sve podijeliti na pola sto nije bas jednostavno.Tu ima nekretnina ,pokretnina ,lizinga kredita i dobiti jednostavno neznam kako to zapoceti.Mi se mozemo dogovarati kome sta od nekretnina ali sve je vise manje pod hipotekama itd.PITANJE tko to moze sve analizirati realno procijeniti itd.Koji je prvi korak koji moram uciniti?
  8. Gdje u zakonu piše da je poslodavac dužan isplaćivati dnevnice.
  9. Mogu vam pomoči vjerujte da poslodavcu nemožete baš ništa da bi usli u sustav vpn-a sa svojim brojem morali ste to i potpisati prema tome poslodavac ima pravo pratiti pozive i ostale troskove kao i postavljati ograničenja.A ukoliko ste dobili broj od poslodavca sa njime poslodavac radi što hoče recimo može vam uz vašu suglasnost teretiti plaču za iznos onih poziva koji nemaju veze sa tvrtkom.
  10. Dali smo radniku radnu knjigu radi upisa zavrsene skolske spreme no nismo napisali nikakvu potvrdu kojom bi mogli dokazivati da smo ju radniku i predali .Problem je u tome sto radnik ne vraca radnu knjigu jer se navodno boji otkaza koji mu je i neizbjezan. Pitanje; Kako sprovesti otkaz ugovora o radu kad ne vraca dokumentaciju???????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija