Jump to content

Mardz

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Presevera! Imacu u vidu sta da navedem u zamolbi! Mislio sam da ja to moram kuci sam napisati i poslije predati prilikom podnosenja zahtijeva! Ja sam rodjen u Splitu imam rodni list tamo, i 1986 sam se odselio,nikad se nisam odrekao HR drzavljanstva jer sam tamo pohadjao skolu do svoje 12 godine. Dobio sam potvrdu iz skole da bi lakse dokazao moj boravak i zivot u HR. Hvala jos jednom!
  2. Naime, podnosim zahtjev za stijecanje Hrvatskoga drzavljanstva te imam problema sa pisanjem zamolbe za isto. Kome ga naslovljujem konzularnom uredu ili ministarstvu vanjskih poslova i kako bi trebalo izgledati ako moze neki primjer. I ako moze neko prekontrolirati preveden tekst o uvjerenju o nekaznjavanju. I ako se mora nesto izmjeniti neka kaze. Unaprijed veom zahvalan! Tekst prijevoda: "da se pred Općinskim sudom u Vršcu i Županijskim sudom u Pančevu ne vodi istraga, istražne radnje iz člana 435 ZKP niti krivični postupak po optužnici ili optužnom prijedlogu koji nije pravosnažno okon- čan. Ovo uvjerenje izdaje se u svrhu-radi: Stjecanja državljanstva Republike Hrvatske Sudska pristojba za podnesak kojim se zahtjeva izdavanje uvjerenja od 65.00 dinara i za izd- avanje uvjerenja od 130.00 dinara naplaćena shodno Tar. br30 Zakona o sudskim pristojbama"
  3. Mardz

    Domovnica II

    Hvala Milly na tako brzom odgovoru,sad su mi stvari mnogo jasnije. Dakle ja bi trebao dobiti drzavljanstvo Hrvatske.
  4. Mardz

    Domovnica II

    Pozdrav svim korisnicima i posetiocima foruma! Imam jedno pitanje pa ako moze odgovor, bio bih veoma zahvalan. Naime rodjen sam u Splitu 1975 godine i pohadjao skolu do svoje 12 godine,gde su moji roditelji ziveli do 1987 i kasnije se preselili u Vojvodinu. Otac je radio u bivsoj JNA u Lori. Dali bi ja, posto sam rodjen,zivio i pohadjao skolu do 5-og razreda imao pravo na Hrvatsku domovnicu? Imam i u Splitu i rodni list,koji tamo vadim! Volio bih da ostvarim to pravo! Hvala na odgovorima!
  5. Pozdrav svim korisnicima i posetiocima foruma! Imam jedno pitanje pa ako moze odgovor, bio bih veoma zahvalan. Naime rodjen sam u Splitu 1975 godine i pohadjao skolu do svoje 12 godine,gde su moji roditelji ziveli do 1987 i kasnije se preselili u Vojvodinu. Otac je radio u bivsoj JNA u Lori. Dali bi ja posto sam rodjen,zivio i pohadjao skolu do 5-og razreda imao pravo na Hrvatsku domovnicu? Volio bih da ostvarim to pravo! Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija