Jump to content

tiha78

Korisnik
 • Broj objava

  61
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O tiha78

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, da li netko zna koji je rok za rješavanje žalbe na Županijskom kad je riječ o uzdržavanju djeteta? Nailazim da rokove od 3 godine, ali to je predugo budući da se radi o uzdržavanju. Hvala!
 2. Poštovani, izrečena mi je opomena od Prekršajnog suda za prebrzu vožnju i troškovi 300kn. Koliko traje ta opomena? Hvala
 3. i stručnjaci su nekad upitni... sve mi je to jasno, ali upoznata sam s oduzimanjem roditeljske skrbi i to mi je davno u startu objašnjeno i nije mi namjera oduzimanje, ali se treba zapitati zašto je dijete čupalo kosu na spomen odlaska ocu i zadnja situacija od prije par tjedana kad smo sreli oca da je pobjegao u auto. kad god sam pitala bivšeg o čemu se radi i šta se zbiva kod njega da dijete tako reagira, odbrusivao mi šta imam znati. sve to u CZSS-u znaju ali mi ne vjeruju.
 4. hm, nisam nigdje rekla da se ocu oduzima roditeljska skrb. timska obrada se provodi jer je dijete samo izjavilo da ne želi viđati oca i njemu osobno i djelatnicama CZSS-a, te me otac prijavio, a otac se javi da bi vidio dijete kad je njemu zgodno mimo presude. dijete nije glupo, ide u školu i sam vidi da ovo nikome ne donosi dobra, niti se itko osjeća ugodno zbog cijele situacije u koju nas je doveo otac osobno. hvala na odgovorima.
 5. kod svoje žene a njega nema cijeli dan. ako u presudi piše druženje s ocem, onda je to druženje s ocem a ne pokupi ga i ostavi ga kod nekoga drugog. mislim da je to dovoljna trauma za malo dijete i opravdano što je starije da ne želi ići. ako vi smatrate drugačije, onda stvarno ne znam.
 6. nije normalna situacija da ga otac preuzme i ostavi ga kod svojih, citiram dijete: 'ne osjećam se da sam u svojoj obitelji, samo čekam tatu da dođe po mene da me odvede mami', trpio je dok je bio manji a sad će imati uskoro 11 godina i nakon što me bivši fizički napao i bio tome svjedok, definitivno više ne želi k njemu.
 7. na žalost, imam loša iskustva od strane CZSS-a pa moram biti oprezna, zato sam i postavila pitanje. možete li pojasniti 'prijetnju za psihoemocionalni razvoj'?
 8. hvala na podpitanju, i mene to zanima. mišljenja sam da me ne smiju prisiliti na nešto što ne želim. s druge strane me zanima što dobivam timskom obradom?
 9. Poštovani, upućeni smo na timsku obradu od strane CZSS-a u polikliniku. Malo sam u nedoumici, jer mi je sugerirano da to odbijem. Radi se o tome da dijete ne želi viđati oca, nema nikakav odnos s njim, bio je svjedok napada na mene od strane oca i sve se to kulminiralo da dijete ne želi imati ikakav kontakt s njim.
 10. meni je rečeno u CZSS-u da će oni dati pismenu suglasnost ako otac ne bude htio, ali onda bi on dobio prijavu s njihove strane da uskraćuje djetetu pravo na dokumente i kad su mu to rekli, potpisao je suglasnost kod javnog bilježnika
 11. ma sve ok, kad se CZSS spomene, dobijem alergiju sve stoji što ste rekli, ali na žalost, ama baš ništa nisu napravili po tom pitanju, pa čak ni psihološko savjetovanje da ne bi ispalo da se manipulira djetetom, rekli su kao budu... ok, pa što bude jer ovo nema smisla...
 12. Poštovani, potpuno se slažem da su to ozbiljnije stvari, ali isto tako je ozbiljna stvar kad se otac ne javlja i ne kontaktira dijete, a s druge strane pravi probleme oko vađenja dokumenata i plaćanja alimentacije. Na kraju, njemu neće ništa napraviti jer ne viđa dijete dok se meni može staviti na teret da 'ne dozvoljavam viđanja'. Tko je ovdje lud?
 13. Poštovani, otac djeteta ne viđa dijete niti na koji način ne kontaktira dijete unazad 6 mjeseci, dijete ima 10 godina i nema volje ni želje viđati oca. Postoji li mogućnost da se dobije potpuno skrbništvo nad djetetom, s obzirom na navedeno? Odmah da navedem da je komunikacija s ocem nemoguća, CZSS nije ništa poduzeo, ukratko peru ruke, te radi toga bih preko suda pokrenula postupak. Hvala!
 14. Poštovana, ja sam slala pismenim putem pritužbu uz povratnicu jer sam htjela izbjeći takve situacije da dođem osobno i na kraju se ništa ne napravi. Povratnica kad Vam se vrati služi kao dokaz da su Vašu pritužbu zaprimili a za koji postoji zakonski rok da se očituju.
 15. Sud mi je i sugerirao da prijavim nadležnom Ministarstvu za loše postupanje CZSS-a
×
×
 • Napravi novi...