Jump to content

monika28

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo što sam našla pa me zanima da li to sad znači da mogu sad gradit bez posebnih dozvola: 1. Izdavanje suglasnosti prema Zakonu o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji Pravilnik o suglasnostima za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja (Narodne novine 43/09) koji je donesen na temelju čl. 46. Zakona o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine 152/08) određuje pojedine i manje složene radove za koje se izdaje suglasnost za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja, uređuje obrazac zahtjeva za izdavanje suglasnosti, priloge koji se prilažu uz zahtjev za izdavanje suglasnosti u svrhu dokazivanja ispunjavanja propisanih uvjeta, način vođenja registra izdanih suglasnosti te radove za čije izvođenje nije potrebna suglasnost. Pravilnik je stupio na snagu 15.04.2009. godine. Građevine i radovi za koje NIJE POTREBNA suglasnost 2. 38./1./1. za građenje, odnosno izvođenje: - zgrade čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m² Neovisno o ugovorenoj vrijednosti* građevine, što znači da vrijednost može premašiti iznos ugovorene vrijednosti građevine navedene pod rednim brojem 1. ili vrijednosti propisane za pojedinu skupinu građevina (G do A).
  2. monika28

    mb,jmbg i oib?

    Evo pitanja!Ja imam obrt i matični broj obrta.Medjutim svugdje koristim samo svoj jmbg(Na računima,pečatu poreznoj prijavi itd).I sa dolazi oib?Znači li to da ću morat za početak 2010 imat novi pečat,i mjenjat još neke papire ili će biti dovoljno koristiti ga pri prijavi poreza,na računima i u platnom prometu ?
  3. Poštovani!zanima me kako doći do potrebnih sredstava od strane države ili možda iz evropskih fondova za obnovu starog broda(kulturna baština)?Jeli to moguće i kako?
  4. Molim vas da mi odgovorite šta sve treba za otvaranje ribarskog obrta.I koje su prednosti,da li postoje neke povlastice za kupnju broda ili gorivo itd?Novi smo u ovome pa nismo upoznati
  5. dakle pod uvjetom da me nitko ne prijavi ja obnovim mogu je naknadno upisati?etažirati?Uvijek je u meni crv sumnje pa bi radije to legalno napravila,ali pod ovim uvjetima mi jednostavno ne dozvoljavaju.Misliš da je moguće ishodovati neku posebnu dozvolu od ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja? p.s hvala na pomoći
  6. Ne,nemam uvjerenje samo kopiju katastarskog plana za tu česticu zgrade,za koju u7 katastru piše da je 56 kvadrata,i zato mi nije jasnona što se odnosi 56 kvadrata jer je kuća zapravo veća i ima prizemlje i jedan kat s terasom a to je sve izgrađeno prije 1968
  7. Koliko sam shvatila,a možda nisam dobro mogla bi se renovirat građevina ali da ostane iste kvadrature.Mene zanima ako je na katastru 60 kvadrata vidljivo iz snimke aviona 1968,da li se to odnosi na ukupnu kvadraturu,tlocrtnu ili po katu ?Postoji još jedan problem,urbanistički plan još nije prihvaćen za ovu općinu zbog problema na nekom drugom području,a na ovom gdje je moja kuća je građevinsko područje.Ali nije službeno tako da ne mogu dobiti potrebno riješenje. i što sad?
  8. Planiram renoviranje zgrade od nekih 60 kvadrata koju zapravo želim srušit i izgradit novu kuću do 400 kvadrata.raspitala sam se šta treba i koliko sam shvatila prije svega treba ustanovit da li je prostornim planom utvrđeno da je to građevinsko područje.Problem je šta plan postoji ali još nije prihvaćen i sam Bog zna kad će bit.I Šta u tom slučaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija