Jump to content

forumer9

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o komunalnoj naknadi i naknadi za uređenje voda (stize sve na istoj uplatnici). Ovaj mjesec nam je stigla standardna uplatnica od grada Zapresica na iznos od 49,15kn (kao i svaki mjesec). Samo je na ovoj uplatnici na dnu otisnuto: OPOMENA Vas nepodmireni dug: 1000kn Znaci nije dosla nikakva posebna uplatnica za taj dug, nego samo kao nekakva napomena na dnu. Isao sam danas do njihove blagajnice i dala mi je ispis duova. Prema ispisu ispada da nismo platili cijelu 2004. i dio 2006. godine. U to vrijeme smo imali financijskih problema pa nismo sve placali na vrijeme. Ali je bila caka u poglavarstvu da ako se taj dug ne podmiri djeca ne mogu dobiti subvenciju od grada za pokaz. Pa su se ti racuni placali pocetkom skolske godine u komadu preko opce uplatnice. Problem je taj sto te uplatnice ne mozemo pronaci (ipak je proslo 5 godina). Ali smo 99% sigurni da smo platili bas zbog đackih pokaza. Kako rjesiti tu situaciju? Da li postoji kakva zastara? Nelogicno mi je da mi salju opomene da im dugujem od prije 4-5 godina. Sto su radili do sada? Sto to znaci da racune moram cuvati cijeli zivot zato sto oni obracune dugova rade svakih 5 godina? Zahvaljujem...
  2. Sudario sam se sa susjedom, ja sam bio kriv. Dogovorili smo se da cu mu ja platiti popravak kod njegovog limara. Tj. da necemo ici preko osiguranja. Trazio je kopiju osobne i police za slucaj da ga hocu prevariti pa da mu ne platim. Platiti cu mu u gotovini. Zanima me da li on moze u buducnosti praviti kakve probleme sa tim mojim kopijama? I kako da se zastitim? Zahvaljujem!
  3. Udario sam susjedov auto i dogovorili smo se da cu mu ja platiti limara umjesto da to sređujemo sa osiguranjem. Dati cu mu novac u gotovini. Ali bi htio da mi on potpise nekakvu izjavicu o tome da je primio novac i koliko novca je primio, svrha popravak automobila... Moze li mi netko to napisati. Kratko, par recenica, cisto da bude jasno da je dobio novac od mene i da vise nema nikakvih potrazivanja sto se materjalne stete tice. Ja jednostavno nemam nikakve inspiracije Da li je taj papir valjan bez ovjere javnog biljeznika? Zahvaljujem!
  4. Da, dobio sam uplatnicu. Gdje mi je najbolje otici uplatiti ju? Gdje ce mi uzeti najmonju proviziju?
  5. A gdje da ih uplatim i kako da ih tocno izracunam? Pise da pocinju teci i da cu ih morati platiti, ali nigdje nije objasnjeno kako i gdje! Kako da mi "obicni" ljudi rjesimo to?
  6. OK. Morati cu to platiti. A od kada pocinju teci zatezne kamate? 15 od kada sam prijavio poreznoj, ili 15 dana od kada je zakljuceno rjesenje? I kako i gdje ih uplatim? Hvala
  7. Prosle godine u svibnju nasljedio sam stan. Tocnije pola stana. Naveden sam kao NECAK i prvi sam nasljedni rod. Ovih dana mi je stiglo porezno rjesenje u kojem pise da dugujem 5% poreza na promet nekretnina od one polovice stana (procjenjeno prema clanku 9....) 1. Da li kao prvi rod moram platiti taj porez? Mogu li se kako izvuci od placanja istog? 2. Kako to da je rjesenje stiglo tek sada? Ugovor o nasljeđivanju (rjesenje opcinskog suda...) je predan poreznoj upravi u rujnu prosle godine. Pitam zbog zateznih kamata. U poreznom vodicu sam procitao da porezna uprava mora dostaviti rjesenje o porezu u roku od 30 od kada dobiju rjesenje o nasljeđivanju. 3. U headeru rjesenja pise "Zagreb, 1.11.2008." (SUBOTA?) i da sam duzan platiti porez u roku od 15 dana. "porezni obveznik duzan je platiti utvrđeni iznos poreza u roku od 15 dana od konacnosti rjesenja..." Rjesenje mi je stiglo krajem studenog, dakle proslo je vec tih 15 dana. Kako sada rjesiti te zatezne kamate? Zato sto znam ako sada uplatim samo iznos poreza za 6 mjeseci mi stize ovrha tih zateznih kamata + fee odvjetnika. 4. Susjed mi kaze da sam trebao taj porez platiti odmah jos prosle godine i da mi zatezne kamate pocinju teci od datuma kada je rjeseno nasljeđivanje. Meni se cini da nije tako, ali ipak da provjerim. Unaprijed puno hvala svima na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija