Jump to content

jaz

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postoji slična tema i na njoj broj: 01-4595-145 Nadam se da sam pomogao, ako je greška sorry
  2. Nadam sa da sam na dobrom mjestu postavio pitanje. Naime frendica iznajmljuje svoj stan,podstanari koji su uselili zele da ih se prijavi na toj adresi, e sad nju zanima da li samom prijavom ona mora reci da su oni podsatnari i da placaju stan i placati porez ili ih moze prijaviti kao prijatelje koji tu zive. Znam da bi po zakonu morala placati porez, a zanima me kako se taj porez odreduje kako se prijavljuje cijena stanarine itd. Molim znalce sa pravne strane da objasne kompletan proces od kuda i kako krenuti. Zahvaljujem u njeno ime unaprijed!
  3. Znaci bez poreza i prireza, ma bolje mi sto pputa pitat nego se zeznut. Na mirovinskom sam dobio potvrdu o samo mirovini bez poreza i prireza.A sa porezne je cjelokupni dohodak i posebno porezi i prirezi.Nemam drugih prihoda. Znaci samo netto uh odmah mi je lakse.
  4. Jedno pitanje još u vezi ovog prava na besplatne udžbenike. Koji iznos godišnjeg primanja ide u cenzus, da li iz mirovinskog gdje je mirovina bez poreza i prireza ili sa porezne gdje je sve zajedno.
  5. novi sam u ovome,tj po prvi puta cu predavati dokumentaciju za besplatne udžbenike,ali me zanima nesto imam dvoje klinac a jedno ide 5 raz osnovne a drugo upisalo 1raz srednje,da li za oboje mogu ostvariti isto pravo i da li uz sve papire trebaju i racuni iz knjizare o kupljenim udžbenicima. i jedno jos vaznije posto mi je RVI jos uvijek privremen i cekam rjesenje sa DLP-a da li sve papaire saljem pa onda sa "malim" zakasnjenjem i to rjesenje ili kako .molim iskusnije znalce da mi odgovore HVALA
  6. Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru! Da status branitelja dragovoljca imam,a sad mi je lakše jer ko zna kad će mi DLP poslati privremeno riješenje. Hvala puno!
  7. Molim one koji znaju da mi pojasne. Branitelj sam dragovoljac,čekam drugostusanjsko rješenje(po drugi put). Zanima me da li moj sin koji treba upisati srednju školu ako ima bodovni prag ima i prednost pri upisu. Zahvaljujem unaprijed.
  8. Pozdrav,isprika sto se nisam odmah javio. Da skratim,rjesio sam dopunsko,na osnovu mirovine 100% vojna,bez HRVI,ali trebalo je proteci vremena i tri sluzbenice koje su citale zakon koji sam im donio,i razlicito tumacile.A na kraju su shvatile da ipak imam pravo. Zahvaljujem svima na savjetima.
  9. Nevidim razlog za bacanje nekoga kroz prozor.... Zadnje rjšenje o mirovini 100% u svezi rata mislim da će biti dovoljni argument za izdavanje iskaznice o pravu na besplatno zdrastveno osiguranje...bez obzira na status HRVI... Napomenite da tražite po drugoj osnovi(100% u svezi rata) Naime Vi ostvarujete oslobađanje po dvije osnove ....kao HRVI...ili više od 30% u svezi rata.... Hvala! Ma ono bacanje kroz prozor to je samo figurativno nisam jos dotle stigao iako me ovakve stvari ljute. Hvala puno nadam se da cu sutra rijesiti pozitivno svoj problem. Pozdrav!
  10. Branko hvala na objasnjenju,znaci sutra ispocetka jer danas sam bio sa starim rijesenjem i objasnjenjem da je postupak u tijeku i nece nitko ni da me slusa,hladno isteklo vam je rjesenje po cenzusu morate platiti dok nedobijete novo rjesenje.Nemas sanse ni da pokusas nesto objasniti,i onda kazu branitelji su nasilni,pa ko nebi bio doslo mi je da ju izbacim kroz prozor danas,toliko arogantno ponasanje. U svakom sluccaju hvala budem suta opet na ovaj nacin.
  11. ok ovo HRVI 20-100%,ali jedno privremeno rjesenje mi je isteklo a cekam poziv za ponovno vjestacenje PLP.da li mi se tu priznaje rjesenje koje je isteklo ili...sorry nije mi jasno
  12. hvala ali na koji nacin,jos uvijek nisam nista od PLP,a staro rjesenje mi je isteklio
  13. Treba mi pomoc,umirovljeni sam dragovoljac,100% vojna mirovina,cekam poziv na PLP po drugi put,imao sam ostvareno pravo nisam placao dopunsko zd. osiguranje. Zanima me da li i dalje imam pravo na besplatno dop.zd. osiguranje,i na koji nacin da ga ostvarim. dosta hitno
  14. Potpisujem gornji post a isto tako me zanima da li prodajom udjela se skroz ispada iz igre
  15. meni nije nešto jasno,prodao sam svoje udjele,ali u trenutku prodaje tj. taj isti dan išao sam u FINU pitati za dividendu za 2008.g.,rečeno mi je da u slučaju isplate dividende imam pravo na istu. pa mi nije sad jasno Buda tvoje tumačenje...jer udjeli su bili u mom vlasništvu u 08.god.,nevidim razlog zašto nebi imao pravo na dividendu... molim pojašnjenje...hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija