Jump to content

penava

Korisnik
 • Broj objava

  242
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O penava

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Obavezno odjavite prebivaliste u Hrvatskoj i prijavite u Sloveniji. Moj je savjet da odjavite trajno i vratite osobnu, kada cete se vracati lako se ponovno prijavite i napravite osobnu
 2. GDPR nema nikakve veze s ovim, na javnoj povrsini se smije slikati koliko se zeli i koga se zeli, ali ima jedan drugi problem, mogli biste se naime optuziti za koristenje mobitela u voznji. Ono sto mozete uciniti jest prijaviti ovo najblizoj postaji prometne policije, uz podatke o automobilu (registracija ce biti dovoljna). Bit ce vasa rijec protiv njegove (on ce reci "ja nisam") ali mozda ga policija zaustavi nekad na tom podrucju i zatekne u cinjenju prekrsaja.
 3. Sprijatelji se s policijskim sluzbenicima koji obicno rade nocnu smjenu, i neka se slucajno nadju u blizini u 00:31 koji put u mjesecu. Kazne za ugostitelje su takve da im se nece isplatiti nastaviti krsiti radno vrijeme. To i dalje ne rjesava problem buke, ali barem ces imati tisinu u nocnim satima.
 4. Kazes da se vecina zali? Izvlastite ih, po vasoj prici mi se cini da su se stekli uvjeti za prisilno izvlastenje. Pogledajte clanke 98 i 99: https://www.zakon.hr/z/241/Zakon-o-vlasništvu-i-drugim-stvarnim-pravima
 5. Odgovor na prvo pitanje - razlika izmjedju prekrsajnog i kaznenog postupka - jedni i drugi postupci sankcioniraju ponasanje koje povredjuju drustveni poredak. Hrvatsko zakonodavstvo razlikuje lakse prijestupe (prekrsaje) i teze (kaznena djela). S obzirom da su kazneni postupci skupi i kompliciraniji, a nema smisla, karikiram, voditi jedan takav kompliciran postupak za svako mokrenje "iza konja" ili parkiranje na trotoaru, ta dva zakonodavstva su razdvojena. Danasnji prekrsajni postupci su vise slicni upravnim postupcima koji se brzo rjesavaju i smatra se da ta razina osigurava dovoljnu zastitu drustva. To nije slucaj u kaznenim postupcima, koji zbog djela koji u svojoj naravi mogu ostaviti teske i dugotrajne posljedice i po ostecenika i po okrivljenika i zbog toga se vode na nacin koji osigurava visoku razinu pravne sigurnosti. Drugo se pitanje moze postaviti ima li smisla kazneno sankcionirati neka djela poput klevete, uvrede i sramocenja, odgovor na to pitanje mogu dati pravnici i sociolozi, zakonodavstvo se stalno razvija i prilagodjava drustvu.
 6. penava

  Građansko uhićenje

  Takodjer ne treba smetnuti s uma da jednako kako policija prvenstveno pazi na svoju sigurnost i sigurnost ostalih gradjana, tako treba postupati i gradjanin. Bolje je obavijestiti policiju kao sto Drot kaze da se ne bi ponovio slucaj Dragutina Golika, pokoj mu dusi.
 7. Kontaktiraj banku ali vjerojatno budes morao doci osobno. Meni se slicno desilo, samo u PBZ-u, transakcija je sjela na zamrznuti racun pa sam morao otvoriti novi (stari se nije mogao vise aktivirati) i nakon par dana su mi prebacili novce.
 8. Ovo sto se tebi naplacuje je PDV i troskovi poste zbog poreske deklaracije, nema veze sa carinom. PDV se placa na proizvode kupljene izvan EU, puno drzava clanica je do prosle godine bilo nemarno s deklaracijama, pa su propisi poostreni.
 9. penava

  RAČUN IZ BOLNICE

  Svaki pojedinac je sam odgovoran da se prilikom raskidanja radnog odnosa a ukoliko ne ostvari novi, sam prijavi na HZZ i ostvari pravo na osiguranje kao nezaposlena osoba na teret HZZ-a. Turisti su duzni nositi vazecu europsku zdravstvenu iskaznicu. Ono sto bi ja pokusao na tvom mjestu, iako su male sanse jer si sam kriv, ali vrijedi probati, otici na HZZO i pokusati ih pridobiti da podmire racun: https://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-troskova-koristene-zdravstvene-zastite/
 10. Ili i dalje zivite u Zagrebu i imate tamo adresu, ili iznajmite/kupite stan u Sloveniji i tamo prijavite adresu. Sve ostalo nije u domeni zakonitog, uz moguce posljedice i za vas i za onog koji bi vas fiktivno prijavio na svoju adresu.
 11. penava

  Odjava iz hr

  Vozacku mozda ne mora mijenjati, ovisi o kojoj se zemlji radi.
 12. Stupanjem Opce uredbe o zastiti podataka imas pravo znati na koji nacin se tvoji osobni podaci razmjenjuju i s kime, ovakva formulacija "s drugim subjektima" je nedovoljna. Svaka privatna i pravna osoba koja obradjuje podatke mora voditi tzv. "registar registara" (poglavlje IV, clanak 30 OUZP) i u svakom trenutku znati gdje i na koji nacin se podaci obradjuju, cesto se radi o tzv. informacijskim uslugama "u oblaku" gdje se osobni podaci prenose trecoj strani, izvrsitelju obrade. U takvim slucajevima mora postojati ugovo sa izvrsiteljem (poglavlje IV, clanak 28 OUZP). Pitaj u klubu tko su ti "drugi subjekti". U tvoje ime ne mogu raditi ono sto zele, samo ono na sto si dao pristanak.
 13. Probaj prvo ljudski, kako si i sam rekao razgovarati sa vlasnikom. Sljedeci korak je veterinarska inespekcija
 14. Tako je, mislim prekrsaj je nesporan, ali... ako ti se da, napisi dopis prema Zagrebparkingu i pitaj zasto je vozilo premjesteno, pa posalji ovdje odgovor kad i ako odgovore
 15. A hitna je vjerojano obavijestila (jesu li poslali "crveni papir"?)
×
×
 • Napravi novi...