Jump to content

slavonka

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je slavonka objavio

  1. Potpiši sa prodavateljem predugovor, pa na temelju njega podnesi zahtjev za kreditom. Kada ti iz banke jave da su ti rizici odobrili kredit, potpiši ugovor sa prodavateljem. Nakon toga dolazi bančin ugovor sa tobom (solemnizacija) i isplata. Nakon isplate prodavatelj ti potpiše tabularnu izjavu i to je to. Ideš u gruntovnicu uknjižiti se da odneseš novi vl.list u banku. Taman sve to stigneš u 30 dana, ali ćeš se natrčati i potrošiti poprilično novaca.
  2. slavonka

    Svatovi

    Evo ovako.. čula sam nešto o novom zakonu za koji je nadležan drtžavni inspektorat, a tiče se kontrole svatova, tj. fotografa, deklaracija na kolačima, cvijeću i sl. Iduće godine su mi svatovi, pa me zanima bi li mi itko mogao dati naziv tog zakona da ga pročitam? Naime, shvatljivo mi je da fotografi koji uzimaju 10.000,00 Kn po večeri trebaju ispostaviti račun i ne raditi na crno, ali mi je apsolutno neshvatljivo da mi kuma ne može ispeći tortu i da sama ne smijem urediti stolove nego i za to moram imati ispostavljen račun cvjećara. Ono, kako god bilo da bilo, tj.kako god ću morati postupiti - zadnje što želim je da mi u svatove uleti inspektor jer ću se propucati iste sekunde... Unaprijed hvala na linku / nazivu Zakona!
  3. Može li mi netko reći nešto više o pravu olakšice temeljem stambenog kredita kojim je kupljena prva nekretnina (rješenje stambenog pitanja)? Na što točno dobijem olakšicu i da li ju dobijem ovisno o kamati (4,5%-djelatnik sam banke) ili iznosu kredita? Da li za svaku godinu kredita moram podnositi poreznu prijavu ili se odmah nagodinu prijavi sve (na cijeli iznos)? Unaprijed hvala na svim informacijama!
  4. Da, 95% kredita će biti otplaćeno za vrijeme braka. Kredit će najvjeriojatnije početi sa cca. 01.07.08., a ženimo se 01.05.09. Nije problem u tome da li ćemo se mi sporiti kasnije ili ne, samo u onoj navedenoj DEZinformaciji da JE to tako. Nebih se udavala da ne mislim kako će sve proći "ok" u životu, ali ipak vjerujem da u brak treba stati i sa jednom nogom na zemlji. Hvala!
  5. ... da nasljeđena nekretnina stupanjem u brak (ili tijekom braka) postaje zajedničko vlasništvo? Pozdrav.. uzimam stambeni kredit na svoje ime, jedini sam nositelj kredita, jedina cu biti upisala u ZK. Cula sam (dez)informaciju da mi po nekom "novom" zakonu to nista ne vrijedi jer cim se udam stan postaje zajednicko vlasnistvo, kao i sve sto nasljedim prije/za vrijeme braka. Procitala sam Obiteljski zakon i takvo sto nisam nigdje nasla. Ne vjerujem u ovu infomraciju, ali ipak... da provjerim sa pametnijima od sebe
  6. A kako je onda sa npr. strujom? Na koga ju prijaviš ako se NE prijaviš na taj stan? Da li je to uopće moguće? Druga stvar - tu je i pitanje prijevoza... ako se prijavim na taj novi stan kao prebivalište a boravište ostavim na trenutnoj adresi (izvan grada)... ? Ono, ima tu puno faktora, trenutno sam na području posebne drž.skrbi, pa mi se i iz tog razloga neda prijeći... Što misliš o svemu ovome?
  7. Trebala bi mi mala pomoć, naime, kupujem prvu nekretninu - stan od 55m2, ja sam jedini nositelj kredita, nema sudužnika, nisam udana. Adresu na kojoj sam trenutno prijavljena (prebivalište) NE BIH htjela mjenjati, ali moram ukoliko želim biti oslobođena od poreza (5%). Da li je moguće odjaviti se u MUPu, prebaciti prebivalište na kupljeni stan i potom nakon npr. 2 mjeseca se vratiti na staru (trenutnu) adresu i tako izbjeći plaćanje poreza na nekretninu? Ukoliko da, koliko dugo moram biti prijavljena na toj kupljenoj nekretnini? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija