Jump to content

aris01

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znaci ako sam shvatio... ako me na sudu optuže da sam kriv za to što sam vozio auto jaci od 100ks tužit ce me osiguranje i morat cu im vratiti novac(koji sam npr. potrosio na kupnju novog auta)..zbog 0,3 me nece tuziti to je sigurno provjereno jer pise da mogu do 0,5 i tu ih ne zanima zakon a auto jaci od 100ks ih smeta i tu kao gledaju zakon i zbog toga ce me tuzit bez obzira jel sam kriv ili ne za nesrecu..
  2. Nisam ja vlasnik vozila nego moja majka. Dobro kažete da osiguranje ne bi dalo ponudu da su sigurni u to..
  3. Mislim da moja krivica za nesrecu nije bitna jer se radi o punom kasku tako da oni moraju isplatiti i u slucaju da sam kriv..u ugovoru stoji 0,5 promila tako da niti tu nemaju osnova, jedino ostaje što je auto jaci od 100ks ali opet ja imam dozvolu za b kategoriju i u tom sam trenutku u prekršaju i policajac ako me zaustavi me ne iskljucuje iz prometa niti mi ne uzima vozacku nego mi pise kaznu..ima li nešto u tome ili pricam gluposti?
  4. Pozdrav! U 11.mjesecu sam imao prometnu nesrecu rano ujutro vracajuci se kuci.auto je prešao na moju polovicu,htio sam ga zaobici i izgubio sam nadzor te udario u zid.Šteta je totalna, a vozac nije stao,nije me okrznuo a nisam niti zapamtio regu. Mladi sam vozac(20god), napuhao sam 0,3 a auto je imao 110ks. Svjedoka nije bilo.Osiguranje je kasko(grawe) ponudilo je odštetu te su napisali da ako se sudskim postupkom utvrdi da sam kriv moram vratiti novac.Oni ne žele maknuti tu odredbu iz sporazuma. Da li da potpišem? Koliku kaznu da ocekujem(hoce li mi oduzeti vozacku)?Kako da se branim na sudu? U zapisniku piše da sam pocinio prekršaje po clanku 221, 199, 51 stavci 4,7 i 5 primjenom clanka 293 stavak 1...Buduci da sam student i da nemam novaca za odvjetnike i neznam puno o zakonu molim Vas da mi pomognete što prije,hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija