Jump to content

Dee

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Zanima me da li se službenici koja je zaposlena u lokalnoj samoupravi na određeno vrijeme (do povratka druge službenice sa porodiljnog dopusta), a koja nije imala prekid rada duži od 8 dana između 2 radna odnosa, ispušta rješenje o korištenju godišnjeg odmora i ako se ispušta, da li se ispušta na isti način kao i drugim službenicima koji su zaposleni na neodređeno vrijeme? Unaprijed hvala na svim odgovorima.
  2. Dee

    Dostava

    Znam sve o dostavi u upravnom postupku što se teorije tiče (makar mislim da znam), no probleme mi ovih dana zadaje praksa. Naime, trebala bi uručiti par rješenja koja sam već nekoliko puta bezuspješno dostavljala i zanima me šta mi je točno činiti kako stvar na koncu ne bi propala zbog greške u dostavi. Dakle, radi se o slučaju kad je zakonom propisana obvezna osobna dostava, budući da od trenutka dostave počinje teći rok za žalbu koji se ne može produživati. Pismeno je dva puta poštom (s povratnicom) poslano, ali se svaki put vratilo, s tim da je drugi put na povratnici napisano kako je dostava pokušana tog i toga dana, te kako je ostavljena obavijest. Mene zanima kako u praksi pravilno provesti cijelu proceduru dostave kad adresat izbjegava primanje pismena? U Zakonu se spominje osobna obvezna dostava, pa posredna dostava i na koncu pribijanje pismenog priopćenja na vrata stana, poslovne prostorije ili radionice osobe kojoj se dostavlja. Kakav oblik mora imati to pismeno priopćenje, da li to radi pošta ili samo tijelo koje šalje pismeno, kako dokazati da je pismeno stavljeno baš tog i tog dana? Dobri ljudi pomozite, moram ovo dovršiti do nove godine inače mi se loše piše.
  3. U članku 33. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike je propisano kako službenik i namještenik za vrijeme stručnog ili općeg školovanja, osposobljavanja ili usavršavanja na koje je upućen od strane čelnika državnog tijela, ima pravo na plaćeni dopust za svaki ispit po predmetu 2 dana i za završni rad 5 dana. Ono šta mene zanima je da li se ta odredba može primijeniti u slučaju polaganja ispita kojim se dobiva potvrda za ovlaštenje provođenja javne nabave, a na koji se službenik upućuje odlukom čelnika tijela?
  4. Da, poprilično je očito . Hvala puno na odgovoru.
  5. Znam, ali me baš stoga zanima da li imam pravo na naknadu za prekovremeni rad uz dnevnicu (koju sam već dobila). Nikad dosta novaca, a slobodna subota je slobodna subota (koju sam ja u ovom slučaju provela na putu, a ne odmarajući se).
  6. Radim u lokalnoj samoupravi, te me zanima da li mi je poslodavac dužan, uz dnevnicu za službeno putovanje, isplatiti i naknadu za prekovremeni rad, budući da sam na službenom putu provela i subotu, a subotom inače ne radim. Hvala na odgovorima!
  7. Molim dobru dušu da mi pošalje novu skriptu za DSI. Polažem 01.10., dakle za 20 dana, za VSS pravne struke i već sam totalno luda od čitanja i nadopunjavanja onog zadnjeg izdanja knjige. mail je: trickydee@live.com Unaprijed hvala
  8. Molim, kumim i preklinjem da mi neka dobra duša pošalje mailom skriptu za pripremanje ispita . Ispit mi je 01.10., polažem za VSS, a radim kao vježbenik u Jedinstvenom upravnom odjelu općine. Prestravljena sam ispitom - čitam, listam, brojim strane, uuuuf, strava i užas. mail je: trickydee@live.com Unaprijed hvala.
  9. A šta je s opomenama za neplaćene telefonske račune (tele2 u mom slučaju)? Meni je zadnji račun došao u 9. mjesecu prošle godine, te mi je određeno da sam dužna platiti cjelokupni ugovoreni iznos. Nakon toga su mi slali opomene, a sad to u njihovo ime radi neka firma (doma mi računi, a ne znam napamet kako se zove). Mene zanima da li zastarni rok od godine dana obuhvaća samo neplaćene telefonske račune ili i iznos koji sam im dužna platiti zbog jednostranog raskida ugovora? Ukratko: da li ću biti dužna platiti ukoliko uspijem to odgađanje plaćanja razvući do 9. mjeseca ove godine i kad se mogu pozvati na zastaru?
  10. Dee

    upravni spor

    Situacija je složena,lol. Naime,kao pripravnik trebala bih poduzeti određene korake u svezi s pokretanjem upravnog spora u povodu drugostupanjskog rješenja, a ja nemam pojma šta mi je činiti, pa ako ima koji iskusni pravnik sa savjetom bila bih mu jako jako jako zahvalna.
  11. Čl. 219. Zakona o općem upravnom postupku propisuje kako se o ispravku grešaka u rješenju donosi poseban zaključak, te kako se bilješka o ispravku upisuje u izvornik rješenja, a ako je to moguće i u sve ovjerene prijepise dostavljene strankama. Mene zanima kako bi točno trebala izgledati ta bilješka. Molim što detaljniji opis. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija