Možda sam se krivo izrazio, ali Ultra zbori ono što ja htjedoh reći. Dakle, mislio sam na proizvodnju kolača unutar OPG koji proizvodi voće i žitarice.
OPG još nemamo registriran, ali posjedujemo i voćnjake (manja površina) i zemljište na kojemu su žito/kuruz. Dakle, to ne bi predstavljalo problem. Također imamo i prostor koji uz minimalne korekcije i nabavu dodatnog inventara može udovoljiti svim sanitarnim propisima (za stvarno, jer bez toga se ne bi ni usudili prodavati proizvode).
Znači, prvi korak bi bio registrirati OPG, pa zatim otići do sanitarnog inspektora da se vidi koji su to minimalni uvjeti, pa urediti prostor. Da li znate da li treba kakva inspekcija izaći u prostor? Uvjete pregledava prije početka obavljanja posla sanitarni inspektor i izdaje nekakvu dozvolu ili on samo dolazi u nadzor, pa ako nešto ne valja kažnjava?
Uz kolaće koliko znam treba ići deklaracija. Tko odobrava te deklaracije ili tko ih izdaje?
Hvala svima na dosadašnjoj pomoći.