Jump to content

dobar-dan

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas sve za hitnu pomoć Dobila sam rješenje kojim se moj stan dodjeljuje "kupcu" po x cjeni. Naravno da sam šokitana. Kredit sam uzela od RAIFEISEN u Grazu i imala sam godišnje anuitete. Istina je da sam kasnila s otplatom ali sam bila stalno u kontaku s bankom i podmirila sam sve za prošlu godinu. No oni su ipak pokrenuli postupak ovrhe i čak sam već dobila od županijskog suda kojim se odbacuje moja žalba. Ja to želim plaćati u skladu s ugovorom i to oni znaju. Gdje je bila moja nekretnina oglašena neznam no ima jedna zanimljivost. Kupac nije bio nikada pogledati stan a kupio ga je. Na što me to upućuje. Upućuje me na pomisao da odvjetnik koji je vodio priču je namjestio svome poznaniku ili prijatelju zaista jednu fantastičnu stvar po jednoj fantastičnoj bagatelnoj cjeni ili u konačnici za sebe. Molim sve dobre ljude za pomoć savjetom ili da me upute kome da se obratim za pomoć HVALA SVIMA UNAPRIJED
  2. Može pomoć, kupio bi kuću koja je građena kao poslovno stambeni objekat-hostel ili mali hotel. Firma koja je to gradila, propala je i banka vjerovnik sada to prodaje. Iako je građena van gabarita, građevinska je upisana u zemljišnjim knjigama ali nema uporabnu dozvolu. Ja bi objekat kupio za smještaj svojih radnika i nebi ju komercijalizirao na drugi način. Pitanja Može mi banka takav objekat prodati, bez uporabne dozvole. Ako kupim takav objekat dali smijem onda koristiti za poterbe smještaja mojih radnika. Znači za potrebe firme i što ako inspekcije na mene navale. Unaprijed hvala
  3. ovo mora da je komplicirano kada ovako zanimljiva tema nema komentara. baš sam radoznal.
  4. papir sve trpi, ljudi posljedice. sve može ako u svemu ima dobre namjere jedino je pitanje koje bi mogla postaviti porezna uprava.
  5. Budite ljubazni pa navedite u kojem gradu živite, dali ste vi ili netko od ukućana vlasnik broja. Rješenje postoji Možete mi poslati i privatnu poruku.
  6. Dali netko zna kako je u Austriji. Koliko godina može imati najviše usvojenik i dali ima više oblika usvojenja. u rješenju stoji USVOJENI SIN. DAli u tom slučaju kod otvaranja oporuke i rješenja suda jasno mora stajati tko je zakoniti tko usvojeni i prava koja im pojedinačno postoje. Što ako u ostavini nije bilo nešto navedeno, npr. nekretnina, a kasnije posvojeni sin mućkajući papirima pokušava steći tu u ostavini neevidentiranu nekretninu.
  7. Dali netko nešto zna o klasifikaciji vozila u RH. Preuzeli smo zakone od EU ali još živimo u starome sistemu. Posebno me zanima kategorija vozila M1. Što sve može biti u toj grupi vozila i dali postoje bilo kakva ograničenja za istu kategoriju vozila. Isto tako me zanima dali CVH ima rok za izdavanje atesta i dali ih se na neki način može natjerati da izdaju atest u određenome roku. Zanima me još, dali još netko osim CVH može izdati atest za vozilo kojim bi se mogla izvršiti registracija vozila.
  8. dodatno pitanje na bračnu stečevinu, ako se pozove na nju u žalbi, nebi li se onda time dala mogućnost da se jamstvene obveze prošire na ostale članove (suprugu ili djecu). Hvala
  9. Zahvaljujem, da, imovina je bračna stečevina. Imam 3 djece, punoljetne, i 4 unučadi. Molim savjet Hvala
  10. Pitam fakinčinu ali i ostale molim za komentar. U nastavku u odnosu na diskusije na forumo vezane za ovaj predmet, sastavio sam žalbu koje je tekst cjelovit u nastavku, jasno bez detalja: Općinski sud u ............... ........ Podnositelj: Predmet: Z-....../2002 ................., Ovr-...../99 ŽALBA NA RJEŠENJE od dana 14.12.2010 Izjavljujem žalbu na rješenje z.k. odjela Općinskog suda u ......... kojim se određuje zabilježba ovrhe na nekretnini u mojemu vlasništvu, k.č. ..../... i ..../... z.k.ul. Br ...... k.o. ........ OBRAZLOŽENJE: 1. Rješenje Općinskog suda u ....... od 23.12.2002 je neosnovano i donijeto bez mog saznanja ili sudjelovanja u postupku, a onda osnovom istog i rješenje od 14.12.2009 kojim se određuje zabilježba ovrhe na mojim nekretninama. Nikada nisam uzeo nikakav privatni kredit od predlagatelja, jedino sam bio jednom prilikom jamac za okvirni kredit trgovačkome društvu .......... d.., ...................., ............. . Znači ja NIKADA nisam bio nikakav GLAVNI dužnik. Koliko mi je poznato Glavni dužnik je brisan iz registra, više ne postoji, stoga osnovom članka 67 stavak 2 Ovršnog zakona (NN br.57/96,29/99,42/00) kojim je određeno da će se ovrha obustaviti ako je postala nemoguća ili se iz drugih razloga ne može provest, osporavam u cijelosti osnovanost potraživanja i ovrhe. Kako po principu SUPSIDIJARNOSTI jamstva znači da vjerovnik može zahtijevati ispunjenje obveze od jamca samo onda kada sudskim putem ne uspije namiriti potraživanje od glavnog dužnika, smatram da su sva donijeta rješenja neosnovana i ja ih u cijelosti odbijam. Uz to, kako se radilo o AKCESORNOM jamstvu, znači da je jamčeva obveza sporedna ili akcesorna jer djeli sudbinu dužnikove obveze, prestankom obveze glavnog dužnika, prestaje i jamčeva obveza. U skladu sa svime navedenim zahtijevam odbacivanje rješenja kojim se određuje zabilježba u predmetu ovrhe kao neosnovana. Isto tako zahtijevam da se rješenje od 23.12.2002 pod brojem Ovr-........./99 odbaci iz istih razloga. ............ ................... ............. 20. 02. 2010 Zahvaljujem svima koji su voljni pomoći i molim za što skorija mišljenja i savjete obzirom da ovo sutra 20.02. planiram poslati. Još jednom hvala unaprijed svima na pomoći a o rezultatu ovoga ču isto sve ovdje na istome mjestu obavjestiti.
  11. točno je da sam otvorio dvije slične ne i iste teme. u prvoj temi nije bilo žalbi itd. no sada su se promjenile okolnosti i po meni prva tema bi trebala završiti kao i druga, tj. člankom 67 stavak 2 prestale su, tako stoji u obrazloženju rješenja, sve radnje obzirom da se u postupku utvrdilo da je prestao postojati glavni dužnik. u ovome drugome buni me to što z.k. odjel postupa po rješenju od 04.10.2007 dok se zanemaruje činjenica, rješenje od 14.01.2009. Zanima me dali je to gruba greška z.k. odjela ili postoji neka kvaka za koju neznam, da se bez obzira na rješenje od 14.01.2009 ipak postupi po rješenju od 04.10.2007. Ili je možda nešto treće pa ako prođe prođe a ako ne nikome ništa. Vjerujem da sam malo jasniji i ispričavam se ako ispada da dupliram ili da ispadam konfuzan. Vjerujem da pretpostavljate u kakvom sam sosu. Bio bi zahvalan za daljnju pomoć. dali imam pravo na odvjetnika koji bi dobio honorar od onog tko je pogriješio ili bi ja morao platiti?
  12. Što kada ISTI sud griješi? Reći ćete to nije moguće. Evo ja ću vam dati još jedan primjer ali zaista bi više komentara molio i pomoći kako da to rješim pa ako mogu i kakvu odštetu za to dobiti. I još dali mogu za to angažirati odvjetnika i da on za troškove pomoći meni traži obeštećenje od suda - države ili neznam koga. Evo slučaja: dana 10.02.2010dobivam od Z.K.odjela po ovlaštenoj referentici ..........., u zemljišno knjižnome predmetu radi zabilježbe ovrhe po službenoj dužnosti na nekretninama upisanim u z.k. ul ........ k.o. .... rješio je: temeljem rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave općinskog suda u .......... od 04.10.2007 posl.br.Ovr-../02 određuje se zabilježba ovrhe itd. sve ok . navedeno rješenje od 04.10.2007 postoji, na njega je uložena žalba. Županijski sud vraća predmet općinskome sudu i općinski sud donosi novo rješenje 14.01.2009 koje glasi: 1. stavlja se izvan snage rješenje o ovrsi ovog suda posl.br. Ovr.214/02-2 od 04.10.2007 u djelu u kojem je određena ovrha, u odnosu na ovršenike 1. ......... d.., 2. ...... ........ i 3. ...... ........., oboje iz .......... te se ukidaju provedene ovršne radnje. II. Postupak će se u odnosu na gore navedene ovršenike nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga e sada kako je moguće da z.k. odjelu ovo nije jasno ili ja nešto ne razumijem. po meni priča je gotova, prema njima očito ne. Gdje je kvaka koju ne vidim Molim za savjet jer moram poslati žalbu. Unaprijed zahvaljujem svima. napominjem da 1. likvidiran 2004 g silom zakona, 2 i 3 bili jamci
  13. Dali se u toj žalbi može pozvati na članak 54 OZ-a i još pitanje, koji članak nedvojbeno definira da prestankom postojanja glavnog dužnika, prestaju obveze jamaca. Nikako da ga nađem, vjerovatno sam u panici pa ga ne zamjećujem. Molim za pomoć Hvala P.S. sud je donio rješenje 2002 godine a poduzeće je LIKVIDIRANO po sili zakona 2004 g. to su realne nove okolnosti i slamka spasa, zar ne.
  14. Fakinčino, dali ti što govori ili dali misliš da bi članak 54 OZ imao kakvog smisla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija