Jump to content

chersi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u zajednici smo živjeli moj otac njegova kci iz prvog mu braka moja majka i ja, odrasli smo i otišli svaki svojim putem.. Otac je umro a moja majka nasljedila stanarsko pravo, na temelju kojeg je kupila stan. zanima me dali moja sestra po ocu ima pravo nakon smrti moje majke nasljediti njenu nekretninu. ja mislim da ne ,ali obiteljsko pravo je toliko zamrseno da molim za neki savjet.
  2. posadila sam stablo na svom označenom mjestu za parkiranje ispred zgrade u kojoj svatko od nas stanara ima svoje parkirno mjesto. osim sadnje postavila sam i velike vaze sa cvijećem. ne prelazim ničije parkirno mjesto a sve se to nalazi ispred mog balkona jer sam skroz prizemno. znači ne smetam nikome. Suvlasnici nisu izrazili neslaganje. Medjutim investitor nakon dvije godine treba ishodovati uporabnu dozvolu i sad me obavještava da bih trebala ukloniti cvijece prije izlaska komisije za tehnički pregled. PITANJE ima li tko kakav savjet i dali je moguce da zgrada neće proći tehnički pregled zbog mog Cvijeća???????
  3. pitate se- "Zanima me gdje je onda taj novac, ja ga nisam dobila, centar ga nije uplatio u proračun, a naknada mi je svaki mjesec za taj iznos umanjena. " odgovor je - ostao je državi.
  4. dali se za izračun invalidske mirovine uzimaju deset najpovoljnijih godina , ako sam u mirovinu otišao 01.01.1999.
  5. obrati se centru za socijalnu skrb u gradu u kojem zivis,,, tamo ces dobiti sve potrebne informacije
  6. postoji "službeni "obrazac kojim država daje naputak firmi koja ima takvog zaposlenika .Na temelju tih naputaka od strane države ,vas platni ured vam umanjuje pripadajući iznos za porez i prirez i dobiveni iznos salje u centrar za socijalnu skrb. socijalna skrb vam isplacuje onaj iznos koji mu firma posalje i s porezom nema nista. Zakinula vas je država. Nemate pravo na nikakav povrat poreza jer ga vaša firma ne moze prikazati sluzbeno. Tuzno . Cekam godinama da netko posalje u sabor ovo pitanje i da se javno obznani ta sramota.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija