Jump to content

tedis

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaposlen sam u lokalnoj samoupravi i saznao sam da mi tijekom ljeta misle odrediti radno vrijeme na način da ujutro odradim 6 sati (od 7-13) i navečer 2 sata (od 20-22), i tako svaki dan. Da li je to u skladu s zakonom?
  2. obzirom da poslodavac nema službeno vozilo dao mi je putni nalog da s svojim vozilom idem na službeni put, na kojem sam imao prometnu nezgodu s drugim vozilom. Bila je policija, napravila zapisnik, puhao u balon. iz zapisnika se ne vidi krivnja(mada je moja krivnja veča) oba smo krivi. da li imam pravo na naknadu štete za popravak vozila kod poslodavca?
  3. Hvala na brzom odgovoru, na gruntovnici nismo bili upisani,po mom saznanju on je stekao vlasništvom kupnjom svoga dijela od prednika sadašnjih (sada bivših) upisnika u gruntovnici, od kojih smo i mi (moj pradjed 1925)kupili polovicu. Od tad smo mi i fizički u posjedu iste jer nam je ona sastavni dio dvora ispred kuće. Možda su to oni nenamjerno napravili (sumnjam da ih pravnik nije upozorio da su i dugi upisani na katastru)ili je to po sistemu app(ako prođe, prođe). Mislio sam, obzirom da je to friško da se da to i dugačije riješiti. Lp
  4. na čestici od 40 kvadrata u katastru smo upisani na polovicu dok su na drugoj polovici upisani prijašnji vlasnici. u međuvremenu se na tu istu parcelu (cijelu) tužbom upisao stvarni vlasnik, ali vlasnik samo one druge polovice. mi smo to saznali slučajno pregledavajući na internetu stanje, jer smo se spremali utuživati vlasnika. na koji bi način to bilo najlakše napraviti?! brisovna tužba?! napomena:posjetili smo upisanog vlasnika koji nam je potpisao papir na kojem kaže da nikad nije bio u vlasnik našeg dijela
  5. 2006. godine sam s tetom napravio ugovor o doživotnom uzdržavanju kod javnog bilježnika. Teta je preminula, da li plaćam 5% poreza na nasljedstvo?
  6. pomoć, ako može čim novija skripta za DSI. Zahvaljujem tedis@net.hr
  7. molim sktiptu za DSI i da li ima neko ko je polagao sss, komunalni redar. pozdrav tedis@net.hr
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija