Jump to content

kosmej

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.brela.com/tunja
  1. Komunalni redar je jedno a prometni redar nešto sasvim drugo. Komunalni redar nema ovlasti kažnjavati vozače, već se brinuti o komunalnom redu , a prometni redar koji ide posebno na školovanje i policijsku akademiju ima pravo napisati kaznu.
  2. Da, potpisala je neku mjenicu ili neznam ni ja točno, uglavnom račun joj je već blokiran, ali rješenje nije dobila. Račun joj je već 6-7 god blokiran, nema primanja na njega pa neznam što bi bilo najpametnije napraviti..
  3. Pa nije dobila nikakvo rješenje o ovrsi samo je saznala da joj je račun blokiran jer je dignut novac koji je primala sa biroa. Ja ću možda prodati neku zemlju i doć do nekih novaca pa bi gledali to podmiriti ali ako je moguće barem da se kamate oproste, neznam.. Inaće ona nema nikakva primanja, nikakvu imovinu ništa, mislim da bi se banka teško mogla drugačije naplatiti ..
  4. Poštovani svi, žena mi je bila direktor firme koju je vodio njen otac a ona je bila samo fiktivno vođena kao direktorica. Njen otac je podigao na firmu kredit 100 000 kn a ona kao direktor je bila sudužnik. Ispostavilo se da otac nije vraćao kredit i 2007 joj je blokiran račun. Na račun bi joj sjelo samo neki novci sa biroa. Od 2007 više nema nikakva primanja, nezaposlena je , nema nikakve nekretnine i pokretnine u vlasništvu a firma je ugašena. Dali njezin dug tj. ovrha može preći na njezino dijete , dali može tražiti od banke oprost kamata pa da probamo zatvoriti glavnicu , ima li netko iskustva? Hvala!!
  5. Pozz, dali mi netko može reći dali ovrhovoditelj ima pravo tražiti plaćanje kamata na rješenje o ovrsi od strane javnog bilježnika iako to rješenje još nije postalo pravomoćno. U rješenju o ovrsi nepiše koji je iznos kamata samo da su one zaračunate po 5% eskotnoj stopi zadnjeg polugodišta na iznos od ---- kn, od dana dospijeća pa do naplate. Rješenje još nije pravomoćni i nije poslano na Finu i račun mi nije u blokadi, dali trebam plačati kamate, ili samo glavnicu?
  6. Poštovanje, molio bi bilo kakvu pomoć, naime ženin otac je osnovao građevinsku firmu d.. i odlučio je dignuti kredit na firmu, a žena moja, njegova kćer se vodila kao direktor mada nije imala nikakve veze za firmom direktno, imala je tada 19god i on ju je postavio kao direktoricu firme. Kada su dizali kredit ona kao direktorica je potpisala nekakvu mjenicu, i sada on tj. firma ne vraća kredit, u međuvremenu ona više nije direktorica već je on sebe imenovao direktorom, ali pošto je ona potpisala mjenicu njoj je legla ovrha na račun iako nije zaposlena već 3godine, i banka zagrebačka joj ulazi u minus koji nama kako bi podmirili rate kredita. Kredit je narastao sa 100 000 kn na 213 000 kn radi kamata i u gabuli smo jer neznam kako to vratiti, ona ima otvoren račun u zabi ali nema primanja stalna. Dali se može mjenica prebaciti na njenog oca ako je on voljan preuzeti. ili ako ne bude plaćala banci to što joj ulaze u minus dali se nešto može napraviti da se ona oslobodi plaćanja?? Molim bilo kakav koristan savjet..
  7. Veliki pozdrav, zelja mi je otvoriti objekt brze prehrane , obrt bi otvorio na sebe mada sam već zaposlen u državnoj službi, u objektu bi radila žena i sestra, dali one moraju biti prijavljene i dali moram na njih plaćati mirovinsko i zdrastveno, i ako otvorim na ženu dali mi je to pametnije ( manje troškova) Hvala!!
  8. Stigla mi kazna 700 kn za skuter koji nisam odjavio 15dana nakon isteka reg. nisam ga vozio i skroz zaboravio na to. Nisam dobio nikakvu opomenu ili ista samo jednom kazna, dali se mogu kako zalit... puno mi je 700kn za pisljivu lunu.
  9. Postovanje, dali mi netko moze reci dali knjigovodstveni servis ima pravo zadrzati radnu knjizicu ako firma ima dugovanja prema njima. Naime zena mi je "direktorica" firme, tj. njezin stari ju je prijavio kao direktoricu mada ona nema nikakve veze sa firmom...on ima punomoc da obavlja sve poslove.. sada ona zeli da se firma prebaci na brata jer se udala i zivi 700km dalje, i ovi u servisu joj nedaju radnu knjizicu jer firma ima neka dugovanja prema njima. dali je to zakonski ispravno?
  10. molim skriptu za državni na ante.kristi9@gmail.com Hvala!!
  11. da, ali ja neman ništa, tj. imam neku skriptu ali nema skoro ništa o hrvatskoj cini mi se stara..koju literaturu da nabavim??
  12. Pozdrav, molim ako netko ima skriptu EU za državni ispit da mi pošalje na akristic@globalnet.hr Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija