Jump to content

Klaric

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Klaric

    Biseri

    Da bste bili uspiješni morate znati dvije stvari. 1. Nikad nesmijete drugima reči sve što znate. 2. Dosadilo ginekologu njegov posao pa se odlučo zaposliti u automehaničarskoj radioni.Njegov novi poslodavac nakon što je čuo sa čime se ova bavio odluči da se malo našali sa čovjekom pa mu ponudi 2000 eura ako ovaj uspije rastaviti cijelu mašinu te je isto tako i sastaviti a da nakon toga auto radi. Nakon par dana donio mehaničar 3000 eura te ih uruči ginekologu sa objašnjenjem da je 1000 eura za rastavljanje mašine, 1000 eura za sastavljanje i još 1000 eura zato jer je sve to obavio kroz aspuh.
  2. najljepše zahvaljujem. Još samo jedno pitanje. što ako se poslodavac ne želi držati toga zakona. Koje službe su mjerodavne. tj. na koga se mogu pozvati od mjerodavnih tjela ili ti gdje mogu potražiti pomoć?
  3. zakon o radu određuje da radnik za rad nedjeljom ima pravo na povećanu plaću, zakon ne određuje koliko to povećanje treba biti, ali i ako nije regulirano posebnim aktom poslodavac plaća mora biti POVEĆANA. Što se tiče tjednog odmora radnik ima pravo na tjedni odmor nedjeljom u trajanju od najmanje 24 sata neprekidno, a ako je bilo prijeko potrebno da radi nedjeljom mora mu se za svaki radni tjedan osigurati jedan dan odmora u razdoblju određenom kol. ugovorom, pravilnikom o radu i s. citirano s rasprave slobodni dan-hitno. ja imam situaciju da radim u pekari.radi se svaki dan ujedno i nedjelja i do sada nije bilo problema sa slobodnim danima. otkako dao sam otkaz objavljeno mi je da ja unutar otlaznog roka nemam pravo na slobodni dan u tjednu bez obzira što mi je nedjelja radna. dali se ja mogu pozvati na gore navedeni zakon da dobijem taj slobodni dan? i što napraviti ako mi ga ne ustupe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija