Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1281
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

Aktivnosti reputacije

 1. Hvala
  hasko je dobio reakciju od Sandra Vidovic u Krađe do 1000   
  Pitanje samo radi pojašnjenja : Da li je ex offo ili sitna krađa ako se počini savladavanjem većih prepreka ili na osobito opak ili drzak način , ili je ukradena stvar vlasništvo RH ?
 2. Haha
  hasko je reagirao na virtalni u Krađa ilegalnog oružja   
  Pa prijavite ga policiji da posjeduje ilegalno oružje 
 3. Haha
  hasko je reagirao na Matrix u Koji medjusobni ugovor napraviti?   
  I obrnuto.
   
  Nikakva,ako je bračna zajednica prestala.
 4. Hvala
  hasko je reagirao na LjuboZG u novi ugovor   
  Možete istovremeno napraviti sporazumni raskid ugovora o darovanju i zaključiti ugovor o doživotnom uzdržavanju. 
  Što se tiče pravnih učinaka, temeljem sporazumnog raskida ugovora o darovanju će nekretnina biti vraćena u vlasništvo prijašnjeg vlasnika (darovatelja), a sklapanjem ugovora o doživotnom uzdržavanju nastaju nove obveze (uzdržavanje) i nekretnina (ponovno) prelazi u vlasništvo davatelja uzdržavanja tek u trenutku smrti primatelja uzdržavanja. 
   
 5. Hvala
  hasko je reagirao na G-man u obeštećenje   
  Bitno je da do završetka dokaznog postupka podnesete dopis naziva "Prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva" usmjeren na naknadu štete u visini toj i toj.
  Sud će vas sa prijedlogom uputiti u parnicu, jer kazneni sud nema vremena da odlučuje o tom zahtjevu unutar svog postupka, ali vama je ionako bitno za znati da prijedlogom prekidate tijek roka zastare do pravomoćnosti odluke kaznenog suda, kojom će biti odlučeno o njemu. Onda rok ide ispočetka.
 6. Hvala
  hasko je dobio reakciju od drot13 u Pavić: "Iduće godine analiza i korekcija mirovina po posebnim propisima"   
  Nije prvi puta da se puštaju "probni baloni" uoči donošenja izmjena Zakona ili pojedinih odredaba. To je i sada slučaj i to je ozbiljna stvar. S obzirom kako ministar nije pojasnio u kojem smjeru misli ići, poželjno bi bilo na ovome forumu čak i paušalno komentirati fantomske izmjene (jer ne znamo ni kakve će izmjene biti), te praviti fikcije mogućih izmjena. Ne zaboravimo da je ovaj forum itekako posjećen, ne samo od strane korisnika nego i od strane vladajućih struktura koji mogu vidjeti kako koja kategorija korisnika mirovina "diše".
 7. Sviđa mi se
  hasko je dobio reakciju od čudo u ostavinska rasprava:ŠOK!   
  Nemojte tako. Osoba s kojom je sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju ima velike obaveze prema uzdržavanom, koje mogu trajati godinama, čak i desetljećima. Pravo je i pravedno da osoba koja uzdržava i preuzima obveze uzdržavanoga dobije sve ono što je u ugovoru navedeno.
 8. Hvala
  hasko je dobio reakciju od drot13 u ostavinska rasprava:ŠOK!   
  Nemojte tako. Osoba s kojom je sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju ima velike obaveze prema uzdržavanom, koje mogu trajati godinama, čak i desetljećima. Pravo je i pravedno da osoba koja uzdržava i preuzima obveze uzdržavanoga dobije sve ono što je u ugovoru navedeno.
 9. Sviđa mi se
  hasko je dobio reakciju od Matrix u ostavinska rasprava:ŠOK!   
  Nemojte tako. Osoba s kojom je sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju ima velike obaveze prema uzdržavanom, koje mogu trajati godinama, čak i desetljećima. Pravo je i pravedno da osoba koja uzdržava i preuzima obveze uzdržavanoga dobije sve ono što je u ugovoru navedeno.
 10. Sviđa mi se
  hasko je reagirao na Strawinsky u video zapis kao dokaz u postupku   
  O čemu je ovdje riječ? O video ili o audio snimanju? Ako se radi o video snimanju, ono je dopušteno na javnom mjestu odnosno na svakom mjestu koje nije posebno zaštićeno u smislu ostvarivanja privatnosti. Ako se radi o video snimanju na javnom mjestu nije potrebno niti upoznatost osobe koje se snima, niti njezino dopuštenje za snimanje. Ispunjavanje tih uvjeta se tražilo u nekadašnjoj verziji Kaznenog zakona. Da nije tako, majka zajedničkog djeteta nikada ne bi bila osuđena za nasilje u obitelji jer je određena djelatnica u CZSS, ne znajući za neoborivi dokaz u obliku video snimka na javnom mjestu, u zatraženom izvješću lažno prikazivala situaciju ne bi li sud oslobodio njezinu štićenicu.

  Što se tiče možebitnih provokacija, na sudu je da razmotri okolnosti i procjeni što se odigralo, kako i zašto pa da shodno tomu donosi svoje konačne odluke. Jednako tako kao što odlučuje o vjerodostojnosti svjedoka u postupku. U tom smislu smatram da više snimaka iz raznih situacija ne mogu biti na odmet, dapače, mogu dati bolju, cjelovitiju sliku odnosa među strankama.
 11. Sviđa mi se
  hasko je dobio reakciju od Matrix u Namirenje nužnog dijela   
  Nije tako. Neće sudac biti ničiji odvjetnik. Potrebna je stručna osoba (odvjetnik) koja će pravilno artikulirati zahtjeve stranke.
 12. Hvala
  hasko je reagirao na G-man u Nasljedna prava za slučaj smrti supruga   
  Tu je onda na bivšoj supruzi da traži udio u bračnoj stečevini.
 13. Hvala
  hasko je reagirao na Ruby_Danderfluff u dodjela kaznenog predmeta drugom sucu   
  Zato i kažem "načelno".
 14. Hvala
  hasko je reagirao na Matrix u opoziv darovnog ugovora   
  Tu se ne radi o ništetnosti.
 15. Hvala
  hasko je reagirao na Spitfire u opoziv darovnog ugovora   
  Vidi članak, dodatno pojašnjeno u navedenim odredbama ZOO.
  Oporučno, no i tu postoje određene zakonske pretpostavke za to u čl.85 Zakona o nasljeđivanju.
 16. Sviđa mi se
  hasko je dobio reakciju od lamza2 u Priznavanje HRVI   
  Onda OK. Mnogi su se opekli na tome što su sve "izlajali" psihijatrima, a onda ih povjerenstvo dočeka "na nož". Tako je i s ratnim putovima, ako nisu sažeto navedena stradanja i stresne situacije (izloženost topničkoj i drugoj paljbi, pogibije i ranjavanja suboraca u neposrednoj blizini, ubijanja neprijatelja kao izrazito stresna okolnost, uništavanje nepr. oklopnih vozila, itd....), kao i da nisi nikada samovoljno napuštao postrojbu..., onda su šanse realne.
 17. Sviđa mi se
  hasko je dobio reakciju od grgurN u Ovrha nad braniteljom   
  Čuj, kad bi to tako išlo onda bi svaki umirovljenik mogao tražiti pravnu pomoć "svog" ministarstva ,kao i npr. liječnik ili med. sestra od minstarstva zdravstva.
 18. Sviđa mi se
  hasko je dobio reakciju od Željac047 u Ovrha nad braniteljom   
  Ministarstvo branitelja ne daje mogućnost medijacije čak i u slučajevima kada smatrate da je povrijeđeno pravo prema ZOPHBDR. 
 19. Sviđa mi se
  hasko je reagirao na Željac047 u Ovrha nad braniteljom   
  Poštovani, nemože Vam ići ovrha na mirovinu i nekretninu, ako imate redovna primanja, a iz Vašeg posta je razvidno da imate, prvenstveno Vam sjeda na novčana sredstva....
   
  Dakle, kod Vas još presuda nije niti pravomoćna, nemojte prejudicirati stvari, jer ako ste uložili Žalbu na prvostupanjsku odluku, sačekajte kako će proteći žalbeni potupak i što će odlučiti drugostupanjski sud koji rješava Vašu žalbu, naravno, ako ste je uložili....
  Ako Vam je to jedina nekretnina koju imate, a služi Vam za stanovanje Vas i Vaše obitelji,  nemože Vas se deložirati, poglavito za ovaj dug kojeg navodite...
  No, koliko mogu shvatiti, Vi ste tu samo korisnik stana i ostali ste dužni temeljem neplaćene najamnine, ako je tako, onda vlasnik stana može tražiti Vaše iseljenje, to je njegovo zakonsko pravo, naravno i izvršiti ovrhu na Vaša primanja radi Vašeg nepodmirenog dugovanja....
  Malo nejasno, ako je sud donesao takvu odluku (presudu) u sudskom postupku, onda se morao rukovoditi nekim relevantnim dokazima po kojima ju je donio, a ista je, po pravomoćnosti, obvezavajući za sve i svi je moraju poštivati...
  Nažalost ništa, jer su zakoni za sve jednaki, kako za nas branitelje, tako i za ostale građane i građanke, svi smo po Ustavu RH (čl. 14.) jednaki i jednakopravni, jedino da se obratite Ministarstvu branitelja za pomoć u situaciji u kojoj ste se našli...
 20. Sviđa mi se
  hasko je reagirao na Mister-X u Priznavanje HRVI   
  ako ti priznaju da ti je bolest posljedica rata ...imaš šanse..
 21. Sviđa mi se
  hasko je reagirao na Ruby_Danderfluff u Rokovi očitovanja nakon podnošenja prigovora na kazneni nalog   
  Ne postoji rok, sud će zakazati sjednicu optužnog vijeća (obično bez stranaka) na kojoj će raspravljati o osnovanosti optužnice(kaznenog naloga) te ćete dobiti rješenje o potvrđivanju optužnice i poziv na raspravu. Prigovor će se tretirati kao odgovor na optužnicu.
 22. Hvala
  hasko je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Maltretiranje od strane stomatologa   
  Naplaćuju od HZZO-a pa bi bilo logično početi tamo. Naravno, pismenim putem s povratnicom kako biste bili sigurni u dostavu žalbe.
 23. Haha
  hasko je dobio reakciju od G-man u Uvreda preko Facebooka   
  Odgovor takvima : ako ti ne znaš ,kako ću ja.
 24. Hvala
  hasko je dobio reakciju od drot13 u Uvreda preko Facebooka   
  Odgovor takvima : ako ti ne znaš ,kako ću ja.
 25. Hvala
  hasko je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Uvreda preko Facebooka   
  Odgovor takvima : ako ti ne znaš ,kako ću ja.
×
×
 • Napravi novi...