Jump to content

Djonko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Djonko objavio

  1. poštovani nažalost nema udruge što za posljedicu nas ugrožene,ponižene,iskorištene i .... stavlja u bezlizlaznu budučnost,zato treba pozdraviti akciju za osnivanje udruge jedino putem udruge složno možeme izvljačiti se iz nepravde koja nam je učinjena i čini se dalje.hrabre sreča prativoljan sam se uključiti u osnivanje.od kud i kada krenuti?
  2. u sedmom mjesecu 2007.sud mi je rješenjem riješio"..obustavlja se ovrha dosuđena ovo sudskim rješenjem...te ukidaju sve provedbene ovršne radnje.....ovrhovitelj je izvještio sud kako je njegova tražbina namirena u cijelosti ." rješenje je postalo pravomoćno jer nije bilo žalbe.prema tom rješenju sudski proces je završen i nije mi se oduzimalo 50% od mirovine u sedmom mjesecu 2008.sud mi je riješio "određuje se ovrha ..počevši od ožujka 2007.god.pa sve dok za to postoje zakonski uvjeti,ovrhu nastavio."sud je tu odluku donio na temelju podneska ovrhovitelja nekadašnje sudskog procesa, koju meni nije dostavio na uvid.sud nje kazao koji su to zakonski uvjeti.po ob.z.210.st1.ne postoje zakonski uvjeti jer ovrhovitej se redovno ne školuje 4god.na prvoj godini a sad je na 3.god druge obrazovne ustanove,a u 30 je godini rodila dijete i udala se.na to rješenje pravni lijek dozvoljava žalbu i ja sam podnio županijskom sudu,koji mi žalbu odbija "...žalba je nedopuštena". molio bih odgovor na pitanja: -je li sud na temelju podneska nekadašnjeg ovrhovitelja može dosuditi uzdržavanje,ili je za dosuđivanje uzdržavanja potreban sudski proces ako jedan roditelj osporava pravo na uzdržavanje? -je li sud trebao meni dostaviti podnesak nekadašnjeg ovrhovitelja(a nekadašnji je zato jer nakon završetka procesa prestao biti ovrhovitelj)? -je li sud u rješenju trebao navesti koji su to zakonski uvjeti po kojima je dosudio ovrhu? -zašto županijski sud tvrdi"žalba je nedopuštena"a općinski dozvoljava podnošenje žalbe? -je li dijete redovni student koje je na jednom fakultetu bilo četiri godine na prvoj godini,a na drugoj školskoj ustanovi sad je osnovalo brak i u trećoj je godini studija? -tijekom prijašnje ovrhe i donošenja sadašnje ovrhe meni a ni sudu nisu dostavljene potvrde o tijeku školovanja. -kako je bilo moguće da sud donese odluku o ovrsi bez da potvrde da se ovrhovitelj redovno školuje? -je li pravno utemeljeno da se novac doznačuje na račun majke? -tijekom cijelog procesa sudu sam podnesci ma ukazivao na neutemeljenost ovrhe (nije se poštivalo ob.z.čl.210 st.1,st4) i tražio dokaze o redovitim studiranju,odgovora nije bilo i ovrha se nastavljala.nije li to bila jedno smjerna ulica? -u jesen prošle godine tražio sam od suda da mi kaže koji su to zakonski uvjeti za ponovno do suđenje ovrhe i da mi se dostave potvrde o tijeku studiranja,odgovora nema -je li proces bilo jedno smjerna ulica jer sam se sam branio a protivnu stranu brani jaki odvjetnik(nemam sredstva za odvjetnika)? -kako je moguče da se sudski dopis napisan u lipnju,a otprema se nakon 43 dana molim odgovor kako mogu postići pravnu zaštitu? iskreno zahvaljujem
  3. Postovani, zahvaljujem na odgovoru, ali ja sam se pozivao na Obiteljske zakone koje ste vi naveli, medjutim sud ne reagira a isto tako sam trazio od Fakulteta potvrdu o tijeku studiranja djeteta. Fakultet je u odgovoru kazao da nece dati jer je to privatnost, iako je po zakonu duzan. Fakultet me upucuje na sud. Ja sam u 10tom mj trazio od suda da oni zatraze potvrdu o skolovanju medjutim do danas odgovora nema. Osjecam se nemocan jer se ne postuje obiteljski zakon. Sto da cinim?
  4. đak 1998/99 upisuje prvu godinu fakulteta koju ponavlja i nako 4 godine ne može upisat drugu pa prelazi na visoku školu 2002/03 i tu gubi jednu godinu i još uvjek je student a u 30 godini. ptovrde o tijeku studiranja mi ne daje,a na moje podneske sudu o neredovitosti studiranja sud ne odgovara a oduzima mi se od penzije za alimentaciju.on ima odvjetnika a ja se sam branim.molim pomoć: je li on redovan student kojim odvjetnicima je obiteljsko pravo specijalnost
  5. Iza obiteljske kuce postojao je povrtnjak koji je sada zapusten, zarastao u korov a stabla koja se nalaze tocno uz granicu nase kuce su toliko izrasla da prijeti opasnost da ostete kroviste i nosece zidove. Isto tako korijeni tih stabala su prodrli kroz zid cisterne za vodu koja se nalazi u sklopu konobe. Molim savjet kako zastiti objekt odnosno kako prisiliti vlasnika povrtnjaka da ukloni stabla i ocisti korov iz kojeg prijeti opasnost da zmije udju u kucu.
  6. U stambenoj zgradi kupljen je prostor koji u pocetku bio namjenjen za zajednicke prostorije i stambena zadruga je dozvolila da se taj prostor preuredi u stan. Problem je u tome sto taj prostor za koji posjedujem kupoprodajni ugovor sa stambenom zadrugom nije nigdje zaveden ni u gruntovnici ni u opcini. Molim savjet kako taj prostor koji je sada pretvoren u stambeni prostor a bez gradjevinske dozvole, registrirati u Gruntovnicu i gradjevni odsjek u opcini? Mozete li preporuciti odvjetnika koji se bavi sa takvom problematikom?
  7. Dali student koji studira dva fakulteta a nije diplomirao na nijednom te ima punih 29 godina, dali je redovan student i ima li pravo na uzdržavanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija