Jump to content

mlinka

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hrvatska država se stvarala i branila i u BiH i nikada se nismo dijelili na HV i HVO,nego smo jeli iste konzerve,pucali istu municiju,nosili istu odoru i sanjali isti san. Pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje bili!
  2. Čestitke i da je dugo,dugo koristiš a reci mi koliko si imao ukupno staža Pozdrav braniteljima ma gdje bili!!
  3. prijatelju i meni se to jučer dogodilo,međutim popodne se opet vratilo i sad je sve u redu vjerojatno je do njihove poslovne mreže pozdrav braniteljima ma gdje bili
  4. Dobro ti je odgovorio moja generacija buda 1965 pročitaj što ti piše u dnu svake stranice rješenja koji je razlog umirovljenja
  5. Navedi koja je vrsta mirovine (profesionalna ili opća) ako je profesionalna imaš pravo raditi sama što će ti koeficijent biti 0,5 od najniže mirovine umanjen za invalidninu iz BiH Pozdrav i REGISTAR NA VIDJELO (Nas tri brata preko trinaet godina rata)
  6. pozdrav braniteljima! Zanima me da li skorašnje izmjene zakona o braniteljima utiču na Ugovor o suradnji stradalnika HVO-a i ako utiču koje su to. Još bih molio izračun za prijatelja (vojni dio) Profesinalna,RVI 20%,omjer 20 rat (ranjavanje) 80% mir 48 mjeseci prva crta,čin vojnik,HVO
  7. Hvala veteranina na odgovorima! Najvjerojatnije se radi o tome jer sam promjenio u međuvremenu područnu službu HZMO-a pa pretpostavljam da će cijeli moj dosije prijeći u Područnu službu Vukovar. Pozdrav!
  8. Pozdrav braniteljima! Uložio sam žalbu na rješenje Područne službe HZMO-a 28.12.2008.Nakon dolaska žalbe u središnju službu predmet obrađuju referent za žalbe i sporove,referent za vještačenje,na korisničkim stranicama stoji: 20.06.2009 aktivnost Primopredaja spisa u rad zadužen Prijepis 23.07.2009 aktivnost Arhiviranje spisa u rok zadužen Rok provedbe inz Molim one koji su imali iskustva s ovim i iskusne veterane da pojasnu proceduru i da li se bliži kraj rješavanja žalbe Podrav!
  9. Hvala Kompa nadam se da ću imati dovoljno živaca i strpljenja do konačnog rješenja Pozdrav svima (posebno pajdi Posavini)
  10. pozdrav svima 30.12.2008.g.uložio sam žalbu na rješenje područne službe HZMO-a,16.01.2009.g.stiže u Središnju službu da bi od 01.04.zaprimljena kao Primopredaja spisa u rad kod referenta za vještačenje pitanje: Koja je naknadna procedura i koliko to vremenski može potrajati i da li vrijedi slati požurnicu
  11. Zasto onda Podrucna sluzba nije jednostavno poslala odbijenicu na zalbu? Ja sam u zalbenom roku poslao zalbu sa 3 specijalisticka nalaza i misljenja za ocjenu a nakon toga jos 2 i to Podrucnoj sluzbi i Sredisnjoj sluzbi. Da li ce Sredisnja sluzba uvaziti ta dva nalaza buduci da nisam mogao u 15 dana obaviti 5 specijalistickih pregleda a Podrucna sluzba je u medjuvremenu prebacila predmet u Zagreb bez uvida u ta 2 nalaza? To znači da je PS HZMO postupajući po vašoj žalbi sukladno ZUP-u provela sve što joj je obveza u postupanju sa žalbom ( to i po elementima navela), o tome vas obavijestila i dostavila žalbu s cijelim predmetom na odlučivanje Središnjoj službi. Što se tiče PS HZMO kao prvostupanjskog tijela vaša žalba je neosnovana. Odluku donosi Središnja služba sukladno ZUP-u. To znači da uzrok invalidnosti - nesposobnosti za rad nije jedan - jednog tipa nego zbirni (dva ili više) i temeljem toga će se odrediti mirovina (kumulirana mirovina) s obzirom je li i koliko uzrok invalidnosti u svezi sudjelovanja u obrani suvereniteta RH odnosno nije u svezi.
  12. Molim "veterane" da mi pojasne znacenje dopisa Podrucne sluzbe na izjavljenu zalbu. U skladu s odredbama clanka 120. ZOMO, dostavlja se zalba na rjesenje ove Podrucne sluzbe. Zalba je dopustena, pravodobna i izjavljena od ovlastene osobe (cl. 234 ZUP ): U smislu clanka 236 i 237 ZUP-a proveden je novi postupak. Obzirom da novoutvrdjene cinjenice ne utjecu na pravilnost pobijenog rjesenja,predmet se dostavlja Sredisnjoj sluzbi na rjesavanje povodom izjavljene zalbe. Jos bih molio objasnjenje pojma kumulirani uzrok u nazivu ( invalidska mirovina zbog profesionalne nesposobnosti - kumulirani uzrok ). Pozdrav braniteljima.
  13. Molim "veterane" da mi pojasne znacenje dopisa Podrucne sluzbe na izjavljenu zalbu. U skladu s odredbama clanka 120. ZOMO, dostavlja se zalba na rjesenje ove Podrucne sluzbe. Zalba je dopustena, pravodobna i izjavljena od ovlastene osobe (cl. 234 ZUP ): U smislu clanka 236 i 237 ZUP-a proveden je novi postupak. Obzirom da novoutvrdjene cinjenice ne utjecu na pravilnost pobijenog rjesenja,predmet se dostavlja Sredisnjoj sluzbi na rjesavanje povodom izjavljene zalbe. Jos bih molio objasnjenje pojma kumulirani uzrok u nazivu ( invalidska mirovina zbog profesionalne nesposobnosti - kumulirani uzrok ). Pozdrav braniteljima.
  14. Prije mjesec dana dobio sam rjesenje HZMO-a odnosno Podrucne sluzbe i to profesionalna nesposobnost 20 % ranjavanje i 80 % bolest. Posto sam bio pripadnik HVO-a priznato mi je pravo na invalidsku mirovinu profesionalna nesposobnost nevjerojatnim iznosom od 308 kn. Izvadio sam nove nalaze (povoljnije za mene) obzirom da su prethodni bili stari 5 godina i ulozio zalbu na rjesenje naslovljenu na Žalbeno vijeće Upravnog vijeća zavoda i poslano na moju podrucnu sluzbu HZMO-a. Pitanje: Kakva je moja daljnja procedura zalbe, tko je razmatra odnosno nove nalaze, da li vjestak u podrucnoj sluzbi ili sluzbeno vijece izravno i u kom bi se roku mogla naci na tom vijecu pretpostavljam u Zagrebu. Zahvalan: svima na komentaru i odgovoru.
  15. Pripradnik sam HVO-a sa prebivalistem u RH a zaposlen sam u BiH (22 godine staža). Jučer sam dobio rješenje od HZMO-a profesionalna nesposobnost 20% ranjavanje i 80% bolest koju po Ugovoru neocjenjuju,sa statusom HRVI,čin vojnika(46 mjeseci ratišta - prva crta ) polaznim faktorom 1,50 i mirovinskim faktorom 0,5 sa iznosom mirovine 446,61 umanjena prema odredbama Ugovora iznosi 308,47 KN. Zahtjev predan 27.07.2006. bez mogućnosti isplate zaostataka. Molim vas za savjet što da radim i odgovor da li imam pravo liječenja u RH. Molim za hitnost.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija