Jump to content

cannondale

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako; Prošle godine prodavao sam jednu stvar. Došao je moj kolega i rekao da ima kupca za istu i da će mi odmah donjeti novce! Međutim vrijeme je prolazilo a novaca nigdje on se je uvijek igrao na kartu tipa bit će sutra, ponedjeljak, početkom mijeseca ect... Onda je meni prekipjelo pa mi je dao jednu stvar kao garanciju da će mi vratiti novce. Međutim, jednog dana je došao i pod prijetnjom mi oduzeo tu stvar. Nekoliko dana poslje toga prijavio sam ga policiji i on je bio na obavijesnom razgovoru u stanici gdje je valjda priznao (nisam siguran) da mi je dužan novce. Poslje toga su me zvali iz policije da im javi kad mi vrati novac. Međutim novca još nema pa sam ga ponovono prijavio policiji no policija do sad nije učinila ništa! Ovako ja nemam ugovor koji svjedoči da sam mu ja dao tu stvar da proda ali imam svijedoka kada mi je došao prijetiti pred kuću, SMS poruke gdje obečaje da će vratiti svotu te račun i garanciju od te stvari! Mogu li se navedene stvari iskoristi kao dokazi protiv te osobe i što bi trebao dalje učiniti?
  2. ajoooooj, HOK, HOK! Ja sam imao sličnu situaciju. Naime, meni je dok sam bio na treningu vozač oduzeo prednost i naravno preletio sam preko njega. Bicikla je pukla na pola i naravno taj vozač je bio osiguran kod HOK-a. To je bio živi "show" poslje oko odštete za biciklu. Naime, bicikla košta 19,000 kn i bila je stara 6 mj. dakle nova. Prvo su mi podnudili 6000, pa 8000, pa sam uzeo odvjetnika pa je bilo 10500 pa sam i to odbio da bi na kraju jedva izvukao 12 000. Ali to nije sve, nakon što sam pristao na odštetu, na ugovoru je jasno pisalo da se isplata vrši u roku od 10 dana, ja sam je čekao 3 mijeseca!!! Stalno su se pravdali nekim glupim ali doista glupim izlikama. I jedva sam to na kraju dobio kad je odvijetnik posalo opomenu pred tužbu i stalno smo vršli pritisak na dotično osiguranje. Tako ako i Vi planirate izvuči pošteno cifru od tog tzv. osiguranja morate bit jako uporni i naravno ništa nemojte radit bez odvjetnika!
  3. Ma dobro kod mene je situacija čista, ugovor je potpisan od obe strane! Ima stavka da je isplata u roku 10 dana a oni taj ugovor krše! Da je kojim slučajem obrnuto siguran sam da bi se kod mene doma napravila već i ovrha! Žalosno ali istinito
  4. Hvala Vam puno na informaciji! Ali mene strašno zanima znate li možda zašto oni krše potpisani ugovor i koji su njihovi, nazovimo ih, argumenti za takav postupak?
  5. Pozdrav svima i nadam se da će mi netko uspijeti pomoći ili bar nešto sugestirati! Ovako problem je slijedeći: Ljetos sam imao prometnu neserću na bicikli tj. osobni automobil mi je oduzeo prednost na 5 metara stoga nisam imao vremena reagirati. Bicikla je pukla na pola (karbon) i nakon odbijanja par ponuda od osiguranja koje ima okrivljenik za nesreću tj. HOK Osiguranje, prihvatio sam iznos od 12 000 kuna. E sad tu ponudu sam dobio 21.10. 2008 na iznos od 12 000 kn ja sam je potpisao i posalo u zagreb faksom. Na ugovoru jasno stoji stavka da ISPLATA ŠTETE SLIJEDI U ROKU OD 10 DANA. A ja te pare, pretpostavljate, nisam vidio do danas tj. prošlo je puna 2 mijeseca! I normalno u međuvremenu smo ja i moj odvjetnik stalno zvali u zagreb da vidimo di je zapelo a ono što je mene najviše zasmetalo je to da oni konstantno lažu i to od obične službenice do direktora. Odgovri su bili u stilu: uplata će biti sutra ili prekosutra, nazovite sutra i sutra i sutra..., u jednom trenutku su i izgubili moje spise!, da bi nakon nekog vremena došao do direktora za isplatu šteta koji mi obečaje isplatu u roku od par dana! Ali jedan me njihov odgovor naprosto oduševio: službenica- "ni mi neznamo u čemu je problem, ali vi ste definitvno u pravu" Naravno da ni od direktorovih obečanja nije bilo ništa, pa je moj odvijetnik poslao opomenu pred tužbu. I sada ćemo vidjeti šta će biti! Mene zanima da li ja imam pravo na kamate, ima li netko sličnih iskustava i da li može netko prerpostavit iz kojeg razloga oni meni obijaju isplatit štetu iako je isplata moral biti u roku od 10 dana???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija