Jump to content

facuk

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O facuk

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala. Dal to znaći da u prijevremenu mirovinu može sa 57 god i četiri mjeseca života kao što piše u članku ili kao što ste gore napisali 01.05.2024?
 2. Poštovani, na već gore navedene činjenice i scanirane materijale našao sam i ovaj članak za koji neznam dal se odnosi na moju bakicu ili ne.. https://www.tportal.hr/biznis/clanak/pogledajte-pod-kojim-uvjetima-roditelji-dobivaju-sest-mjeseci-dodatnog-staza-po-djetetu-foto-20181127 s obzirom da je rodila dvoje djece i bila na porodiljskom (1986 i 1990). Hvala na odgovoru.
 3. Imam opet pitanje. Znači, kad se ode u prijevremenu mirovinu sa penalizacijom od 18%, dal to umanjenje je trajno (do smrti?) ili se ukida kad se dostignu godine (65)?. I još jedno. AVM je dosad bila 66,35 kn, a sad čitam da je uz povečanje neznam~2% ispadne manje od 66,35%. Kako to??? Hvala.
 4. A kako se rračuna invalidska mirovina? Npr kad bih išao potkraj godine......
 5. A sad ono najavljivano za suprugu. Radni staž i pvb prema prilogu. Ona je u dva stupa....neznam od kada...vjerojatno od kad je stupio na snagu. Poslovođa je u trgovini firme sa 150 prodajnih mjesta, i puna kapa joj je svega. Isto bi u mirovinu sutra makar sa penalizacijom. Neznamo koliko bi to bilo. U svakom slučaju mislim da bi i ona morala raditi do 41/60. Neznam isto za koliko. Vjerojatno za minimalac kao i ja. A tako je to, privatni sektor je okrutan. Radi se, al stvarno se radi, i zaradi se, ali poslodavac gleda da što manje uplati u proračun. Kad je čovjek mlađi to mu nije bitno a kad si stariji sam ne možeš ništa promjeniti. Unaprijed hvala na savjetu za suprugu.
 6. Ah, da. Ništa obečavajuće za treću dob.
 7. Hvala i Vama poštovani malicovjek. Samo komentiram činjenice koje su mi malo čudne u situaciji u kojoj sam sada. Radni vijek proveo sam u sekundarnoj djelatnosti (ljevaonica), tercijalnoj (trgovina -obrt), i sada sam u transportu. Kao što se vidi iz scanova gore, mislim da nisam promijenio puno tvrtki u tih 38 godina a obrt sam zatvorio nakon infarkta, jer je bilo jako stresno voditi taj posao. Pošto imam i kv vozač, zaposlio sam se u špediterskoj firmi (i od tada ide beneficija) ali ispalo je da je to još gore. Zbog toga sad intenzivno razmišljam o mirovini. Sreća da ima ovako dobrih ljudi kao što ste Vi (prof i malicovjek) da ljudima kao što sam ja objasnite neke stvari vezane uz mirovinu i staž. U uredima službenice nemaju strpljenja i nakon drugog ili trećeg pitanja osjetite da morate izaći, a tablice za izračun i zakoni (koji se često mijenjaju) su nama nepoznati jer nismo u tome dok nam ne zatreba. Sutra ću sa e-gradjanin skinuti podatke o stažu od supruge pa ću Vas zamoliti za savjet. Hvala još jedanput.
 8. Hvala Vam na iscrpnim informacijama, mada su mi neke stvari nelogične. Kao što rekoh poslodavac mi plaća 470 kn mjesečno za dva mjeseca beneficije na godinu. Da bih stekao pravo na jednu godinu beneficije potrebno je uplatiti 470 x 12 x 6 =33.840 kn. Da bih dobio povrat tih novaca morao bih uživati mirovinu (33840 : 66,35=)510 mjeseci, ili 42,5 god. Mislim da bi mi bilo isplativije za taj iznos povećati prijavu nego plaćati beneficirani staž, s obzirom da veći dio primanja ostvarim u dnevnicama. Vama poštovani gospodine (ili gđa)još jednom puno hvala na informacijama koje su mi puno pomogle. Ako se negdje sretnemo🍵🥂.
 9. Poštovani prof, Izuzetno sam Vam zahvalan za ove informacije koje sam dobio od Vas a nisam ih mogao dobiti u svom mirovinskom uredu jer i sam prijeki pogled činovnice jasno mi govori da sam nepoželjan. Još samo malo pitanjce. 😉. S obzirom da vidim na joppd obrascu da mi poslodavac uplaćuje "Dodatni doprinos za mirovinsko osig. za staž osiguranja koji se računa s povećanim trajanjem" nekih 470 kn koja je korist od toga ako mi se ne pribraja u radni staž, te koliko bi mi bila manja mirovina kada bih išao jednu ili dvije godine ranije. To pitam zbog toga što radim izuzetno stresan posao (dokaz su ugrađena tri srebra prije dvije godine) pa nisam siguran dali ću izdržati još tri i pol god. Hvala.
 10. Poštovani, molio bih Vas da mi objasnite kad stićem pravo na bilo kakvu mirovinu. Ciljam na onu za dugogodišnjeg osiguranika. I na kraju kojem iznosu mirovine se mogu nadati uz argumente koji su u prilogu te da sam rođen 13 studenog 1961, i da od 01.01. 2019. Ide mi staž 12/14 (kao što se vidi do sad je bio 12/15) , drugih povlastica nemam osim 30-tak dana priznatog staža na račun drugog dohotka. I Još jedno pitanje, koji iznos izračuna mirovine se smatra kao mirovina za isplatu, dal je to stavka 9. ili 11? Unaprijed hvala
 11. facuk

  Tražim savjet

  Prijatelju! Ipak ja nisam normalan. Orl liječnik je vidio da mala ima hzzo osiguranje i mogao me poslati u neku kliniku koju pokriva hzzo, kad je isto jasno da je povreda nastala nesretnim slučajem. Moj zaključak: istjeran sam van za vrijeme ravnanja nosa kako bi se nos krivo namjestio,pa bi se napravio zahvat u preporučenoj ordinaciji (jer će svatko to za svoje djete napraviti), a onda pobrati pinku za poslanog pacijenta. Mučnina mi je zbog sveka toga još više kad sam malim pretraživanjem po internetu ustanovio da su dvojica od trojice liječnika pod istragom uskoka zbog krađe nekih patenta, a trećem nema traga nigdje. Prijatelju, ako je tebi sve to normalno onda si sretan čovjek. Dabog da živio stotinu godina u takvoj Hr.
 12. Prije nepuna dva mjeseca kčerka je pala kod kuće na stubištu i slomila nosnu kost. Za 15 min bili smo na hitnoj u jednoj provincijskoj bolnici. Poslana je na rtg snimanje, mada je bilo vidljivo da je nos 1.5 cm u stranu. Za vrijeme ravnanja sestra me je istjerala van iz ambulante mada je kčerka bila maloljetna. Kad je izašla sa ogramnim tufnerom na nosu rekla mi je da nije sigurna da je nos ravan, pošto ga nije u ogledalu mogla vidjeti od suza. Nakon dva tjedna kad je skinut tufner,liječnik se uvjerio da je nos u stranu, na što mi je svojeručno napisao tri adrese privatnih poliklinika ( njegovih prijatelja) u Zg. Prijatelj mi je rekao da će je možda i on operirati u toj privatnoj klinici (neću dopustiti). Operacija košta od 5-15 tisuća kuna. Kčerka ima zdrastveno osiguranje preko majke, a na kolektivnu policu u školi je osigurana od ozljeda na (100%) 60.000kn. Ako platim operaciju dal imam pravo na povrat te, i koliko se moze dobiti na odštetni zahtjev za slomljen nos na policu, pošto liječenje još nije gotovo.
×
×
 • Napravi novi...