Jump to content

hus

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima! btw., bio sam kod sutkinje i predao neki zahtjev da se i mene uvrsti u tu parnicu kao treću osobu. Rekla je da će sad i nas obavještavati kad slijedeči put bude ročište, odnosno slijedeči korak u ovrhi. Ma, tip u stvari i nema neki veliki dug, kojih 40000 kn ( zemljište vrijedi kojih 3mil.) no stvorio mi se problem što je tip nestao i ne mogu ga naći.
  2. A usput još jedno pitanje: da li postoji zakonski rok u kojem se mora zemlja prenjeti na novog vlasnika?
  3. Kupio sam nekretninu, upisao sam se u katastar no prije negoli sam se upisao u zemljišnu knjigu, netko je legao na tu zemlju ovrhom. Zemlju sam kupio 2003,upisao se u katastar i platio porez. Predao zahtjev za upis u gruntovnu ali mi je isti 4 godine kasnije obijen zato što nisam napravio parcelaciju. U ZK ulošku stoji zabilježba djelomično odbijenog zahtjeva. No,2010 netko je pokrenuo ovrhu nad prvim vlasnikom a s obzirom da se on još uvjek vodi kao vlasnik , stavljena je na prodaju i zemlja koju sam ja kupio. Mene zanima da li će se priznati ugovor, posjedovni list i plačen porez na tu nekretninu kao pravo prvenstva na tu zemlju jer sam ju kupio prije ovrhe? I gdje se uopće moram obratiti za taj problem?
  4. Danas sam bio u poreznoj ispostavi kod svoje referentice. Ona kaže da samo nastavim sa uplatama kao i do sada i da neče biti nikakvih problema.I ona kaže da mi neče raditi ovrhu nad vozilom sad kad sam vratio veči dio duga. Kaže da se ni ovršni odjel ne drži fiksno onih šest mjeseci te da ako i dođe do pokušaja ovrhe,da pokažem koliko sam uplatio do sada i da ću vjerojatno dobiti novu odgodu ovrhe. Hvala svima na savjetima.
  5. Našao sam neki "naputak o kriterijima za reprogram dospjelih a nenaplačenih potraživanja". Što je to?
  6. Žalba je predana usmeno odmah. No onda sam dobio nalog to rješiti do kraja godine.Da li mogu dobiti dulji rok? Čovjek na ov.odjelu ga odbija dati,da li ga je moguče zaobič? Mjesečno imam doprinosa za platit cirka 4000.00kn ,ja sam u četiri mjeseca platio 44000.00kn.
  7. Ovršno rješenje je izdao ovršni odjel u Zagrebu a ja spadam pod poreznu ispostavu Samobor.Da li se mogu nagoditi u Samoboru ili moram ići u Zagreb?
  8. vlasnik sam obrta koji je aktivan.u sedmom mjesecu doneseno mi je rješenje o ovrhi nad autom.dug po tom rješenju je 67000,00kn. do sada sam platio 44000.00kn od tog duga. gospodin na ovršnom odjelu inzistira da do kraja godine moram vratiti cijeli dug ili će mi oduzeti vozilo. Da li je moguče zaobič ovršni odjel? Ja priznajem cijeli dug i ne tražim otpis duga, samo tražim dulji rok otplate. Dug je od 6mj 2007 na dalje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija