Jump to content

intimus1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć. Imam sa jednim likom sklopljen ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta na rok od 10 godina. S obzirom da isti ne izvršava svoje obveze, nije do kraja 2011. platio najamninu niti to namjerava, poslao sam mu dopis za raskid ugovora. Naime, u ugovoru stoji da se raskid može izvršiti temeljem čl. 26. - 29. Zakona o zakupu poslovnog prostora. Član 28. glasi "Ugovor o zakupu poslovnoga prostora sklopljen na određeno ili na neodređeno vrijeme svaka ugovorna strana može otkazati u svako doba, ako druga ugovorna strana ne izvršava svoje obveze utvrđene ugovorom ili ovim Zakonom." Moje pitanje je da li se ugovor smatra raskinutim samim činom slanja dopisa zakupcu ili treba još što učiniti. Otkazni rok je prema ugovoru 30 dana. Ugovor želim raskinuti iz razloga što zakupac uredno uzima poticaje za moje zemljište, a meni ne plaća najam. Unaprijed zahvaljujem!
  2. Otac je temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju postao vlasnik jednog zemljišta kojeg sada treba u gruntovnici upisati na njegovo ime. Porez i sve druge stvari su riješene, pa me sada zanima da li mogu sam napisati prijedlog za upis vlasništva i kako to treba izgledati, mislim forma tog prijedloga. Hvala.
  3. Molim Vas da mi objasnite što je sve potrebno za rekonstrukciju i koja je razlika ako idem na rekonstrukciju ili novogradnju? Unaprijed hvala te isprika za objavljena pitanja na više različitih tema foruma.
  4. Naslijedio sam kuću od nekih 80 m2 koja je stara oko 30-tak godina i ima urednu građevinsku dozvolu. Ja namjeravam rušiti navedenu kuću i na mjestu iste sagraditi novu, pa me zanima kakva je procedura sa papirima i da li postoji nekakva "fora" sa adaptacijom ili nadogradnjom?!? Unaprijed se zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija