Jump to content

balkan

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. slažem se s tobom. uz to su toliko komotni da im se ne da uz pomoć jmbg tražiti oib, ili ne znaju da se to može. ali još uvijek mi nitko dao odgovor na pitanje. ako imam dva stana i dva prijemnika, moram li dvije pretplate plaćati? nekada se nije moralo. morat ću na kraju pitati hrt iako mi se gade.nije problem samo s tv pretplatom, već što ova država sve više liči na kuću velikog brata.
  2. nisam im ni dao oib,štoviše ovo je drugi put kako traže, a pozivaju se na zakon o oib-u, iako nisam uspio isčitati zašto bi oni imali to pravo. što je iduće, ugradnja čipa pod kožu i antene u glavu? što se tiče stanova, vikendica, kuća i prijemnika, nije problem ako vlasnik nema u oba tv, već je pitanje što ako ima?
  3. zahvaljujem na mišljenju, ali nisam dobio odgovor na pitanje koje sam tražio. Znam ja da se mora samo umrijeti, ali me zanima imaju li po zakonu pravo tražiti oib, odnosno, da li sam im po zakonu dužan, dostaviti ga na njihov zahtjev. a isto znam da smiješ imati sto tv prijemnika, a pitanje je bilo; ako se plaća pretplata za jedan, mora li se plaćati i za ostalih 99, ako su vlasništvo iste osobe. Isto znam da je bilo dovoljno plaćati za jedan prijemnik, ali zakoni se tako brzo mjenjaju, da ne stignem pratiti.
  4. Danas mi je stigao dopis od hrvatske televizije u kojem uz uplatnice traže da im dostavim svoj OIB. Imaju li oni pravo to tražiti, odnosno da li sam dužan to napraviti? A drugo pitanje ako netko slučajno zna odgovor, odnosi se na sljedeće: ako je netko vlasnik dva stana i u svakom ima televizor, mora li plaćati dvije tv pretplate?
  5. pozdrav svima,mama mi je darovala stan i o tome sacinila darovni ugovor.zanima me da li postoji rok u kojem trebam prepisati stan na svoje ime,tj.regulirati to u gruntovnici?hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija