Jump to content

tonka59

Korisnik
  • Broj objava

    105
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Od kuda uopće nekome pravo da nas stavlja u isti koš sa partizanima. Zar su se oni borili za Hrvatsku? Da jesu ne bi bilo domovinskog rata ni nas branitelja. Kad će se konačno javno priznati da su se oni borili za j..... Jugoslaviju i neka svoja prava traže od Beograda. Hrvatsku smo stvorili MI i SAMO MI - hrvatski branitelji. Oni su samo paraziti koji se dobro snalaze kako u onoj državi tako i u ovoj našoj. S time što oni ovu državau nikad nisu smatrali svojom nego prizivaju petokraku po "kumrovcima", a naši branitelji koji rade i privređuju sve to moraju plaćati.
  2. Telefonski broj MOBMS-a ne znam jer ja nisam zvala nego sam pratila tijek svojih papira preko korisničkih stranica mirovinskog. Rješenje još nisam dobila, no neću ga dobiti do 8. ili čak 9. mjeseca. Referentica koja radi izračun za moju mirovinu polaže stručni ispit i ne radi do 05. srpnja. Ako budem imala sreću da ne ode odmah na godišnji možda me riješi do kolovoza, a ako ne onda tek u rujnu. To se zove "sreća"! Čekaš 4 godine da ti netko prizna tvoja prava i kad treba samo napisati rješenje, dospiješ kod nekoga tko 2 mjeseca izbiva sa posla. Neka mi netko kaže da je to slučajnost. Ne, to je iživljavanje, zavlačenje i kažnjavanje što smo se uopće drznuli i tužili jednu tako "častnu" instituciju kao što je mirovinsko. Od 1. srpnja iskapčam internet i MAX-tv ( nema se )pa više neću pratiti ove stranice, no kad dobijem rješenje javit ću ishod.
  3. Nakon niza godina i neugodnih iskustava, shvatila sam da te naše nesretne papire nitko ne čita, a posebito moje jer se radi o ženi - branitelju. Jedini koji zaista odrade korektan posao je Upravni sud. Nakon naputka Upravnog suda da mi se prizna opća i 100% svezi rata, na vještačenju u Tvrtkovoj su bili jako bezobrazni i bahati. Čak su me pitali za neki staž u Austriji devedesetih godina na što sam poludjela do kraja. Naravno, u mom kartonu su bili papiri od tko zna koga jer sam dragovoljac od 06. mj. 1991. Vidjevši kako to ne vodi na dobro, napisala sam dopis u MOBMS naglasivši sve te nepravilnosti i tražila da budem nazočna komisiji jer nemam povjerenja u institucije. Nakon mjesec dana sam dobila poziv da dođem na reviziju. Bila sam iznenađena ali i sretna. Sa svojim papirima, svojim ratnim putevima i svojim stanjem ne bojim se nikome pogledati u oči, samo sam htjela da netko uzme u obzir sve činjenice i ništa više. Problem je jedino u tome što još uvijek ne znam ishod te ne znam jesam li postupila ispravno ili sam si samo pogoršala.
  4. Ne pišem ništa jer sam na rubu živaca. Rješenje nije došlo i vjerovatno neće doći do rujna. Naime, od vještačenja kod Taborskog, moj je predmet već bio kod dva referenta. Kod svakog po desetak dana i 08.06. je došao kod trečeg. Od tada nije bilo pomaka pa sam otišla u Tvrtkovu da vidim kaj se događa.Žena koja je preuzela moje papire polaže stručni ispit i nema je na poslu do 05. srpnja te onda vjerovatno ide na godišnji. Šefica kaže da ne može dati predmet nekom drugom jer ih je premalo i zatrpani su, ali da se ne bunim jer ja primam kakvu-takvu mirovinu te da će prvo rješavati one koji ne primaju ništa. Sva sreća kaj sam prije odlaska tamo popila tablete i uopće nisam imala snage svađati se. Uostalom niti se ne isplati. Na nama se može iživljavati tko hoće i kako hoće. Zakon je šugav i nemreš se pozivati ni na kakav rok. Ja sam 30 godina radila i plaćala te šugavce po koje-kakvim uredima, a sada kada meni treba, oni bi da me nema. To je nama naša borba dala!
  5. Hrvatski fond za privatizaciju Ivana Lučića 6 10 000 Zagreb Napiši zamolbu npr.: Rješenjem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od (datum sa drugostupanjskog rješenja),KLASA: br., UR BROJ:........., povečan mi je postotak invalidnosti i sada iznosi 30% Temeljem Zakona molim fond za privatizaciju da mi iz portfelja osigura i dodijeli raspoložive dionice bez naplate za povečanje od 10% U privitku Vam šaljem presliku rješenja Ministarstva
  6. Hvala, također! Možda ipak poslušam savjet depresivca i odem u Tvrtkovu, mada se bojim svojih reakcija i postupaka. Ako naletim tamo na nekog drskog i otresitog, gubim kontrolu - prekratak fitilj.
  7. Predmet mi je sad kod referenta RZ-A. Kaj taj radi? Zna li netko kolko bu to mučenje još trajalo?
  8. Vještakinja u Tvrtkovoj me tražila originale i ja sam joj ih dala misleći da traži samo na uvid, no kad sam vidjela da ih sprema u spis "malo " sam pop....la, povisila ton i na kraju joj bacila te originale i otišla van. Kod Taborskog je bar bila prava komisija od tri osobe. Rešetali su me no ja sam tak bila u banani da se uopće ne sjećam niti njihovih reakcija, niti pitanja, niti ne znam kak sam izašla van. Zato čekam rješenje kao ozebli sunce i bojim se da ako ne postupe po rješenju Upravnog suda - bit će svašta jer ne mogu čekati još jedan sud i još 4 i pol godine.
  9. Grozni, mi smo na istim mukama. Na početku travnja sam bila u Tvrtkovoj na vještaćenju, 29. travnja kod dr. Taborskog, ali nemam pojma što mi je dao. Naravno isto nakon Upravnog suda. Luda sam od tog isčekivanja jer evo sad je već lipanj, a moj predmet je kod nekog referenta i čeka valjda da prođu godišnji odmori.
  10. Točno, imam koje -kakve dodatke : velikih 229 kn invalidnine. Ako znaš za još neke, uputi me, rado ću ih iskoristiti. Nemam običaj komentirati na ovaj način, no tebe je netko jako zatrovao mržnjom prema braniteljima. Što se tiče prosjeka naših mirovina, ja sam sigurno u pravu jer su među naše mirovine strpali i one koji namaju baš nikakve veze sa braniteljskom populacujom, ali su glede nekih drugih "zasluga" prikrpani k nama kako bi povečali prosjek. Zar te ne smeta što ima preko 220 000 civilnih invalida i od nji 180 000 radi na crno. Ne, to ne smeta. Smeta samo ono što što je sa predznakom "hrvatsko" kao što je hrvatski branitelj.
  11. Za sve one koji su nasjeli na ove lažne informacije o visini braniteljskih mirovina : ja sam dragovoljac od lipnja 1991.god, borbenog sektora 1117 dana, HRVI 40% stalno od 1995.god, civilnog staža 25 godina i imam mirovinu 2.298 kn. Takvih kao ja ima oko 30 000. Onih 10 000 teških invalida koji imaju "velike" mirovine, može zavidjeti samo osoba koja nema ni trunke ljudskosti u sebi. Glede "lažnih" invalida - ja sam cijelo vrijeme rata bila po terenima i nemam pojma tko se šetao po mome kvartu pa ne mogu u nikoga uprijeti prstom. Kuharice, tajnice i ine uredske štakore treba izdvojiti iz registra, a to mogu samo relevantne institucije koje su ih instalirale među nas iz borbenog sektora. Za to nije kriv ni jedan branitelj na koje se iskaljujete, nego oni pred kojima ste manji od makovog zrna. Kada bismo prosvjedom htjeli tražiti odvajanje borbenog od neborbenog, došlo bi nas stotinjak, a ostatak bi i idalje generalizirao stvari, blebetao gluposti i krio se iza korisničkih imena.
  12. Mani i dalje nije jasno kako mirovina branitelja sa statusom HRVI-a može biti povlaštena. To je mirovina ranjenog ili oboljelog. MIslim da je broj korisnika civilnih invalidskih mirovina u RH u prosincu iznosio 252.345. Onda su i to povlaštene mirovine. Čudna neka podjela i demagogija koje nema nigdje u svijetu. Po ćemu je u našoj državi bolest povlastica. Sve sam više uvjerena da bi Ustavni sud trebao dati završnu riječ. Ne kažem da su mirovine nekih drugih kategorija realne i dovoljne, ali ni jedna druga skupina umirovljenika nikada nije stala u našu zaštitu, pa zašto bi naša briga bila visina njihovih mirovina. Dapače, svi su jednoglasno isključivo protiv visine naših mirovina, Još jedna opaska: braniteljskih mirovina sa statusom HRVI-a ima samo 40-tak tisuča i 12 tisuća su mirovine poginulih, nestalih i umrlih dranitelja. Tko zna koga su sve ubacili da se stalno priča o brojci od 67 tisuča. Usporedbe radi: od završetka Domovinskog rata je prošlo 15 godina i ima nas 40-ak tisuća, a od tzv antifašističkog rata je prošlo 65 godina a njih još 42 tisuće su korisnici tih mirovina ( stvarno im je bilo teško kad ih je toliko uspjelo doživjeti 90-100 godina života )Bilo bi smiješno da nije žalosno,jer su se oni borili za trulu Jugoslaviju,a mi isključivo za HRVATSKU. Ispada da dobro zbore kad kažu da nije bilo njih, nebi ni nas. Da su se onda borili za slobodnu Hrvatsku, nebi mi '90-'95 prolazili kalvariju kako bi konačno Hrvatska bila samostalna. Svi poginuli,ranjeni, oboljeli, umrli i nestali hrvatski branitelji idu njima na dušu, a oni imaju obraza sebi pripisivati koje kakve zasluge za stvaranje Hrvatske.
  13. Vidimo se u nedjelju, 06.06. Žao mi je što ne mogu doći na okupljanje forumaša jer u subotu, 05. imamo druženje i okupljanje postrojbe. No dobro je to što ću imati prigodu upoznati suborce sa ovom hvale vrijednom akcijom. Dečki, ako nastavite sa ovakvim "čašćenjem" nama ne trebaju drugi neprijatelji. Uozbiljite se, budite malo tolerantniji jedni prema drugima i imajte samo jednu zvijezdu vodilju, a to je zajedništvo. Ovu opasku shvatite kao zamolbu, jer ako sad ne uspijemo, crno nam se piše!
  14. Bravo! Sažeto, jasno, bez prevelike demagogije i posebnu pozornost staviti na pravo glasa pri koordinaciji udruga.
  15. Konačno je i netko iz HVIDR-e reagirao, naime danas je predsjednik ZU HVIDR-e Zagreba, gosp.Ante Pandžić poslao dopis Vladi RH, a predsjednik HVIDR-e Črnomerec poslao pismo svim medijima. Istina je da su mogli biti malo oštriji, ali bar su nešto pokušali za razliku od Đakića i svih ostalih udruga. Vjerojatno će slijediti kazna za neposluh kao što je kažnjen i Ivan Panđa. Još me zanima hoće li i koji mediji to sutra objaviti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija