Jump to content

kud_bas_mene

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok, zanima me sljedeca situacija. Djevojka zeli raditi preko webkamere. Dakle servis je potpuno legalan, javan i ugovor se ispunjeva klikom na "I agree" preko online forme. Recimo da se radi o servisu na http://www.webcams.com/ . Dali se takav tip posla u kojem klijenti koji plate mjesecnu clanarinu za username i password, te onda putem racunala gledaju djevojku koja se snima webkamerom smatra prostitucijom? Dakle fizickog kontakta nema. Klijent placa cijenu po minuti gledanja, te u pravilu govori djevojci sto zeli da ona radi. Slika se putem webkamere uzivo prenosi na zaslon klijenta. Novac djevojka dobiva uplatom na bankovni racun, putem čeka ili uplatom na servis internet bankarstva. Dali se ovo moze okarakterizirati kao prostitucija? Dali osoba koja u svoj stan dovede djevojku koja bi radila gore opisan posao moze biti optuzena radi organiziranja prostitucije, svodnistva itd.? Dakle jos jednom ponavljam: fizickog kontakta nema, novca u kešu na ruke nema. Sve transakcije vrse se preko legalnog i registriranog posrednika.
  2. Molim vas, evo naveo sam sve detalje koje ste trazili!
  3. dobit ces kaznenu i prekrsajnu prijavu. na kazenenom sudu dobiti ces uvjetnu zatvorsku kaznu. na prekrsajom sudu ces dobiti novcanu kaznu te zastitnu mjeru obaveznog ljecenja. ukoliko ti kazneni sud odredi pravomocnu presudu prije okoncanja postupka na prekrsajnom sudu, postoji sansa da se proces na prekrsajom sudu prekine. posto nemozes utjecati na vrijeme sudjenja na bilo kojem od sudova o tome ce u dobroj mojeri oluciti sreca. nista strasno ako si vise ne dopustis takvo djelo.
  4. Zaboravio sam reci da sam djelo pocinio u drugoj zupaniji. Mozda su radi toga uz poziv poslali i optuzni prijelog sa obrazlozenjem?
  5. Dakle, dobio sam: Poziv: U kojem pise datum, sat i mjesto u kojem se moram pojaviti na sudu sa dokazom o prosjecnoj mjesecnoj placi u zadnja 3 mjeseca. Posto ne radim, tojest student sam, neznam sto da im donesem. Potvrdu sa faxa necu moci donjeti jer sam ove godine izgubio studentska prava, buduci da sam posljednja generacija "starog" sistema studiranja. Optuzni prijedlog: U kojem pisu moji osobni podaci, te opis djela koje sam pocinio. Takoder pise da sam student, sto i jesam, pa se nadam da ce podatak koji su sami naveli uzeti u obzir. Obrazlozenje: Prepisat cu podcrtane tocke: 1. Da se protiv okrivljenika provede prekrsajni postupak. 6. Da se okrivljenika proglasi krivim i kazni novcanom kaznom u iznosu od 5000kn, te da se uz kaznu izrekne zastitna mjera oduzimanja droge i obaveznog ljecenja od ovisnosti. 10. Da se odluka o prekrsaju dostavi podnositelju optuznog prijedloga. Eto. Recite mi molim vas, postoji li sansa da se postupak obustavi. Ukoliko se ne obustavi na temelju pravomocne presude kaznenog suda, moze li se obustaviti ili barem ponisti globa od 5000kn buduci da sam student i da sam slomio koljeno prije mjesec u pol dana, o cemu imam svu medicinsku dokumentaciju? Ja zaista nemam novaca niti cu moci raditi jos neko dulje vrijeme radi ozljede koja je dosta ozbljna. Unaprijed zahvalan
  6. Uhvacen sam (22g, student, nikad kaznjavan, nikad privodjen, nikad nista), sa 0,7g marihuane. Kazneni sud mi je odredio 1 godinu uvjetne. Danas sam dobio poziv za prekrsajni sud. Pise da moram platiti 5000kn i obavezno se ljeciti. Postoji li sansa da se taj proces obustavi, buduci da mi je kazneni sud vec odredio kaznu a ja sam u gipsu? Prije 5 tjedana sam slomio koljeno te se jos uvijek ljecim, za sto mi je potreban novac, a nemogu raditi. Oce li mi zbog toga ici na ruku, ako na sud uzmem svu medicinsku dokumentaciju? Puno Vam hvala!
  7. Meni su sudili u sasvim drugoj zupaniji jer se incident dogodio tamo. Jeli praksa ista? Idem to hitno rijesiti da nebi decki dosli po mene zbog 300kn. Ne razumijem zasto je tako tesko bilo u samoj presudi dati uputu o podmirenju tih sudskih troskova. A sto je sa prekrsajnim sudom?
  8. jel mozes reci zasto ti pregledavaju racunalo?? zaista me zanima!
  9. Student, 23g, do sada nikad kaznjavan. Pao sam sa 0,7g trave, i dobio sam prije tocno 2 mjeseca doma presudu po kojoj sam kaznjen sa godinu dana uvjetne kazne. Na presudu se nisam zalio jer cijelu stvar zelim sto prije zaboraviti, ali u presudi pise i da sam obavezan platiti 300kn sudskih troskova. Nisu mu poslali uplatinicu niti uputsva gdje i kako mogu platiti tih 300kn. Proslo je 2 mjeseca i ja nisam vise nista dobio postom. Malo me strah da me sad jos ne ganjaju zbog tih 300kn. Moja pitanja su: Sto sa tih 300kn? Ocu li dobiti uplatinicu doma? Kada i dali mogu ocekivati rjesenje od kaznenog suda? Kada i dali mogu ocekivati poziv za prekrsajni sud? Hvala vam puno. Forum je odlican i obiluje dobrim informacijama!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija